Η Vans, το αυθεντικό action sports brand και παγκόσμιος ηγέτης στο skateboarding για περισσότερα από 50 χρόνια, παρουσιάζει με ενθουσιασμό ένα ολοκαίνουργιο skate shoe, σε συνεργασία με την επαγγελματία skateboarder της Vans, Lizzie Armanto. Ως πρωτοπόρος στο χώρο του skateboarding, η Lizzie αποτελεί έμπνευση πολλών καθώς έχει καταρρίψει τα όρια του αδύνατου. Έτσι, όταν η Vans ξεκίνησε να δημιουργεί το πρώτο παπούτσι skateboarding με την υπογραφή της Lizzie, δόθηκε μεγάλη προσοχή στην ίδια και στο τι χρειάζεται για να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.

Το αποτέλεσμα είναι το νέο μοντέλο Lizzie, το πρώτο skateboarding shoe με την υπογραφή της διάσημης αθλήτριας και το πρώτο που σχεδιάστηκε από γυναίκα, τα τελευταία 20 χρόνια. Τα Lizzie προσφέρουν κάτι τελείως διαφορετικό για ένα ευρύτερο φάσμα skateboarders, των οποίων οι ανάγκες δεν έχουν ακόμα καλυφθεί.

«Πέρασα πραγματικά πολύ όμορφα με τη διαδικασία της δημιουργίας ενός μοντέλου από την αρχή» ανέφερε σχετικά η Lizzie. «Ένιωσα την ανάγκη να φτιάξω ένα παπούτσι το οποίο θα είναι απλό, λειτουργικό, ευχάριστο στην εφαρμογή και το οποίο θα έχει «ψυχή». Γι’ αυτό και νιώθω περήφανη γι’ αυτό που τελικά καταφέραμε να δημιουργήσουμε».

Vans

Για να γίνει το όραμά της πραγματικότητα, η Lizzie δούλεψε στενά με την ομάδα Innovation and Product Development της Vans, για τη δημιουργία ενός μοντέλου του οποίου ο σχεδιασμός βασίστηκε σε τεχνολογία 3D scanning των ποδιών της ίδιας. H Lizzie ήθελε ένα παπούτσι που θα την αντιπροσωπεύει πλήρως -από μια πιο λεπτή κατασκευή η οποία ταιριάζει στο σχήμα του ποδιού της, σε μια πιο λεπτή εξωτερική σόλα, ώστε να έχει καλύτερη επαφή με το board της και μεγαλύτερη ευελιξία.

Η ειδική επένδυση κατά των κραδασμών στα κλασικά skate shoes δημιουργούσε στη Lizzie την αίσθηση της αιώρησης πάνω στο board. Με βάση αυτή τη πληροφορία, η Vans δημιούργησε σε αυτό το μοντέλο έναν χαμηλότερο αντικραδασμικό πάτο.

Τα Lizzie χαρακτηρίζονται από μια νέα vulcanized κατασκευή με χαμηλότερη εξωτερική σόλα, με μακρόστενο σχεδιασμό και εύκαμπτα υλικά για σταθερή αίσθηση στην εφαρμογή. Η συνολική εφαρμογή διαθέτει την ιδανική προστασία με ΕcoCush™, αυξάνοντας την αίσθηση στο board, καλύπτοντας ένα μεγαλύτερο φάσμα skateboarders. Το νέο μοντέλο προσφέρει μια νέα 3D Embossed DURACAP™ τεχνολογία στο μπροστινό μέρος και στα πλαϊνά του παπουτσιού, πιο ανθεκτική σε σημεία που φθείρονται περισσότερο, ενώ η ολοκαίνουργια εξωτερική σόλα με Sick-Stick™ τεχνολογία προσφέρει το ιδανικό κράτημα.

Επιπλέον, λόγω του ότι η Lizzie είναι φανατικός υποστηρικτής της προστασίας του πλανήτη μας, το signature μοντέλο της έλαβε την πιστοποίηση της Vans, VR3 Checkerboard Globe, ακολουθώντας αυστηρές οδηγίες όσον αφορά στα υλικά για όλα τα βασικά εξαρτήματά του, ενώ έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ώστε να έχει μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα.

Vans

Υπό τον όρο VR3, τα Lizzie θα κατασκευάζονται πάντα από οργανικό βαμβάκι σε συγκεκριμένα σημεία, φυσικό καουτσούκ και βιολογικό foam. Τα Lizzie διαθέτουν επίσης suede υφάσματα, τα οποία προέρχονται από τα βυρσοδεψεία Leather Working Group (LWG), που έχουν αποσπάσει βαθμολογία χρυσή ή ασημένια, για τα standards περιβαντολογικής ευθύνης που ακολουθούν.

«Νιώθω συνδεδεμένη με τη φύση και είμαι ενθουσιασμένη με το νέο μοντέλο, καθώς με φέρνει πιο κοντά σε αυτή. Από την αρχή ήθελα να συμπεριλάβω σε όλη τη διαδικασία βιώσιμα υλικά και πρακτικές, όσο το δυνατόν περισσότερο. Σημαίνει πολλά για μένα το οτι η ομάδα σχεδιασμού της Vans έκανε το κάτι παραπάνω για να συμβεί αυτό», δήλωσε σχετικά η skateboarder.

Το μοντέλο Lizzie ολοκληρώνεται με minimal λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των αρχικών της Lizzie στο εξωτερικό σημείο της γλώσσας, καθώς και το πλήρες ονοματεπώνυμό της στο κάτω μέρος της φτέρνας, το οποίο είναι ορατό μόνο όταν το πόδι σηκωθεί. Με ανοιχτά pop χρώματα, οι -σχεδιασμένες στο χέρι- εικονογραφήσεις εσπεριδοειδών και φυτών στο εσωτερικό μέρος του παπουτσιού, αποτελούν αναφορά στην αγάπη της Lizzie για τα φυτά.

Πέρα από το ‘The Lizzie’, η συλλογή Vans x Lizzie Armanto παρουσιάζει και μια σειρά ρούχων και αξεσουάρ, σχεδιασμένα σε συνεργασία με τη Lizzie, τα οποία περιλαμβάνουν κομμάτια εμπνευσμένα από ρούχα work-wear, όπως το Lizzie Armanto γιλέκο και το παντελόνι chino Armanto skate, ένα πλεκτό αμάνικο σε μαύρο χρώμα και ένα κοντομάνικο στο χρώμα του πεπονιού, όπως επίσης και ένα bucket hat σε γήινους τόνους, κάλτσες σε λευκό χρώμα και μια τσάντα μέσης σε χρώμα burro. Η συλλογή ρούχων και αξεσουάρ διαθέτει τις ίδιες εικονογραφήσεις με εσπεριδοειδή και τροπικά φυτά όπως το παπούτσι της, δημιουργώντας έναν άψογο στιλιστικό συνδυασμό.

Vans

Η Lizzie Armanto ενσαρκώνει το αληθινό πνεύμα της δημιουργικής έκφρασης σε όλες του τις εκδοχές. Με μια ιστορική καριέρα, η οποία περιλαμβάνει πολλές πρωτιές, η Lizzie θεωρείται πλέον πρωτοπόρος στον χώρο της αλλά και πρότυπο. Είναι η πρώτη γυναίκα που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού TransWorld SKATEboarding και μια απο τις πρώτες γυναίκες, εδώ και χρόνια, που εμφανίστηκαν στο εξώφυλλο του Thrasher.

Είναι επίσης η πρώτη που ολοκλήρωσε το Tony Hawk’s Loop, ενώ παράλληλα αποτελεί και μέρος της ταλαντούχας ομάδας που συμμετείχε, για πρώτη φορά, στους Ολυμπιακούς αγώνες skateboarding του Τόκιο το 2021. Συνεχίζοντας να ανοίγουν νέους δρόμους, η Vans και η Lizzie περήφανα παρουσιάζουν και προσφέρουν κάτι τελείως διαφορετικό για τη νέα γενιά skateboarders.

Η συλλογή Vans x Lizzie Armanto είναι διαθέσιμη από τις 10 Μαρτίου, 2022 στα επίσημα καταστήματα της Vans, στο The Mall Athens, στο Golden Hall, στο Athens Metro Mall,  στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, στο Nicosia Mall και το My Mall στην Κύπρο, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής.

Ακολούθησε τη Vans στο Instagram