Μπορεί οι μόδες να έρχονται και να παρέρχονται όμως οι προτάσεις από τις πασαρέλες ανδρικής μόδας του Παρισιού και του Μιλάνου είναι statement.

Για το 2024 λοιπόν επανέρχεται η γραβάτα, που συνήθως δυσκολεύει τους άνδρες (ποιος τη δένει τώρα;), αλλά ενσωματώνεται στο ανδρικό ντύσιμο πιο ανανεωμένη από ποτέ.

Trend τα πλεκτά, τα πιο εφαρμοστά κουστούμια και φυσικά τα μάλλινα πουλόβερ που έχουν ειδική αξία στο men’s wear.

Αν λοιπόν θέλετε να έχετε μία ενημερωμένη χειμερινή γκαρνταρόμπα (ναι, από τώρα προετοιμαζόμαστε για την επόμενη σεζόν), αυτές είναι 5 προτάσεις που αποτελούν την επιτομή της κομψότητας.

Ο οίκος Hermes το τίμησε δεόντως το συγκεκριμένο στυλ. Τι πιο ωραίο άλλωστε από τη χαλαρή αίσθηση του ενός άνετου τζάκετ με ύφανση ψαροκόκαλου που ταιριάζει άψογα με skinny παντελόνια, χοντροκομμένα άρβυλα, πολυεπίπεδα πλεκτά και μία τσάντα που θα ζήλευε και η καλύτερή σας φίλη.

trends
Hermes (Photo by Catwalking/Getty Images)

Τα είπαμε, είναι λίγο αγχωτικός ένας κόμπος στο λαιμό, αλλά ενισχύει τη γοητεία και αποτελεί γυναικείο φετίχ. Οι γραβάτες ωστόσο επέστρεψαν χωρίς όλους τους περίπλοκους κόμπους (που επίσης βασάνιζαν τους περισσότερους).

Αναδίδουν μια νωχελικότητα ή εκείνη την αίσθηση του πρωτάρη στη δουλειά, αλλά με στυλ Prada -ή ίσως ο διάβολος φοράει Prada.

Μη μείνετε στον κλασικό συνδυασμό του λευκού κολάρου (κλασικό πουκάμισο) με κουστούμι, αφήστε το σακάκι στην άκρη και προτιμήστε ένα παλτό ή μία καμπαρτίνα.

trends
Prada (Photo by Pietro D’aprano/Getty Images)

Φαίνονται λίγο cleancut, αλλά είναι επίσης ευκολοφόρετα και προσφέρουν ποικιλία συνδυασμών. Όταν χρειάζεσαι λίγη άνεση το σαββατοκύριακο, φόρεσε ένα τζάκετ a la Zegna συνδύασέ το με ένα μοντέρνο τζιν παντελόνι και το αγαπημένο σου πουλόβερ. Τα πουλόβερ είναι διαθέσιμα σε ποικιλία υφάνσεων, θα γίνουν το αγαπημένο κομμάτι της ντουλάπας σας.

trends
Brunello Cucinelli (Photo by Simone Lezzi/WWD/Penske Media via Getty Images)

Για μερικούς, το ντύσιμο της γαλλικής Ριβιέρας μπορεί να είναι μια φαντασίωση που τους φέρνει στο νου ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος στα τέλη της δεκαετίας του 1940 ή θα μπορούσε να είναι η αγαπημένη «ανέμελη» έκφανση του Rat Pack για κάποιον άλλο.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, το μεταξωτό σε στενή γραμμή σακάκι συνδυασμένο με ένα χαλαρό παντελόνι είναι μια από τις κλασικές σιλουέτες του Emporio Armani. Όλοι χρειαζόμαστε να νιώσουμε αυτή την εκλεπτυσμένη κομψότητα -ραντεβού λοιπόν στην Κυανή Ακτή!

trends
Emporio Armani (Photo by Giovanni Giannoni/WWD via Getty Images)

Τα χοντρά, άνετα πλεκτά πουλόβερ δεν τα φοράνε πλέον μόνο οι ξυλοκόποι. Οι σύγχρονοι άνδρες μπορούν να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο κομμάτι άψογα όταν το συνδυάσουν με ένα παντελόνι και θα ολοκληρώσουν το στυλ τους με ένα πανωφόρι ή μπορεί να κάνουν και layering. Ο οίκος Ermenegildo Zegna προτείνει μερικούς από τους πιο κομψούς συνδυασμούς, καθώς γνωρίζει πώς να μεταμορφώσει ένα βασικό κομμάτι σε κάτι που δείχνει διαφορετικό και… απρόσμενο στυλιστικά.

trends
Ermenegildo Zegna (Photo by Venturelli/WireImage)