Όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν και καλούμαστε κάθε φορά να ασχολούμαστε με το σαθρό και το σάπιο. Για άλλη μια φορά βλέπουμε ένα πρόσωπο δημοσίου ενδιαφέροντος, την Έλενα Κρεμλίδου, να σχετίζεται με υλικό που έχει διαρρεύσει παράνομα στο διαδίκτυο και στρατός ανδρών μοιράζει ποσά για να το βρει, να το δει και να το διακινήσει, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν φταίνε ποτέ αυτοί. Φταίει μόνο ο πρώτος που το διαρρέει. Οι υπόλοιποι απλά το κοινοποίησαν, είναι αθώα τα παιδιά…

Απ΄αυτά που καταλαβαίνει κανείς από τα βίντεο που έχει ανεβάσει η Έλενα Κρεμλίδου στο TikTok, υπάρχει προφανώς ένα βίντεο σεξουαλικής πράξης, στο οποίο όσοι βρίσκονται σε διάφορες πλατφόρμες, υποστηρίζουν ότι είναι η influencer. Η ίδια απάντησε πρωτίστως ότι δεν πρόκειται για εκείνη και στη συνέχεια ανέδειξε μερικά σχόλια-απαντήσεις που πήρε στα βίντεο αυτά, τα οποία καταδεικνύουν και τον τραγικό τρόπο σκέψης πολλών.

https://www.tiktok.com/@elena_mariposa_/video/7122364648027950342?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

https://www.tiktok.com/@elena_mariposa_/video/7122369328602746118?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

Υπάρχει δηλαδή ένα βίντεο όπου απεικονίζεται μια κοπέλα να κάνει σεξ, αυτό το βίντεο έχει διαρρεύσει χωρίς τη θέλησή της, έχουν συνδέσει την Έλενα Κρεμλίδου με αυτό το βίντεο και οι περισσότεροι είτε θα κάτσουν να ασχοληθούν με το αν είναι όντως η Κρεμλίδου ή θα αναζητήσουν links για να δουν το βίντεο και να ικανοποιήσουν μια παραβατική τους επιθυμία. Γιατί αυτό είναι, παραβατικό. Είναι παραβατικό να θες να δεις ένα βίντεο που δεν προοριζόταν για να δημοσιευτεί και έγινε εν αγνοία και παρά τη θέληση κάποιου.

Πίστευε ότι θες για την Κρεμλίδου και την κάθε Κρεμλίδου. Γούσταρε την ή μίσησε την επειδή είναι influencer κι επειδή μπορεί να θεωρείς αστείο το επάγγελμα ή επειδή θεωρείς ότι η ίδια δείχνει το κορμί της. Κάτι που δεν ισχύει, αλλά κουμάντο στις απόψεις σου δε θα κάνουμε.

Οι πράξεις σου όμως είναι κάτι το διαφορετικό. Και είτε μιλάμε για αυτόν που έχει το βίντεο στην κατοχή του και το διαρρέει, είτε για κάποιον που το αναζητά «απλά για να το δω μωρέ», η ουσία παραμένει ίδια. Μιλάμε για μια παραβίαση της προσωπικής ζωής κάποιου ανθρώπου, με το μερίδιο ευθύνης να είναι ίδιο για όποιον συμμετέχει στην κοινοποίηση του.

Η ίδια η Έλενα Κρεμλίδου το έχει περάσει στο παρελθόν και με βίντεο ή φωτογραφίες στα οποία είναι όντως, αλλά και με περιεχόμενο που δεν είναι δικό της. Για έναν κόσμο που, όπως πολύ σωστά λέει στα στόρι της, την κράζει και τη υποβιβάζει, είναι τουλάχιστο φαιδρό που θέλει με τόση μανία να την δει να κάνει σεξ ή οτιδήποτε άλλο.

Έλενα Κρεμλίδου

Σε αυτά που γράφει, δεν υπάρχει κάτι να προστεθεί. Αντί να κρύβονται και να νιώθουν άσχημα όσοι κάνουν σεξ και το βιντεοσκοπούν – κάποιοι ηλίθιοι την έψεξαν και γι΄αυτό, επειδή το θεωρεί νορμάλ και οκ – θα έπρεπε να νιώθουν ντροπή όσοι ψάχνουν το υλικό, όσοι τάζουν λεφτά για να τους το στείλουν, όσοι καταφεύγουν σε τέτοιες πλατφόρμες παραβιάζοντας την προσωπική ζωή κάποιου.

Έλενα Κρεμλίδου

Αν συνέβαινε στους ίδιους θα τους ενοχλούσε. Αλλά επειδή η Κρεμλίδου είναι διάσημη και δείχνει τα οπίσθια της, δεν πειράζει, της αξίζει και είναι υποχρεωμένη να πατάει μαζική αποστολή σε όλους τους άντρες με τα βίντεο που κάνει σεξ και τις γυμνές της φωτογραφίες. 

Έλενα Κρεμλίδου

Κι εκεί ακριβώς βρίσκεται η πηγή του προβλήματος. Άντε και κάποιος πάει και δημοσιεύει κάτι που δεν προοριζόταν για να είναι δημόσιο. Αν δεν υπάρχει κοινό για να το δει, δεν θα το δημοσιεύσει. Άρα, είναι ακόμα μεγαλύτερο το μερίδιο της ευθύνης όσων διαμοιράζονται το υλικό.

Έλενα Κρεμλίδου

Τα αυτονόητα παραμένουν μη αυτονόητα και ευτυχώς, όπως τονίζει η Κρεμλίδου, τέτοιες πρακτικές έχουν κριθεί ως κακούργημα και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορεί να βρει και αυτόν που το διέρρευσε και αυτούς που λειτουργούν ως μέσα μετάδοσης. Μακάρι σύντομα να δίνει η Δίωξη στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους, να ανακοινώνει βαριές ποινές για να αρχίσουν διά του φόβου του νόμου να ελαττώνονται, έστω και ελάχιστα, αυτά τα φαινόμενα.

Γιατί, δυστυχώς, το ξέρουμε πια, ο άνθρωπος δεν μαθαίνει από την εσωτερική του ηθική, ούτε θα μπει στη θέση του άλλου. Πρέπει να τον φοβερίσει ο νόμος, πρέπει να τρομάξει με την επιβολή του. Σε τέτοιες περιπτώσεις αξίζει ένας δημοκρατικός αυταρχισμός, για να το θέσω σχηματικά. 

Μέχρι να συμβεί αυτό, ας κάνουμε όσοι μπορούμε την προσπάθεια να εξηγήσουμε σε κάθε αγόρι, στους ίδιους μας τους εαυτούς που μπορεί να έχουν έμφυτη αυτή τη ροπή της περιέργειας, πως επειδή κάτι γίνεται ψηφιακά, δε σημαίνει ότι δεν πονάει. Πως αν η Έλενα Κρεμλίδου και η κάθε Κρεμλίδου ήθελε να τη δούμε γυμνή, θα μας έψαχνε και θα μας έστελνε φωτογραφία. Δε θα έκανε σεξ με τον σύντροφό της και θα τον άφηνε μετά να κάνει ό,τι του καπνίσει. Πως η γυμνή φωτογραφία που θα μας στείλει η κοπέλα μας, δεν είναι για να την κάνουμε screensaver στο κινητό και να τη δείχνουμε με περηφάνια σε όλους τους φίλους μας.

Και πολλά «πως…» ακόμα!

Διάβαστε ακόμη στο intronews.gr:

Με ποια κριτήρια θεωρούμε ότι η Τούνη θα γίνει κακή μάνα;

Αυτή τη φορά την επίθεση στον Καπουτζίδη δεν την έκανε η Λατινοπούλου, αλλά η σαπίλα των social media

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις κι εσύ ό,τι και η Εβελίνα Παπούλια;