Δεν θα σας πούμε ακόμα «καλό χειμώνα», μπορεί και να μας βρίσετε και δεν το θέλουμε – για πολλούς ανθρώπους είναι ζόρι το να κάνουν τη μετάβαση από το καλοκαίρι. Θα σας πούμε όμως «καλό φθινόπωρο». Ακούγεται καλύτερα, δεν ακούγεται; Και για να ‘μαστε κομπλέ θα το «διανθίσουμε» (ανοιξιάτικη λέξη αυτή) με τα παπούτσια που δεν πρέπει να λείπουν από τη συλλογή σας τώρα που χειμωνιάζει, ε συγνώμη που ξεκαλοκαιριάζει!

Τα must ανδρικά παπούτσια για το φθινόπωρο του 2023

Derbies

Ιστορία ολάκερη αυτά τα flat παπούτσια. Είναι ο ορισμός της γοητείας του κλασικού, συνοψίζουν την αξία του διαχρονικού. Κάποτε τα φορούσαν κυνηγοί και λάτρεις της περιπέτειας, στην πορεία των (πολλών) χρόνων έγιναν ιδανικά για κάθε είδους έξοδο. Μοιάζουν με τα Oxford, αλλά είναι λιγότερο επίσημα και φοριούνται χαλαρά και καθημερινά. Με «καθαρή» γραμμή και λεπτό κορδόνι, είναι σικ, είναι «άχαστο».

παπούτσια

Μποτάκια Chelsea

Όταν θα πάρει να κρυώσει περισσότερο (ποιητικά δεν το θέσαμε;) δεν θα το σκεφτείς δεύτερη φορά: Αυτή (θα) είναι η επιλογή σου. Αυτά τα μποτάκια συνδυάζουν business look με casual, είναι «τόσο όσο» και σίγουρα, δεν περνάνε απαρατήρητα. Ευκολοφόρετα και ξεχωριστά, τα Chelsea ταιριάζουν με πολλά ρούχα και δεν θα σε ζορίσουν, κάθε άλλο, με το τι να τα συνδυάσεις.

παπούτσια

Retro sneakers

Τα σωστά sneakers, δερμάτινα ή υφασμάτινα και σε απλές γραμμές, μπορούν πάντα να απογειώσουν το look σου – με την επισήμανση πως τείνουν πάντα περισσότερο προς το casual. Φέτος η μόδα προστάζει «ρετρό», οπότε να η ευκαιρία σου για ένα ταξίδι στο παρελθόν με το βλέμμα στο μέλλον. Προτίμησε δερμάτινα ή σουέτ – ειλικρινά, το να τα καθαρίσεις δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Το λευκό είναι το χρώμα που κυριαρχεί στα trends.

παπούτσια

Trail

Το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για αυτά τα παπούτσια. Όπως και τα ρετρό sneakers, έτσι και τα trail shoes είναι κατασκευασμένα από υλικά όπως δέρμα και σουέτ. Είναι εξοπλισμένα με καινοτόμες τεχνολογίες και χοντρές ενδιάμεσες σόλες που έχουν σχεδιαστεί για να «αγκαλιάζουν» γλυκά το πόδι σου και να μην σε κουράζουν διόλου. Ιδανικά για περπάτημα, ακόμα περισσότερο για τρέξιμο!

παπούτσια

Mules

Αρκετά πιο τολμηρή επιλογή, μια χαρά όμως για τα μέρη μας που ο χειμώνας αργεί να έρθει και ο καιρός δεν κρυώνει πραγματικά παρά αρκετά αργά. Θες να κάνεις τη διαφορά και να τραβήξεις τα βλέμματα; Να η επιλογή σου. Στήριξέ το, υποστήριξέ το και δεν θα βγεις χαμένος. Τύφλα να ‘χει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την εντυπωσιακή συλλογή παπουτσιών του!

παπούτσια

Photo Credits: Unsplash