Πόσες φορές έχεις σκεφτεί ότι θα ήθελες να τρως κάθε μέρα McDonalds και να μην παχαίνεις και να μη φράξουν οι αρτηρίες σου από το τόσο μπέργκερ που θα μπει μέσα σου; Και πόσες φορές σου έχουν πει πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί; Ε, ένας 70χρονος κλείνει το στόμα σε όλους αυτούς τους non believers και naysayers και έχοντας καταναλώσει κοντά 34.000 Big Mac στη ζωή του, είναι κοτσονάτος και ακμαιότατος.

Ο Ντον Γκόρσκι από το Ουισκόνσιν, σωφρονιστικός υπάλληλος (δε μας ξαφνιάζει), ξεκίνησε αυτή τη σχέση αγάπης με τα μπέργκερ των McDonalds πίσω στο 1972 και για 52 χρόνια σερί δεν έχει αφήσει μέρα που να μην κατανάλωσε τουλάχιστον ένα μπέργκερ Big Mac, αλλά αρκετές μέρες έτρωγε δύο και τρία.

Στα πρώτα χρόνια, κάθε γεύμα της ημέρας του ήταν μπέργκερ Big Mac. Αφού η μητέρα του κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να τον πείσει να τρώει ένα γεύμα που να μην είναι Big Mac και απέτυχε, ο Γκόρσκι πέρασε αρκετά χρόνια που πήγαινε στο κοντινό κατάστημα και παρήγγελνε 9 μπέργκερ Big Mac την ημέρα. Εξυπακούεται πως ένα κάδρο με τη μούρη του κοσμεί το κατάστημα.

Πίσω στο 2021 γράφτηκε στο βιβλίο Γκίνες και είχε δηλώσει ότι «Πολλοί νόμιζαν ότι θα είχα πεθάνει μέχρι τώρα. Αλλά, αντ’ αυτού, έγινα ένας από τους μακροβιότερους κατόχους ρεκόρ Γκίνες, οπότε αυτό είναι πολύ ωραίο για μένα».

Το 2023 έφαγε 728 μπέργκερ

Όπως αφηγείται στη Guardian, όταν δοκίμασε πρώτη φορά Big Mac έπαθε κεραυνοβόλο. «Πιθανότατα θα τα τρώω αυτά για το υπόλοιπο της ζωής μου. Πέταξα τα χαρτοκιβώτια στο πίσω κάθισμα και άρχισα να τα μετράω από την πρώτη μέρα». Και κράτησε την υπόσχεση. Λες κι εκείνη τη μέρα έβαλε στόχο να γραφτεί στο Γκίνες, ο Γκόρσκι κράτησε την πρώτη πρώτη απόδειξη και κράτησε και τις υπόλοιπες χιλιάδες μέχρι το 2021 που κατεγράφη στα ρεκόρ.

Πώς κατάφερε όμως αυτός ο τύπος να διατηρηθεί σε μια κατάσταση υγιή, να μην έχει γίνει παχύσαρκος και να μην αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, με εξαίρεση το ότι έχει φαβορίτες και μαλλί-κατσαρολάκι; Δεν παίρνει ποτέ τηγανητές πατάτες ενώ περπατάει καθημερινά 10 χιλιόμετρα!

Κι όπως δε σταματάει το περπάτημα, δεν θα σταματήσει και τα μπέργκερ από τα McDonalds. Μπορεί να έχει μειώσει τον αριθμό σε περίπου 2 την ημέρα, αλλά είναι ασταμάτητος.

«Σκοπεύω να φάω Big Mac μέχρι να πεθάνω. Δεν έχω σκοπό να αλλάξω. Εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο μου φαγητό, έχω αρκετό χώρο ακόμα».