Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Forbes κυκλοφόρησε τη λίστα με τους δέκα πιο υψηλά αμοιβόμενους αθλητές παγκοσμίως. Για τον υπολογισμό χρειάστηκε να συγκεντρώσουν στοιχεία, τόσο από τα συμβόλαια με τις ομάδες τους, όσο και από εκείνα με τους χορηγούς.

Συνολικά, οι αθλητές που βρίσκονται στο Top 10 συγκεντρώνουν το ποσό – ρεκόρ των 1,1 δισ, (προ φόρων, χωρίς να υπολογίζεται η αμοιβή των εκπροσώπων τους) ξεπερνώντας κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες εκείνο του 2018.


Η Λίστα των Εκατομμυριούχων

Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αδυνατώντας να βρει ομάδα που να καλύπτει τις υπέρογκες απαιτήσεις του και το τεράστιο «εγώ» του στην Ευρώπη, αναγκάστηκε να υποκύψει στα πετροδόλαρα των Αράβων, αγωνιζόμενος πλέον για την Αλ Νασρ.

Έτσι, ο Πορτογάλος σταρ υπέγραψε συμβόλαια αξίας 136 εκατ. δολαρίων από τον περασμένο Μάιο, με τη μερίδα του λέοντος να προέρχεται από το συμβόλαιό του, το οποίο του αποφέρει 75 περίπου εκατομμύρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes. Τα υπόλοιπα 61 εκατ. δολάρια είχαν να κάνουν με συμφωνίες εκτός γηπέδου, ενώ πρόσφατα έκλεισε άλλη μια κολοσσιαία συμφωνία με τη Binance.

Δεύτερος στη λίστα είναι ο Πρωταθλητής Κόσμου, Λίο Μέσι, με 130 εκατ. δολάρια. Κάποιοι από τους χορηγούς του Αργεντίνου «μάγου» είναι η PepsiCo, η Budweiser και η Adidas.

Το νεότερο μέλος της χρυσής λίστας είναι ο Κιλιάν Εμπαμπέ, ο οποίος στα 23 του, κέρδισε 120 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο δεύτερος και ο τρίτος πιο υψηλά αμοιβόμενος αθλητής φοράει τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμεν, οι Άραβες ιδιοκτήτες της οποίας πληρώνουν επίσης σε πετροδόλαρα.

Πίσω από την τριάδα των ποδοσφαιριστών ακολουθεί ένας αθλητής του μπάσκετ. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είδε τις καταθέσεις του να αυξάνονται κατά 119.5 εκατ. δολάρια.

Στην πέμπτη θέση φιγουράρει το όνομα του Μεξικανού μποξέρ, Κανέλο Άλβαρεζ, με ετήσιες συμφωνίες που ανήλθαν στα 110 εκατ. δολάρια, ενώ με 3 εκατ. λιγότερα συμβιβάστηκε στην έκτη θέση ο παίκτης του γκολφ, Ντάστιν Τζόνσον (107 εκατ. δολάρια).

Ο δεύτερος παίκτης γκολφ αυτής της λίστας, ο Φιλ Μίκελσον, βρίσκεται στην έβδομη θέση με 106 εκατ. δολάρια. Την όγδοη και δέκατη θέση καταλαμβάνουν ο Στεφ Κάρι και ο Κέβιν Ντουράντ, με 100,4 και 89,1 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

Ένατος, ο μόνος που πλέον δεν είναι εν ενεργεία αθλητής, ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός τενίστας υπέγραψε τον τελευταίο χρόνο συμβόλαια αξίας 95,1 εκατ. δολάρια.

  1. Κριστιάνο Ρονάλντο 136 εκατ. δολάρια
  2. Λιονέλ Μέσι 130 εκατομμύρια
  3. Κιλιάν Εμπαπέ 120 εκατομμύρια
  4. ΛεΜπρόν Τζέιμς 119,5 εκατομμύρια
  5. Κανέλο Άλβαρεζ 110 εκατομμύρια
  6. Ντάστιν Τζόνσον 107 εκατομμύρια
  7. Φιλ Μίκελσον 106 εκατομμύρια
  8. Στέφεν Κάρι 100,4 εκατομμύρια
  9. Ρότζερ Φέντερερ 95,1 εκατομμύρια
  10. Κέβιν Ντουράντ 89,1 εκατομμύρια