Την αφαίρεση της επιμέλειας των παιδιών από τη μητέρα και την ανάθεσή της, εξ ολοκλήρου στον πατέρα τους αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, σε μία υπόθεση δεκαετούς αντιδικίας ανάμεσα στους δύο γονείς.

Το δικαστήριο προχώρησε σε αυτή την απόφαση βασιζόμενο τόσο στις καταθέσεις των ίδιων των παιδιών, όσο και στον υποτιμητικό λόγο που χρησιμοποιούσε η μητέρα για τον πατέρα, μπροστά στα δύο ανήλικα.

Συγκεκριμένα, η υπ’ αριθμόν 2801/23 απόφαση, του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, βασίστηκε κατά κύριο λόγο στις απρεπείς, απαξιωτικές και τοξικές εκφράσεις της μητέρας στα δύο παιδιά σχετικά με τον πατέρα τους, αλλά ορισμένες φορές και αναφορικα με τα ίδια τα ανήλικα, πράγμα που διατάρασσε την ψυχολογική τους κατάσταση.

Έτσι το δικαστήριο έκρινε πως μία τέτοια συμπεριφορά από την πλευρά της μητέρας είναι βλαβερή ως προς τα παιδιά και θέτει σε κίνδυνο την ψυχική τους υγεία και την μετέπειτα κοινωνική τους ανάπτυξη.

Σημαντικό σημείο που στάθηκε το Μονομελές Πρωτοδικειο ήταν και οι καταθέσεις των ίδιων των παιδιών που από μόνα τους είπαν πως ήθελαν να μείνουν με τον πατέρα τους αφού μαζί του περνούν στιγμές ηρεμίας, τους βοηθάει με τα μαθήματα και ασχολείται ουσιαστικά μαζί τους, σε αντίθεση με τη μητέρα τους που μιλάει συνεχώς υποτιμητικά για τον πρώην σύζυγο της και τα επιβαρύνει ψυχολογικά. Ωστόσο τα δύο ανήλικα υποστήριξαν πως αγαπούν το ίδιο και τους δύο γονείς τους

Έτσι το δικαστήριο με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των παιδιών και συνεκτιμώντας τα όσα ισχυρίστηκαν τα ίδια τα ανήλικα αποφάσισε πως η επιμέλειά τους θα πρέπει να ανατεθεί αποκλειστικά στον πατέρα.

Σημειώνεται πως η αντιδικία των πρώην συζύγων κρατούσε 10 ολόκληρα χρόνια κατά τα οποία η μητέρα διεκδικούσε οικονομικές απολαβές 5.000 ευρώ τον μήνα για την ιδια και 6.500 ευρώ για κάθε παιδί, συνολικό ποσό διατροφής δηλαδή 18.000 ευρώ μηνιαίως.