Ο κόσμος των social media είναι εκ των πραγμάτων και εξ ανάγκης πια, ο κόσμος από τον οποίο αντλούνται όλες οι αφορμές και οι αιτίες για να συζητηθούν φαινόμενα της εποχής. Άλλα θετικά, άλλα αρνητικά που πρέπει να αλλάξουν. Το μοναδικό φαινόμενο που μοιάζει αυτή τη στιγμή αήττητο και απίθανο να αλλάξει, είναι η υποκρισία και η εκφορά μιας θέσης ανάλογα με το τι είναι της μόδας και όχι με το τι πιστεύει ο καθένας, τι είναι εν τέλει το σωστό και δίκαιο. Τρανό παράδειγμα αυτό που συνέβη με την Εύη Ιωαννίδου σε ανάρτηση της στο Instagram.

Είναι ένα ζήτημα που το έχουμε αναδείξει και στο παρελθόν με αφορμή την Ηλιάνα Παπαγεωργίου που αντιμετώπισε κάτι αντίστοιχο, αλλά πια καταντάει ως και θυμηδία να βλέπεις να μην υπάρχει η ίδια κινητοποίηση και κατακραυγή όπως συνέβη για παράδειγμα με τα σχόλια της Λατινοπούλου για τη Δανάη Μπάρκα.

Και ίσα ίσα που στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε η αντίδραση να είναι μεγαλύτερη, γιατί τη Μπάρκα την χαρακτήρισε μία γυναίκα που όλοι γνωρίζουμε τις απόψεις της και τι εκφράζει, οπότε ελάχιστη σημασία θα έπρεπε να της έχουμε δώσει ώστε να αποδυναμωθεί. Στην περίπτωση της Εύης Ιωαννίδου και κάθε Εύης, το σωματικό bullying γίνεται από πολλές – προσοχή, όχι πολλούς, αλλά πολλές – και δεν διακρίνω κάποια ιδιαίτερη ζέση να αναδειχθεί αυτό το πρόβλημα.

Σε ανάρτηση που έκανε το μοντέλο από τη Σαντορίνη, όπου κάνει διακοπές, πάρα πολλά σχόλια στάθηκαν σε φωτογραφίες που φαίνονται τα κόκαλα της και της έγραφαν από το πιο απλό «φάε τίποτα», μέχρι τα πιο άσχημα  τύπου «Ίουυυ», «Πώς είσαι έτσι καημένη», «Ναι είναι σαν άντρας» και «Φάε κάτι! Αίσχος η εικόνα σου».

Ειλικρινά, αν μπούμε σε μια διαδικασία σύγκρισης, δε θυμάμαι να άκουσε τόσο οικτρά σχόλια για το σώμα της η Δανάη Μπάρκα. Την περίπτωση της όμως ακολούθησαν σχόλια σε μορφή κινήματος. Εδώ τώρα, δε μας πολυνοιάζει γιατί είναι αδύνατη και προωθεί ανορεξικά πρότυπα, είναι μη υγιές και δε μας αφορά.

Είπαμε ήδη πώς λέγεται αυτό: ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Υποκρισία και μισανθρωπιά. Όλες αυτές οι κραυγαλέες φωνές σε περιπτώσεις όπως της Μπάρκα, γιατί σιωπούν τώρα; Τους κόπηκε η μιλιά ή κάνουν τις βουτιές τους στο πέλαγος; Ή μήπως το να υπερασπιστούν μια αδύνατη κοπέλα δεν τους φέρνει ακόλουθους, άρα δεν τους πολυαπασχολεί; 

Μη μου πει κανείς πώς δεν το έμαθαν. Από χθες έχει παίξει η είδηση σε κάμποσα σάιτ και δη γνωστά. Αν μπείτε π.χ. στο TLife θα το δείτε το θέμα.

Δε μπορώ να πιστέψω ότι όλες αυτές οι Αμαζόνες που βαράνε σκοπιές και νυχτερινές βάρδιες στα social media για να βρουν το ένα σχόλιο και να το κάνουν θέμα, δεν έχουν πάρει ποτέ χαμπάρι το bullying που τρώνε οι πολύ skinny κοπέλες…

Προφανώς και το βλέπουν, προφανώς και δεν τους απασχολεί γιατί δεν καλύπτει τη mainstream ατζέντα, δεν εξυπηρετεί τους παρασκηνιακούς σκοπούς τους.

Κι όταν λειτουργείς με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ειδικά σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, δεν είσαι κάτι άλλο παρά υποκριτής. Ονόματα ας μην πούμε, αλλά ας πούμε 4-5 συγκεκριμένες κυρίες της τηλεόρασης, του Youtube, του Instagram, με δικά τους brand παπουτσιών και ρούχων, δεν πολυακούγονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάνουν ησυχία για να μην ξυπνήσει το μωρό.

Ας το πούμε λοιπόν εμείς γιατί αυτές μάλλον δε θέλουν να χάσουν τις συμφωνίες τους. Κανένα σώμα δεν είναι πρότυπο για κανέναν. Καμία και κανένας, όσο διάσημοι κι αν είναι, δεν έχουν υποχρέωση να ανταποκριθούν στα πρότυπα που πάτε να τους επιβάλλετε εσείς ή το ρεύμα της εποχής.

Ο καθένας θα έχει το σώμα που γουστάρει να έχει, το σώμα που τον ικανοποιεί, κι αν αυτό το σώμα είναι μη υγιές, θα το λύσει μόνος του με την οικογένεια και τους φίλους του, όχι με σχόλια στα social media που θα του λένε «πώς είσαι έτσι;». Πιστεύετε εσείς ότι αν κάποιος είναι ανορεξικός ή παχύσαρκος, δεν το γνωρίζει; Ότι δεν έχει ξεκινήσει προσπάθεια; Ή θεωρείτε πως είναι τόσο απλό να αδυνατίσεις ή να πάρεις βάρος, όταν έχεις βάλει τον οργανισμό σου σε μια συγκεκριμένη διαδικασία και η ψυχολογία σου είναι πεσμένη..;

Αν τα κορίτσια σας ή εσείς έχετε πρότυπο την Εύη Ιωαννίδου και την κάθε Εύη Ιωαννίδου, μαντέψτε, αυτό δεν είναι δικό τους πρόβλημα, ούτε δικό τους βάρος για να το σηκώσουν και να ανταποκριθούν. Φταίτε εσείς και τα κορίτσια σας πρωτίστως. 

Εμείς λοιπόν, δεν είμαστε μόνο με τη Δανάη Μπάρκα. Είμαστε με ΚΑΘΕ σώμα που υφίσταται σχολιασμό από άσχετους και επικρίνεται για τον τρόπο που είναι. Οι λαλίστατες κυρίες των media και των social media, φαίνεται πως είναι μόνο με τη Μπάρκα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις κι εσύ ό,τι και η Εβελίνα Παπούλια;

Έλενα Κρεμλίδου: Το παράνομα leaked βίντεο με το οποίο τη συνδέεουν και τα αυτονόητα που ακόμα δεν είναι αυτονόητα

Αυτή τη φορά την επίθεση στον Καπουτζίδη δεν την έκανε η Λατινοπούλου, αλλά η σαπίλα των social media