Ο πάλαι ποτέ αυτοκράτορας του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχει βρεθεί σε ένα συνεχές τέλμα , με το σημείο μηδέν να είναι αναμφίβολα η αποχώρηση του «Μίδα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Πολλοί προπονητές πέρασαν από το καλοκαίρι του 2012, αλλά κανείς δεν στέριωσε. Πλέον όμως φαίνεται πως βρέθηκε ο άνθρωπος που θα εμπνεύσει τους «πράσινους» και θα προσπαθήσει να αυξήσει τα λάβαρα ευρωπαϊκών τροπαίων στην οροφή του κλειστού των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από σερβικές αθλητικές ιστοσελίδες, μέσα στον Απρίλιο ο Πάμπλο Λάσο πρόκειται να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό, διατηρώντας παράλληλα στο τεχνικό τιμ τον νυν προπονητή του «τριφυλλιού«, Χρήστο Σερέλη.

Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μετά την απομάκρυνση του Ντέγιαν Ράντονιτς ενημέρωσε πως θα ξεκινήσουν ευθύς αμέσως οι προσπάθειες να πειστεί ο Ισπανός τεχνικός να δουλέψει στην Αθήνα.

Ο Πάμπλο Λάσο, ο οποίος κατάφερε να πανηυρίσει δύο Ευρωλίγκες με τη Ρεάλ Μαδρίτης, παραμένει δίχως ομάδα μετά την απομάκρυνσή του από τη «Βασίλισσα» τον Ιούλιο του 2022 εξαιτίας ιατρικών προβλήμάτων.

Προσφάτως, ο πολύπειρος προπονητής αρνήθηκε την πρόταση της Εθνικής Ισραήλ γιατί σύμφωνα με πληροφορίες νιώθει έτοιμος να επιστρέψει σε ομάδα που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, θέλοντας παράλληλα να αποδείξει στον πρώην σύλλογό του ότι έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να αναφερθούμε στην ανυπομονησία των οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι κάνουν συνεχώς «επιθέσεις αγάπης» στον Λάσο μέσω social media, βλέποντας στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που μπορεί να τους οδηγήσει ξανά σε Final Four μετά το 2012.