Μία εβδομάδα έχει περάσει από την ημέρα που κυκλοφόρησε στο Netflix η 5η σεζόν της σειράς «The Crown», με την γεύση μας να είναι αρκετά πικρή γι’αυτό που παρακολουθήσαμε. Οι προσδοκίες ήταν ψηλές, αλλά ο Peter Morgan (ο δημιουργός της σειράς) μας προσγείωσε απότομα. Οι σκληρές κριτικές που συνοδεύουν τον νέο κύκλο του Στέμματος, δεν αγγίζουν πάντως την Elizabeth Debicki, η οποία κατάφερε να υποδυθεί εξαιρετικά την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η 32χρονη ηθοποιός, με καταγωγή από την Αυστραλία, πήρε την σκυτάλη από την Emma Corrin, προκειμένου να ενσαρκώσει τα δύο τελευταία χρόνια ζωή της της Νταϊάνα. H Elizabeth Debicki φαίνεται πως είχε διαβάσει καλά τον ρόλο της, είχε αποκρυπτογραφήσει όλες τις εκφράσεις, προκειμένου να δούμε ένα όμοιο αποτύπωμα της Νταϊάνα.

Κι αυτό ακριβώς είναι κάτι που συζητιέται ακόμα, κυρίως στα social media. Πολλοί είναι εκείνοι που ανεβάζουν βίντεο δείχνοντας το πόσο πιστή αντιγραφή έκανε, θυμίζοντας σε πολλούς την αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας. Ποια είναι όμως η Elizabeth Debicki, που έχει γίνει ένα τεράστιο buzz γύρω από το όνομα της;

Elizabeth Debicki

Elizabeth Debicki: Ο πρώτος της έρωτας ήταν το μπαλέτο, αλλά η υποκριτική την κέρδισε

Γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου του 1990 στο Παρίσι. Ο πατέρας της είχε καταγωγή από την Πολωνία, ενώ η μητέρα της από την Αυστραλία αλλά με ιρλανδικές ρίζες. Η οικογένειά της μετακόμισε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας όταν ήταν πέντε ετών. Με τους γονείς της να είναι χορευτές μπαλέτου, γρήγορα μπήκε το μικρόβιο και στην Elizabeth, αν και τελικά η υποκριτική ήταν αυτή που την κέρδισε.

Όπως είχε πει σε συνέντευξη της στο The Sydney Morning Herald, το 2018, «πάντα μου άρεσε να βρίσκομαι στη σκηνή όταν ήμουν μικρή». Φυσικά το The Crown δεν είναι η πρώτη της δουλειά, μια και η Elizabeth μετρά ήδη 14 ταινίες στην μέχρι τώρα καριέρα της.

Το κινηματογραφικό ντεμπούτο της το έκανε στη ρομαντική κομεντί «My Best Men» του Αυστραλού σκηνοθέτη Stephan Elliott, έχοντας έναν δεύτερο ρόλο, αυτόν της γραμματέως. Η ταινία κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2011, όταν εκείνη ήταν 21 ετών.

Δύο χρόνια αργότερα, όμως, ήρθε και ο πιο σημαντικός της ρόλος στο Χόλιγουντ, στην ταινία «Gatsby the Magnificent», σε σκηνοθεσία Baz Luhrmann, δίπλα στους Leonardo DiCaprio και Carey Mulligan. Το 2015 είχε τον ρόλο της Lady Macduff στο «Macbeth» και αργότερα στο Guardians of the Galaxy Vol. 2 and Vol. 3, στον ρόλο της Ayesha.

Το 2018, απέκτησε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία «The Widows», σε σκηνοθεσία Steve McQueen, ενώ το 2020, πρωταγωνίστησε στο πολυαναμενόμενο «Tenet» του Christopher Nolan με τους Robert Pattinson και John David Washington.

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, η Elizabeth κάνει δύσκολο το έργο όσων αναζητούν να βρουν λεπτομέρειες γι’αυτην, αφού ξέρει να την κρατάει πολύ καλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μόνο μια φορά υπήρξαν φήμες για δεσμό της, αυτός με τον Tom Hiddleston. Η ίδια πάντως έχει δηλώσει πως έχει κάνει σχέση με κοντύτερους της (είναι και 1.90), ενώ αυτό που αναζητά είναι να είναι έξυπνος ο άντρας και να μπορεί να συζητάει μαζί του.

Διαβάστε ακόμη: John Fetterman: Ο γερουσιαστής με τα τατουάζ δολοφονιών που ανέτρεψε τα προγνωστικά και κρατάει «ζωντανούς» στους Δημοκρατικούς

Elizabeth Debicki

Ο ρόλος της στο The Crown

Παρά το γεγονός ότι δυσκολευόταν να αποδεχθεί τον ρόλο, ήταν η δεύτερη φορά που το The Crown είχε εμφανιστεί στη ζωή της, αφού είχε περάσει από audition για έναν ρόλο στη 2η σεζόν, τον οποίο δεν πήρε. Να γιατί όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Αν τον είχε πάρει, τώρα δεν θα βλέπαμε την Debicki ως Νταϊάνα.

Σύμφωνα με την ίδια, το να ενσαρκώσει την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, ήταν ένα προνόμιο. «Όταν ο σεναριογράφος της σειράς, Peter Morgan, μού ζήτησε να το κάνω, ήμουν απόλυτα συγκλονισμένη. Νομίζω ότι είμαι πραγματικά απίστευτα ενθουσιασμένη για αυτό το ρόλο. Η Diana ήταν και θα είναι, μια απίστευτα σημαντική ιστορική φιγούρα. Ήταν ένας τόσο αξιόλογος άνθρωπος και έτσι η ιδέα να την υποδυθώ, ήταν τρομακτική, αλλά πολύ συναρπαστική», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

Το γεγονός ότι η Elizabeth δεν ήταν τόσο γνωστή για πολύ κόσμο, ευθύνεται και το ότι δεν είναι τόσο fan των social media. «Νιώθω ότι αυτό που θέλω να επικοινωνήσω στον κόσμο είναι η δουλειά μου. Και είναι ακριβώς και αυτός ο τρόπος που προσεγγίζω τη δουλειά μου: Εγώ και η δουλειά είμαστε ξεχωριστά πράγματα. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να “θολώσουν” και το σέβομαι αυτό. Αλλά πραγματικά δεν εκφράζει καθόλου πώς είμαι και θέλω να φαίνομαι προς τα έξω. Απλώς θέλω οι άνθρωποι να με γνωρίζουν για τη δουλειά μου», είχε εξηγήσει.

Πάντως, όσον αφορά την ομοιότητα που της καταλογίζουν με την Νταϊάνα, η Elizabeth θεωρεί πως δεν μοιάζουν καθόλου. Ωστόσο, κι εμείς έχουμε αντίθετη γνώμη από τη δική της.