Δεν χρειάστηκαν πολλά λεπτά για την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού να προκαλέσει πανζουρλισμό. Χρειάστηκε το σόου του Balenciaga να δημιουργήσει πηγαδάκια με συζητήσεις για το πώς κατάφερε να βάλει τον Kanye West να ξεκινήσει το σόου χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα.

Σε έναν χώρο που έμοιαζε με πίστα για αγώνες μοτοκρός, με τον Οίκο να είχε ως στόχο να λερωθούν οι καλεσμένοι, ο Kanye West ή, όπως λέγεται πλέον, Ye, περπάτησε με κίνηση Ρόμποκοπ φορώντας ένα μαύρο hoodie, ένα καπέλο του baseball, ένα χοντρό τζάκετ και baggy δερμάτινο τζιν. Στην αρχή το κοινό δεν τον αντιλήφθηκε. Τα κινητά τραβούσαν βίντεο μέχρι που ανακοινώθηκε πως είναι αυτός, ο κάτοχος 21 Grammy, με τόσες δεκάδες συνεργασίες στη μόδα, από το Παρίσι ως τη Νέα Υόρκη, που περπατάει μπροστά τους με τέτοια…όχι και τόσο χάρη.

Ο Οίκος Balenciaga έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μέσω των σχεδιαστών και της καλλιτεχνικής διεύθυνσης μια σχέση με τον Kanye West και ανταλλάσσουν οράματα. Ο Ye έχει επηρεάσει αρκετές συλλογές ενός brand που συγκεντρώνει ένα προς ένα στοιχεία της μόδας που ξεχωριστά είναι ως και φαιδρά, αλλά όταν τα συνδέει, λέει μια ιστορία, στήνει κάτι ενδιαφέρον.

«Η μοναδικότητα στη μόδα έχει υποβιβαστεί σε ψευτο-trends που καθορίζονται από αναρτήσεις σε στόρι κάποιων σελέμπριτι της στιγμής…Η μόδα, στο καλύτερο της σενάριο, δεν θα έπρεπε να χρειάζεται κάποιος να αγοράσει την ιστορία της. Ας επιτρέψουμε σε όλους να γίνουν ο οποιοσδήποτε», ήταν το μήνυμα του σόου του Οίκου.

Στην αντίστοιχη ανάρτηση στο Instagram, αποκάλυψαν και τις λεπτομέρειες της παρουσίας του Kanye West εκεί.

«Η χθεσινή ημέρα ήταν αρκετά γεμάτη για τον Ye. Άνοιξε το σόου του Balenciaga για τον Demna, έναν σχεδιαστή που αναφέρει ως master στα κοψίματα και με τον οποίο μέχρι προσφάτως ήταν να συνεργαστούν για τη GAP, αλλά η συνεργασία δεν προχώρησε. Αργότερα, κάθησε στο σόου του Givenchy για να στηρίξει τον Matthew Williams, που δούλεψε στο σχέδιο στον Pastelle (το πρώτο label του Ye) και στη συνέχεια ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο Donda, το καλλιτεχνικό πρακτορείο του West. Σήμερα, ο Ye έχει να ετοιμάσει ένα σόου.

Η πασαρέλα, που σχεδιάστηκε με τη συμβολή του Shayne Oliver, θα είναι όμως μια πολύ σημαντική στιγμή της σεζόν. Ο Ye την περιγράφει, όπως και την ευρύτερη αποστολή του, ως formu-love, δηλαδή φόρμουλα αγάπης».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vogue Business (@voguebusiness)

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Kanye West: Συγκρίνει την Kim Kardashian με την βασίλισσα Ελισάβετ και στέλνει μήνυμα στους Βρετανούς

Kim Kardashian: Θα πληρώσει πρόστιμο 1.25 εκατομμυρίων δολαρίων για παράτυπη προώθηση κρυπτονομίσματος