Η Κίμπερλι Γουίντερ από την Σποτσιλβάνια της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, είναι η νέα κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες για το πιο δυνατό ρέψιμο στον κόσμο από μία γυναίκα, καθώς ο θόρυβος που βγάζει παραπέμπει σε…μοτοσυκλέτα με τέρμα τα γκάζια.

Όπως αναφέρει η New York Post, η 33χρονη που διατηρεί και λογαριασμό στο TikTok, έσπασε το ρεκόρ της στις 28 Απριλίου με τον θόρυβο που παρήγαγε να φτάνει τα 107,3 ντεσιμπέλ.

Αυτό σημαίνει ότι ο ήχος της είναι πιο δυνατός από ένα μπλέντερ (70-80 ντεσιμπέλ), ένα ηλεκτρικό τρυπάνι χειρός (90-95 ντεσιμπέλ) ακόμα και από μερικές μοτοσυκλέτες με τέρμα γκάζι (100-110 ντεσιμπέλ) σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες.

Όσο για το γεύμα που τη βοήθησε να πετύχει αυτό το ρεκόρ; Η Γουήντερ απαντά: «Ήπια έναν κρύο καφέ, ένα σάντουιτς και μία μπίρα».

@kimycola it's Saturday 🎉 #fyp #viral #burp #burps #saturdayshit #saturdaydrinks #whiteclaw #surge #burptok #burptoker #burpqueen #legend #goat #saturday ♬ original sound – Kimycola

Η προηγούμενη κάτοχος του ρεκόρ, ήταν η Ιταλίδα Ελίζα Κανιόνι, με 107 ντεσιμπέλ το 2009. Το αντίστοιχο ρεκόρ στους άντρες έχει ο Νέβιλ Σαρπ από την Αυστραλία, που έπιασε 112,7 ντεσιμπέλ με το ρέψιμό του το 2021.

«Ήξερα ότι ήμουν δυνατή, είχα αυτοπεποίθηση, απλά χρειαζόμουν τη σωστή μίξη στο στομάχι για να παραχθεί αυτό το ρέψιμο, παγκοσμίου επιπέδου», είπε η Γουίντερ και πρόσθεσε πως ήξερε ότι μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ ειδικά από τη στιγμή που την πέταξαν έξω από μπαρ όταν εκείνη ρεύτηκε.

Όσο για την τεχνική της, «για να το προετοιμάσω παίρνω μία βαθιά αναπνοή και προσπαθώ να το μετατρέψω σε κάτι τερατώδες και μαγικό», αναφέρει. Μάλιστα η μέτρηση έγινε σε ένα «σκοτεινό δωμάτιο», που έμοιαζε με στούντιο καταγραφής ήχου, ώστε να μετρηθεί το ρέψιμο χωρίς εξωτερικό θόρυβο.

«Δεν πονάει καθόλου. Αισθάνομαι πολύ ωραία» δηλώνει η Γουίντερ.