Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήγε στη Σαουδική Αραβία, ήξερε ακριβώς τι πάει να κάνει εκεί, έναντι του κατάλληλου ποσού: πήγε όχι μόνο για να παίξει μπάλα, αλλά για να ανοίξει δρόμους. Δεν πήγε απλά για να βάλει γκολ, αλλά για να λειτουργήσει ως «κράχτης» μιας ολόκληρης χώρας και του ποδοσφαίρου της.

Ο Κριστιάνο είναι η ενσάρκωση του σαουδαβικού ονείρου.

Ο Κριστιάνο πήρε 500 εκατομμύρια για δυόμιση χρόνια, ώστε να «νομιμοποιήσει» και να δανείσει λίγη από τη λάμψη του σε μια λίγκα «Under Construction», να δείξει ότι κι εκεί παίζεται «κανονικό ποδόσφαιρο», ότι ένας άνθρωπος μαθημένος στα λούσα μπορεί να ζήσει εκεί με την οικογένειά του μέσα στην απόλυτη χλιδή, ότι οι Σαουδάραβες πληρώνουν στην ώρα τους (σε αντίθεση με άλλες «φούσκες» του παρελθόντος που έσκασαν και φέσωσαν κόσμο και ντουνιά) και ότι έχουν βλέψεις και φιλοδοξίες που ξεπερνούν τους «σιτεμένους σταρ» και τους «βετεράνους».

Ο Κριστιάνο τα κάνει όλα και συμφέρει.

Η πορεία της ζωής δικαίωσε τον Κριστιάνο. Δεν πήρε (και παίρνει) απλά έναν σκασμό λεφτά, αλλά είδε (και βλέπει) ολοένα και περισσότερους και ολοένα και νεότερους ποδοσφαιριστές, από τα πάνω ράφια του αθλήματος, να πηγαίνουν γεμάτοι «χαρά και τσαχπινιά» να παίξουν μπάλα εκεί. Αυτοί που κορόιδευαν τον CR7, τώρα παρακαλάνε τον μάνατζέρ τους να τους βρει ομάδα εκεί.

Αυτοί που έλεγαν «σε 6 μήνες θα έχει φύγει», ψάχνουν αγγλόφωνο σχολείο για να γράψουν τα παιδιά τους. Αυτοί που πίστευαν ότι πηγαίνοντας εκεί ο Πορτογάλος ουσιαστικά «παρατάει το ποδόσφαιρο», τον βλέπουν να παίζει και να σκοράρει με την Εθνική του (πέρα από τα όσα κάνει στην Αλ Νασρ) σαν να είναι ακόμα 30άρης.

Ο ποδοσφαιριστής Ρονάλντο, ο «πρέσβης» Ρονάλντο, ο πιονέρος Ρονάλντο, ίσως το Νοέμβριο γίνει και ο «παλαιστής» Ρονάλντο. Όχι «βιοπαλαιστής» φυσικά, παλαιστής σκέτο. Κι αυτό διότι το WWE, με άλλα λόγια το Νο1 της επαγγελματικής πάλης, θέλει πολύ να τον έχει ως το σταρ του event του με την ονομασία «Crown Jewels» που θα διεξαχθεί στη Τζέντα τον Νοέμβριο.

Θα είναι ο Ρονάλντο απλά καλεσμένος; Για να πάει κάποιος αθλητής να τον προκαλέσει από μικροφώνου και να ανταλλάξουν κάποια «γαλλικά»; Για να αγωνιστεί; Ακούγεται πολύ τραβηγμένο το τελευταίο, αλλά με τα χρήματα που κυκλοφορούν και την τρέλα που προκαλεί κάθε του εμφάνιση, όπου κι αν είναι αυτή, ακόμα και στην Τεχεράνη με αφορμή το ματς με την Περσέπολις για το Ασιατικό Champions League, δεν αποκλείεται τίποτα.

Ο Κριστιάνο μοιάζει πιο γραμμωτός παρά ποτέ.

Το θέμα είναι ότι στη Σαουδική Αραβία, βρήκαν την κότα που γεννά χρυσά αυγά – και όσο βαστάει ακόμα, θα τον «στραγγίξουν» όσο περισσότερο μπορούν, για να πάρουν και την τελευταία σταγόνα «χυμού» που μπορεί να έχει μέσα του. Ούτως ή άλλως, όσο καλά και να κρατιέται, όσο fit κι αν είναι, όσο κι αν προσέχει τη διατροφή και τη γυμναστική του, ο χρόνος τρέχει αμείλικτος και η άμμος στην ποδοσφαιρική του κλεψύδρα λιγοστεύει.

Το θέμα λοιπόν είναι, τι άλλο θα σκαρφιστούν οι δαιμόνιοι Σαουδάραβες για να τον αξιοποιήσουν – πάντα με το κατάλληλο αντίτιμο. Διότι άμα θέλουν να τον βάλουν να «παλέψει» για να διαφημίσει το WWE, το μυαλό μπορεί να πάει και σε διάφορα άλλα επαγγέλματα.

Κριστιάνο, ο καμηλιέρης

Σκεφτείτε να φτάσετε στη Τζέντα, να κάνετε τσεκ-ιν στο ξενοδοχείο, να πάτε για την «καθιερωμένη» και «πατροπαράδοτη» βόλτα με τις καμήλες, και αρχι-καμηλιέρης να είναι ο Κριστιάνο. Με το λαμπερό του χαμόγελο, το μεταξωτό του τουρμπάνι, το άψογο παράστημά του και την ευχέρεια να μιλά διάφορες γλώσσες, θα γίνει ο αγαπημένος σας ξεναγός. Θα παίξετε μπάλα μαζί του στους αμμόλοφους και θα δείτε πόσο εντυπωσιακό είναι να κάνουν οι καμήλες «Σιου» μαζί του.

Γεωτρήσεις πετρελαίου, ο Κριστιάνος

Η οικονομία της χώρας, έχει βασιστεί στους πόρους τους και ειδικά στο πετρέλαιο. Βγαίνουν τα παιδιά να παίξουν στην πίσω αυλή και με το που βάζουν το φτυαράκι τους στο έδαφος, ξεπηδά ένας πίδακας απ’ αυτό το μαυροζούμι… Πάνε να φυτέψουν τα ζαρζαβατικά τους και μόλις σκαλίσουν λίγο το χώμα, τσουπ!, πετάγεται πετρέλαιο. Οπότε τι καλύτερο από τον χαρωπό Κριστιάνο Ρονάλντο, επικεφαλής της ομάδας γεώτρησης, να φοράει το χρωματιστό του κράνος και να ανοίγει τη μια γεώτρηση μετά την άλλη, εξασφαλίζοντας πως όπως ακριβώς ρέει ο «μαύρος χρυσός», θα ρέουν και τα εκατομμύρια στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ταξιδιωτικό γραφείο/ Event Planning: CR7

Όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές που έχουν πάει στη Σαουδική Αραβία, δεν γνωρίζουν τα κατατόπια. Τα αξιοθέατα. Τις ομορφιές της χώρας. Τα hot-spots. Τα κλαμπ και τα καλά εστιατόρια. Τα σπα και τα εμπορικά κέντρα. Ως πιο «παλιός» και περπατημένος στη χώρα, ο Κριστιάνο ξέρει όλες τις καβάντζες. Τα καλά μέρη και τα «κακόφημα». Τα γκλαμουράτα και τα «καταγώγια». Εκεί που όλα τα απαγορευμένα, επιτρέπονται. Γι’ αυτό, είναι ο «άνθρωπός τους»: με λιμουζίνες και πούλμαν, με «γουρούνες» και ηλεκτρικά πατίνια, θα κανονίζει εκδρομές για τις φαμίλιες των ποδοσφαιριστών και για τους ίδιους θα διοργανώνει αξέχαστες βραδιές ακολασίας.

Στου Ρονάλντου/ την ταβέρνα/ έπεσε μια τουφεκιά

Παραδοσιακές πορτογαλικές συνταγές. Ψάρι Ατλαντικού. Fushion πιάτα. Μπέργκερς – για να θυμάται και τα μικράτα του, τότε που τον κέρναγαν οι καλές κυρίες τζάμπα μπέργκερς στη ζούλα έξω από τα Μακντόναλντς. Τυροκαυτερή, μελιτζοσαλάτα και άλλες αλοιφές. «Το πρωινό των πρωταθλητών»: η «Ταβέρνα του Κριστιάνου» είναι το σημείο συνάντησης της υψηλής κοινωνίας της χώρας, εκεί όπου οι ναργιλέδες συναντούν τα γκουρμέ πιάτα και τα πορτογαλικά, μελαγχολικά «φάδος» στα ντεκς, εναλλάσσονται με τα τελευταία χιτ του Αντώνη Ρέμου.