Για άλλη μια φορά, ο Τσίπρας θέλησε να πατήσει και στις 2 βάρκες. Μια πολιτική που τον έφερε στην εξουσία μετά το 2012, μια πολιτική που τον οδηγεί στο να βλέπει από μακριά την πλάτη του Μητσοτάκη σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Αυτή τη φορά όμως, το θέμα του εμβολιασμού δε σηκώνει πάλι ακροβατικά.

Από την μία έσκιζε μνημόνια από την άλλη εφάρμοζε μνημόνια. Τη μια μέρα έβριζε τον ΓΑΠ την άλλη τον αποθέωνε. Το ένα λεπτό τα έχωνε στη μισή Δεξιά και το επόμενο να αγκάλιαζε την άλλη μισή. Δήλωνε άθεος και στο καπάκι έμενε μισή ώρα αγκαζέ με την εικόνα του «Άξιον Εστί» στο Άγιο Όρος. Έπλεκε εγκώμια στους συντρόφους του, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό τον έκαναν πρωθυπουργό (Αλαβάνος, Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου και δε συμμαζεύεται) και μετά τους άδειαζε έναν-έναν κι όλους μαζί. Ασπάστηκε την Άκρα Αριστερά, την Αριστερά, την Σοσιαλδημοκρατία, το Κέντρο.

Τώρα θυμήθηκε ότι είναι η ώρα να συναντήσει στη Βουλή τον Σωτήρη Τσιόδρα. Άργησε λίγο, κάνα ενάμιση χρόνο, έφαγε χωρίς διαμαρτυρία τις επιθέσεις και τις λοιδωρίες που εξαπολύθηκαν εναντίον του τελευταίου από τα φιλοσυριζαίκα τρολς και τους ψεκασμένους αλλά τελικά τα κατάφερε. Την ίδια στιγμή δεν είπε ούτε κουβέντα για τις δηλώσεις του alter ego του, Παύλου Πολάκη, ο οποίος στην ουσία βγήκε να υπερασπιστεί τα «δικαιώματα» των αντιεμβολιαστών. Άλλωστε, τους φλεράρει καιρό τώρα. Τελικά αυτή η σχέση εξελίσσεται σε κόμικ ήρωα του Batman, τον Two Faces. Το μισό πρόσωπο αγγελικό, το άλλο μισό καμμένο και διαβόλικο που στην περίπτωση μας, δεν είναι τίποτα από τα δύο. Είναι απλά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ρίχνεις παραγάδια και δεξιά και αριστερά κι ό,τι ψάρι βγει. Προς το παρόν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως βγαίνουν μόνο φύκια και πλαστικά και γαλότσες. Τώρα η δήλωσή του πως «ούτε με τον βούρδουλα, ούτε με το φιλοδώρημα. Με πειθώ» θα επιτευχθεί η αύξηση των εμβολιασμών, περιττό και να το σχολιάσεις. Δηλαδή, ο Τσίπρας «βούρδουλα» θεωρεί τα προνόμια των εμβολιασμένων, τους αναγκαστικούς εμβολιασμούς των υγειονομικών (πολιτική την οποία η μία μετά την άλλη ακολουθούν οι ευρωπαϊκές χώρες) και την απαγόρευση εισόδου σε ΜΜΜ και κλειστούς χώρους σε ανθρώπους που δεν έχουν κάνει εμβόλιο, ούτε καν rapid test και οι οποίοι δεν έχουν νοσήσει…

Από την άλλη μεριά η Γεννηματά πέρα από κάποιες (και σωστές) κριτικές δήλωσε καθαρά ότι «προέχει οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη κι αυτό απαιτεί πραγματικούς ελέγχους. Ο μαζικός εμβολιασμός είναι το κλειδί και πρέπει να προχωρήσει άμεσα».

Δήλωσε δηλαδή το αυτονόητο, αυτό που ζητάει και ο κάθε πολίτης που θέλει να προστατέψει τον εαυτό του και τους γύρω του από την πανδημία. Πέρα από τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαλέξει σε τι χώρο θέλει να βρεθεί και προφανώς πρέπει να έχει αυτή την επιλογή. Οι αντιεμβολιαστές επιθυμούν να βρίσκονται παντού.

Έλα όμως που εκατομμύρια άλλοι που εμβολιάστηκαν δεν θέλουν να συγχρωτιστούν μαζί τους και να διακινδυνεύσουν την υγεία τους ή ακόμη και την ζωή τους. Όλες οι επιλογές έχουν ένα κόστος. Και οι αντιεμβολιαστές ας επωμιστούν το δικό τους. Δεν μπορούν να θέλουν να βαράνε αυτοί το νταούλι και οι άλλοι να χορεύουν, όπως κάποτε είχε πει σε αξέχαστη ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας για τους ευρωπαίους. Ας βαράνε τα bongos στη Βενεζουέλα…