Μια Νιγηριανή σεφ έσπασε το ρεκόρ συνεχόμενων ωρών μαγειρέματος και τώρα στοχεύει στις 100 ώρες.

Η Χίλντα Μπάτσι μαγειρεύει από την περασμένη Πέμπτη, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες των 87 ωρών και 45 λεπτών που είχε από 2019 η Λάτα Τοντόν, μια Ινδή σεφ. Από τις 15:00 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη, άρχισε να μαγειρεύει δεκάδες τοπικές λιχουδιές, από σούπες μέχρι στιφάδο. Το ρύζι Jollof, ένα από τα πιο εμβληματικά δυτικοαφρικανικά πιάτα, περιλαμβανόταν επίσης στο μενού.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, συνέχιζε την προσπάθεια της έχοντας φτασει τις 97 ώρες. Πολλοί παρόντες κατά την διάρκεια της προσπάθειας της αλλά και από το διαδίκτυο την επευφημούσαν για να φτάσει το όριο των 100 ωρών. Η Μπάτσι έκανε μόνο πεντάλεπτα διαλείμματα κάθε ώρα ή αθροιστικά μία ώρα μετά από ένα διάστημα 12 ωρών.

Επιχειρώντας να καταρρίψει το ρεκόρ, η Νιγηριανή σεφ δήλωσε την Πέμπτη ότι ήθελε να δείξει πόσο εργατικοί και αποφασισμένοι είναι οι νέοι της Νιγηρίας.

Αφού έσπασε το ρεκόρ, ο πρόεδρος Μοχαμαντού Μπουχάρι έγραψε στο Twitter ότι η Δευτέρα ήταν μια σπουδαία μέρα για τη Νιγηρία. «Η ορμή, η φιλοδοξία και η ανθεκτικότητα της Χίλντα έφεραν μεγάλο ενδιαφέρον και διορατικότητα στη μοναδικότητα του νιγηριανού φαγητού», δήλωσε ο Μπουχάρι.