Πρόσφατη έρευνα δείχνει πως οι σύγχρονοι άνθρωποι είμαστε περισσότερο ευαίσθητοι στο άρωμα του ανθρωπίνου σώματος, σε σχέση με τους προγόνους μας. Αυτό συμβαίνει γιατί μονίμως ψάχνουμε τρόπους να καλύψουμε την μυρωδιά του ιδρώτα μας, φορώντας πολλά ρούχα και βάζοντας στη ζωή μας το αποσμητικό. Αν και για την πλειοψηφία αυτό δεν αποτελεί ευχάριστο νέο, για τον Phillip Miner, διοργανωτή πάρτυ που οργανώνει το «Pheromone» (Φερορμόνη), για τους φετιχιστές μασχάλης, είναι ευκαιρία για αυξημένο εισόδημα.

Ύστερα από δύο σχεδόν χρόνια απομόνωσης εξαιτίας της πανδημίας, ανοίγουν νέοι δρόμοι στην νυχτερινή διασκέδαση. Ο κος.Miner, συμβάλει σε αυτό, διοργανώνοντας πάρτυ για όσους διεγείρονται με… την μυρωδιά της μασχάλης.

«Η δουλειά από το σπίτι, έδωσε στους ανθρώπους έναν παραπάνω λόγο να μην χρησιμοποιούν αποσμητικό και πολλοί από αυτούς διαπίστωσαν πως τους αρέσει περισσότερο η φυσική μυρωδιά που αναδύει το σώμα τους»

Το πάρτυ, έλαβε χώρα στο Nowhere, ένα μπαρ που μετράει ήδη δυο δεκαετίες ζωής, στο East Village της Νέας Υόρκης. Ο συγκεκριμένος χώρος, είναι δημοφιλής στην gay κοινότητα και γνωστός για τα…πρωτότυπα theme πάρτυ που διοργανώνει. Προηγούμενα events έχουν αποτελέσει το Fuzzy (για τους τριχωτούς και τους…τριχολάγνους), το Chunk (για τους παχουλούς και τους θαυμαστές τους), το Studio 5 ‘4” (για τους κοντούς και όσους πιστεύουν πως τα ακριβά αρώματα κρύβονται σε μικρό μπουκάλι) και το Fire in the Hole (για τους κοκκινομάλληδες και τους λάτρεις τους).

Pamela Anderson & Tommy Lee: Το sex tape που άλλαξε τον κόσμο του διαδικτύου

Οι κοινωνικές αποστάσεις εξαιτίας των μέτρων προστασίας, απαγόρευσαν ακόμη περισσότερο το να μυρίζουμε τους άλλους ανθρώπους, καθιστώντας την διαδικασία taboo.

Το πάρτυ «Pheromone», δεν είναι το πρώτο πάρτυ αφιερωμένο στην ανθρώπινη μασχάλη και τους…θαυμαστές της. Ο κος.Miner, έχει πραγματοποιήσει εκδήλωση ίδιας θεματικής στο παρελθόν, στο Σαν Φρανσίσκο με τίτλο Stank party (βρωμερό πάρτυ), το οποίο μετράει φέτος την ένατη επέτειο από την ίδρυση του. Η σωματική οσμή, έχει γίνει αρκετά δημοφιλής στα gay κλαμπ του Βερολίνου και του Λονδίνου, σύμφωνα με άρθρο του Face, ενός βρετανικού περιοδικού μόδας.

Όπως λέει η Lara Golz, που εργάζεται ως  D.J στο Βερολίνο, είναι πολύ σύνηθες οι άνθρωποι να μυρίζουν ο ένας την μασχάλη του άλλου σε κλαμπ όπως το Kit Kat Club και το Berghain. Σε ένα άλλο, το Laboratory, υπάρχει μάλιστα κανονισμός που απαγορεύει την χρήση αρώματος.

Με αρκετούς φανατικούς υποστηρικτές, που είναι ικανοί να ταξιδέψουν για να βρεθούν στα μέρη που διοργανώνονται τέτοιου είδους φετιχιστικά πάρτυ, μάλλον η συγκεκριμένη θεματική δεν είναι απλά μια ακόμη…παρενέργεια της πανδημίας, αλλά ένα νέο trend στην νυχτερινή διασκέδαση, που ήρθε για να μείνει.

Πηγή: The New York Times