Τελικά το μέγεθος έχει ή δεν έχει σημασία; Εξαρτάται. Όταν μιλάμε για μπέργκερ έχει. Αρκεί βέβαια να εμπεριέχεται το βασικό ζητούμενο; Η νοστιμιά. Αν τα έχεις μαζί αυτά τα δύο, τότε εύχεσαι η απόλαυση να μην τελειώσει ποτέ…

Βρήκαμε για σένα 4 μπεργκεράδικα εκεί έξω που είναι το απόλυτα άριστα στο συνδυασμό γεύση και χορταστικές μερίδες. Τα βλέπεις και χορταίνει το μάτι σου, τα τρως και το ευχαριστιέται η ψυχούλα σου…

4 μπεργκεράδικα που το μέγεθος στα μπέργκερ μετράει

Brisket Bro

Κολωνάκι. Νέα Σμύρνη. Περιστέρι. Τελικά υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα 3! ΟΚ, τεχνικά μιλάμε για το ίδιο μαγαζί. Απλά έχει επεκταθεί, έχει παγιωθεί ως ένα εξαιρετικό franchise στο κομμάτι «μπέργκερ».

Το «απλά» πάντως τώρα που το σκεφτόμαστε ξανά ίσως δεν ήταν η πλέον κατάλληλη επιλογή λέξης. Είναι… απλό πράγμα αυτό το «τούμπανο» που καταφτάνει μπροστά σου;

Μια «αμερικανιά» όπως την αγαπάμε. Μια XXL απόλαυση. Επιλεγμένα κρέατα από μοσχάρι, χοιρινό, χοιρινά παϊδάκια και κοτόπουλο καπνίζονται αργά, ψήνονται σιγά σιγά επί 12 και πλέον ώρες, «παντρεύονται» γλυκά με σως και συνδυάζονται με αφράτα brioche, baobuns, σπιτικές σαλάτες και πατάτες γαλλικής κοπής.

Τσακάλωφ 14, Κολωνάκι / 2ας Μάϊου 10, Νέα Σμύρνη / Αιμιλίου Βεάκη 23, Περιστέρι

Smokey Joes

Το καμάρι των Μελισσίων, το μπέργκερ όπως πρέπει να είναι. Η υπομονή είναι αρετή και καταλαβαίνουμε το γιατί όταν γευόμαστε τα καλούδια του καταλόγου του Smokey Joes.

Κρέατα που έχουν σιγοκαπνιστεί επί ώρες, μαρινάδες που έχουν κάτσει μια μέρα για να «ξεκουραστούν», χειροποίητα ψωμάκια. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Το Premium All in 1 με pork neck, pulled pork, pork belly, brisket, αυγό μελάτο, τετραπλό cheddar, πράσινη σαλάτα, μαγιονέζα, σπιτική bourbon glaze και relish σως μέσα σε αφράτο bun, θα το διηγείσαι για καιρό στους φίλους σου, ξεκινώντας ως εξής: «Έφαγα κάποτε ένα “ποίημα”…»

Ανδρέα Παπανδρέου 2Α, Μελίσσια

FSmashing

Το street food στην καλύτερη του εκδοχή, με λονδρέζικο αέρα και ελληνικό μεράκι! Με το που άνοιξε στο Μαρούσι το FSmashing έγινε στέκι, έγινε… πόθος.

Γεύση και χορταστικές μερίδες, αυτός ο συνδυασμός δεν χάνει ποτέ. Δεν θα μιλήσουμε πολύ ακόμα. Τώρα μιλάει η… καρδιά.

Ειδικά για το The G. μπέργκερ με potato bun, 2 smashed dry aged μπιφτέκια μοσχαρίσια των 100gr, διπλό American cheese, κρεμμύδι, πίκλες αγγουριού, ψιλοκομμένο iceberg & F* sauce.

Σάμπως πάει πίσω το G.O.A.T. μπέργκερ, με potato bun, 2 smashed dry aged μοσχαρίσια μπιφτέκια των 100gr, διπλό American cheese, κρεμμύδι, ψιλοκομμένο iceberg, μαρμελάδα μπέικον & μαγιονέζα καμένου σκόρδου…

Και ναι, οι πατάτες δίπλα από τα μπέργκερ είναι το ίδιο φανταστικές. Χρυσαφένιες, κρατσανιστές, μιαμ…

Π. Κυριάκου 18, Μαρούσι

Garfield Burger

Σου πέφτει μακριά η Ελευσίνα; Αξίζει κάθε χιλιόμετρο για αυτό που θα σου περιγράψουμε ευθύς αμέσως, γι’ αυτά τα μπέργκερ που σε περιμένουν εκεί. Ελευσίνια… μυστήρια το πόσο νόστιμα είναι!

Το μπιφτέκι είναι ζουμερό και ψημένο στην εντέλεια, τα ψωμάκια αφράτα και λαχταριστά, οι συνδυασμοί με σως και σαλάτες τα «σπάνε».

Ένα self service μαγαζί που σε υποδέχεται με το χαμόγελο στα χείλη και σου δείχνει πόσο σε σέβεται (και) με γενναιόδωρες μερίδες.

Νικολαΐδου 40, Ελευσίνα