Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν μία μητέρα με τους δύο ενήλικες γιους της στην Ιταλία, σε μία κίνηση απελπισίας της γυναίκας, που έβλεπε τους γιους της να παραμένουν στο πατρικό τους σπίτι χωρίς να βοηθάνε οικονομικά.

Συγκεκριμένα, η 75χρονη μητέρα από την Παβία φαίνεται πως κουράστηκε να συντηρεί τους γιους της, οι οποίοι είναι άνω των 40 ετών και έκανε επανειλημμένα προσπάθειες να τους πείσει να ξεκινήσουν τη ζωή τους ανεξάρτητοι από εκείνη.

Ωστόσο κανένας από τους δύο δεν επιθυμούσε να απομακρυνθεί από την άνεση του σπιτιού του.

Έτσι, η 75χρονη μητέρα, ενοχλημένη καθώς οι γιοι της, 40 και 42 ετών αντίστοιχα όχι μόνο έμεναν στο σπίτι αλλά δεν συνεισέφεραν ούτε στα έξοδα του σπιτιού ούτε και στις δουλειές, κατέφυγε στην έσχατη λύστη, πηγαίνοντας στα δικαστήρια, με τον δικαστή της Παβίας σύμφωνα με την εφημερίδα La Provincia Pavese να διατάζει την έξωση των γιων, δίνοντας προθεσμία και στους δύο μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, δεν είναι η πρώτη απόφαση έξωσης παιδιών αυτή στην Ιταλία, καθώς το 2020 ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή ενός 35χρονου μουσικού, ο οποίος εργαζόταν part time και υποστήριξε πως το εισόδημά του ύψους 20.000 ευρώ δεν ήταν αρκετό για να ζήσει και χρειαζόταν χρήματα από τους γονείς του.

Το δικαστήριο απέρριψε την υπόθεση, τονίζοντας πως οι νέοι ενήλικες δεν δικαιούνται αυτομάτως την οικονομική στήριξη των γονέων τους.