Αν κάποιος μας έλεγε ότι θα μπορούσαμε να τρώμε κάθε μέρα μπέργκερ από τα McDonald’s, χωρίς περιορισμό, όσο αντέχει το στομάχι μας, και δεν θα παθαίναμε τίποτα, τότε θα τον περνούσαμε για ημίτρελο, ου μην και εντελώς τρελό. Κι όμως, αν κάτι δεν το δεις στην πράξη, δε μπορείς να ξέρεις. Γι’ αυτό ένας 44χρονος διατροφολόγος και Youtuber δοκίμασε για 2 μήνες τη δίαιτα των McDonald’s.

Έτρωγε δηλαδή 12 με 16 μπέργκερ κάθε μέρα, αλλά μόνο τα μπιφτέκια, δεν κατανάλωνε δηλαδή τα ψωμάκια, τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά.

Ο Ντέιβ ΜακΛίοντ είναι φανατικός της σαρκοφαγικής διατροφής και ο λόγος που μπήκε σε αυτή τη διαδικασία, ήταν για να αποδείξει ότι το να τρως το κρέας, χωρίς τα γύρω γύρω τα junk, μπορεί να σε ωφελήσει.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι δύο μήνες του πειράματος του, ο ΜακΛίοντ περιγράφει ότι ένιωθε δυνατότερος και πιο αδύνατος, ενώ ένιωθε ότι είχε καλύτερη πνευματική υγεία.

Είναι χαρακτηριστικό πως αυξήθηκε ο χρόνος που μπορούσε να κρατηθεί από μπάρα με το ένα χέρι κρεμασμένος, ενώ μπόρεσε να αυξήσει το βάρος που άντεχε στην γυμναστική του.

Επιπλέον, έχασε κιλά, ένα έκζεμα που είχε εξαφανίστηκε και τα αιματολογικά του έδειξαν ότι ο κίνδυνος να έχει καρδιακά προβλήματα και διαβήτη, μειώθηκε κατά πολύ σε αυτούς τους δύο μήνες.

«Αυτό που κάνω δεν είναι επιστήμη, αλλά ένα stunt. Ελπίζω όμως να κινητοποιήσει και να προκαλέσει το μυαλό. Δεν προτείνω όλοι να διαλέξουν μια σαρκοφαγική διατροφή, αλλά αιρετικές δίαιτες όπως αυτή, μπορεί να αξίζουν σαν θεραπεία για κάποιους. Οι ασθένειες σχετικές με τη διατροφή είναι τεράστιο ζήτημα. Το 90% των ενηλίκων αναμένεται να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι στη Δύση ως το 2050. Κανένα σύστημα υγείας δε μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό», είπε στο βίντεό του στο Youtube ο ΜακΛίοντ.