Ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας μας συστήθηκε μέσα από ένα τραγουδιστικό ριάλιτι και η αλήθεια είναι πως το κοινό έχει μάθει να αντιμετωπίζει με δυσπιστία πια τέτοια κόνσεπτ. Αλλά πολύ γρήγορα, ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας μπόρεσε να δείξει ότι δεν είχε διάθεση να εστιάσει στο ριάλιτι, αλλά να βρει τον δρόμο του για το τραγούδι. Και τον βρήκε.

Κάθε single που κυκλοφορεί, γίνεται επιτυχία. Ήταν να μη γίνει η αρχή με το «Χτυπάει η καρδιά μου δυνατά». Από τότε δεν κοίταξε πίσω. Αυτό που έχει ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας είναι ότι νιώθω πως ακούγοντας ένα τραγούδι του, ξέρω πως είναι δικό του, πως αυτός τραγουδάει.

Με έκανε και την πάτησα ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας με το «Ψυχολογικά» γιατί περίμενα πως θα τον ακούσω σε μια μπαλάντα ωραία, αλλά ήταν ένας συνδυασμός μπαλάντας και χορευτικού. Μου την έσκασε, αλλά και πάλι έκανε την επιτυχία.

Το τελευταίο του τραγούδι, «Καταραμένες οι Νύχτες», που κυκλοφορεί από την Panik Records, ήταν η μία αφορμή για αυτή τη συνέντευξη. Η δεύτερη είναι η παρουσία του στο επόμενο hit σχήμα της αθηναϊκής νύχτας, αυτό που ξεκινάει στο Lux με επικεφαλής την Κατερίνα Λιόλιου.

Ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας θα ήθελε να βρεθεί σε ένα μουσικό παρελθόν όπου υπήρχαν τα CD

– Βρίσκεσαι πια μια 3ετία στα «χαρακώματα» της ελληνικής μουσικής και της νυχτερινής διασκέδασης και μπορώ να πω ότι με τα τραγούδια που έχεις βγάλει ως τώρα, έχεις χτίσει μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Ακούγοντας δηλαδή ένα τραγούδι σου, μπορώ να υποθέσω τι θα ακούσω, ξέρω ότι είναι Στέφανος Πιτσίνιαγκας. Αυτό είναι κάτι που σε κάνει να νιώθεις όμορφα ή περιοριστικά;

Αρχικά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που τα τραγούδια μου είναι αναγνωρίσιμα προς τον κόσμο που με ακολουθεί και με αγαπάει αυτά τα τρία χρόνια…Νιώθω υπερήφανος και ευλογημένος γι’ αυτό. Νιώθω πολύ όμορφα και για μένα αυτή είναι η επιτυχημένη συνταγή, με το που ακούν τη φωνή σου να καταλαβαίνουν ποιος είσαι και τι θα ακολουθήσει!

Στέφανος Πιτσίνιαγκας  συνέντευξη

– Καθώς ετοιμάζεσαι για την πρεμιέρα σου στο «Lux» με την Κατερίνα Λιόλιου, πες μου πώς είναι για σένα το συναίσθημα μιας διαφορετικής πίστας, ενός διαφορετικού χώρου και μουσικού σχήματος;

Τα συναισθήματά μου δεν περιγράφονται με λόγια…Νιώθω πολύ χαρούμενος για αυτή τη συνεργασία και είμαι σίγουρος ότι θα περάσει και ο κόσμος πολύ καλά μαζί μας. Σίγουρα υπάρχει ένα άγχος γιατί θα είναι ένα νέο περιβάλλον για μένα αλλά ταυτόχρονα πολύ οικείο. Θεωρώ ότι είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να προσαρμοστεί πολύ εύκολα και και γι’ αυτό δε με φοβίζει τίποτα.

– Η Κατερίνα έρχεται με φόρα από τη Θεσσαλονίκη, σας ενώνει και τους δύο η διαδρομή με τον Πάνο Κιάμο, οπότε πώς περιμένεις αυτή τη συνεργασία με τη Λιόλιου;

Αρχικά θαυμάζω πάρα πολύ την Κατερίνα όπως επίσης και τον Πάνο Κιάμο για ξεχωριστούς λόγους τον καθέναν. Την Κατερίνα την θαυμάζω γιατί ανήκει στη νέα γενιά τραγουδιστών και είναι παράδειγμα προς εμάς τους πιο νέους ότι η σκληρή δουλειά ανταμείβεται. Τον Πάνο τον θαυμάζω γιατί είναι πρότυπο ανθρώπου και καλλιτέχνη και πάνω από όλα ήταν ο άνθρωπος που με πήρε στα πρώτα μου βήματα κοντά του.

Η συνεργασία μου με την Κατερίνα θα είναι σίγουρα φανταστική και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε!

– Με τον Κιάμο έβλεπα κάτι βίντεο που κάνατε για τα social και έβλεπα ότι περνάτε πολύ καλά μεταξύ σας. Είναι αυτός ο κανόνας των συνεργασιών σου ως τώρα ή είναι σπάνιο να κολλήσουν μεταξύ τους δύο καλλιτέχνες, ανεξαρτήτως μεγέθους του ενός και του άλλου;

Θεωρώ ότι ένα καλό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται από μία καλή ομάδα. Ο κόσμος δεν ξέρει τι επικρατεί πίσω στα παρασκήνια, παρακολουθεί μόνο ό,τι βλέπει στην σκηνή. 

Το περιβάλλον για μένα είναι το παν. Η Κατερίνα είναι πολύ ανοιχτός άνθρωπος και νέος όπως και εγώ οπότε το κλίμα θα είναι ζεστό. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και θα παλέψουμε για να τα καταφέρουμε… Μία δεμένη ομάδα δεν χάνει ποτέ.

– Είσαι ένας άνθρωπος της πολύ νέας γενιάς της μουσικής, έμαθες να συνομιλείς με το κοινό σου από το TikTok, το Spotify κλπ. Υπάρχει κάτι από τα παλιά που να θες να το ζήσεις, που να έχεις ακούσει ιστορίες ή κάτι τέτοιο και να αναρωτιέσαι πώς θα ήταν αν το βίωνες;

Νομίζω ότι είναι μία από τις πιο ωραίες ερωτήσεις που μου έχουν κάνει. Η απάντηση είναι σχεδόν όλα. Θα ήθελα να ζήσω το ότι κάποτε τα νυχτερινά κέντρα ήταν ανοιχτά σχεδόν κάθε μέρα. Θα ήθελα να ζήσω την εποχή του CD. Θυμάμαι όταν ήμουν πολύ μικρός ανυπομονούσα να μου φέρουν CD με νέα τραγούδια για να τα βάλω στο CD player μου να τα ακούσω. Τώρα σχεδόν όλοι ακούν τα τραγούδια από τις πλατφόρμες στο διαδύκτιο. Τις μεγάλες συναυλίες επίσης θα ήθελα να ζήσω, όχι ότι τώρα δεν γίνονται αλλά παλιά ήταν αλλιώς θεωρώ.

Υπήρχε ανυπομονησία από τον κόσμο να δει τον καλλιτέχνη. Τώρα λόγω των social έχει χαθεί λίγο αυτή η μαγεία. Έτσι είναι όμως, κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις. Τελευταίο θα πω τα τραγούδια. Μου λείπουν τα τότε τραγούδια. Νομίζω ότι ζούμε σε μία εποχή που υπάρχει πολύ επαναλαμβανόμενη δισκογραφία. Δεν θεωρώ ότι είμαστε και πολύ πρωτότυποι. Ελπίζω να το βρούμε και το πιο βασικό για μένα είναι να μην χάσουμε το ελληνικό στοιχείο στα τραγούδια μας, αυτό ίσως με φοβίζει λίγο πιο πολύ.

– Έχεις την εικόνα ενός τύπου που του αρέσει να κάνει πλάκα, που όσο συναίσθημα δείχνει να βγάζει στις ερμηνείες του, τόσο πιο «ανάλαφρος» είναι στην πραγματική του ζωή. Μοιάζεις να διαχειρίζεσαι καλά τις προσωπικές σου δυσκολίες, ψυχικές ή άλλης μορφής.

Είμαι ένας άνθρωπος  που γενικότερα μου αρέσει να περνάω καλά. Παρόλο το νεαρό της ηλικίας μου, η ζωή μου έχει φερθεί πολλές φορές σκληρά αλλά και άλλες τόσες καλά. Έχω μάθει να προσαρμόζομαι σε κάθε περίσταση και να λειτουργώ ανάλογα και πάντα με θετική ενέργεια. Θεωρώ ότι έχω πάρει αρκετά μαθήματα για να αντιμετωπίζω τα προβλήματα μου και να κοιτάω στα μάτια την αλήθεια και την πραγματικότητα. Δεν εθελοτυφλώ ποτέ. Πάντα στο τέλος φροντίζω να περνάει καλά ο Στέφανος.

– Πώς περνάς τον χρόνο σου εκτός μουσικής;

Ήρεμα, θα έλεγα. Γυμναστήριο 2-3 φορές την εβδομάδα. Πολλές ώρες στο να γράφω τραγούδια. Πολλά επιτραπέζια με φίλους και αρκετή πεζοπορία στη θάλασσα.

– Ποιο είναι το πιο δυνατό συναίσθημα που έχεις νιώσει ως τώρα στη ζωή σου;

Το μεγάλυτερο συναίσθημα που έχω βιώσει είναι της απώλειας. Αυτό με έκανε να κοιτάξω τη ζωή αλλιώς.

– Τι φοβάται περισσότερο στη ζωή του ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας;

Την μοναξιά. Μόνο αυτό φοβάμαι.

– Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο;

Το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι το τραγούδι.

Εύχομαι κάποτε να με αξιώσει ο θεός να γεμίσω ένα στάδιο και να τραγουδάνε όλοι από κάτω τα τραγούδια μου.

Είμαι σίγουρος ότι αν πιστεύεις στα όνειρα σου θα τα καταφέρεις. Δούλεψε για τα όνειρα σου σήμερα και αύριο θα είσαι πολυ κοντά στο να τα εκπληρώσεις.

Ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας στον Γύρο των Γρήγορων Απαντήσεων

– Αγαπημένο φαγητό;

Γεμιστά (ορφανά).

– Αγαπημένο ποτό;

Ουίσκι Cola.

– Αγαπημένοι ξένοι καλλιτέχνες;

Justin Timberlake, Chris Brown.

– Αγαπημένες ταινίες;

Harry Potter , Lord of the rings.

– Αγαπημένη εποχή;

Χειμώνας.

– Αγαπημένο μέρος που έχεις ταξιδέψει και θα ήθελες να μείνεις για καιρό εκεί;

Μιλάνο.

– Αγαπημένος τρόπος διασκέδασης με την παρέα σου; 

Ταβερνάκια, συζητήσεις και ποδόσφαιρο 7×7.

– Θα ήθελες να ταξιδέψεις στο παρελθόν ή στο μέλλον και γιατί;

Στο παρελθόν. Για πολλούς και διάφορους λόγους. 

– Έρωτας με την πρώτη ματιά ή έρωτας κλιμακούμενος; 

Έρωτας με την πρώτη ματιά.