Ένας νέος hot προορισμός για τους απανταχού skateboarders μόλις δημιουργήθηκε και βρίσκεται στην Λατινική Αμερική- είναι η πόλη του Μεξικό. Η πόλη, έχει γεμίσει πάρκα για skateboard και αναμένεται να δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα, με αποτέλεσμα αρκετοί νέοι που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μια καριέρα στον κλάδο, να μετακομίζουν μόνιμα στην πρωτεύουσα.

Έναν χρόνο πριν, η Carolina Altamirano, άφησε την πατρίδα της, την πόλη Oaxaca του Μεξικό, όπου έκανε skateboarding από εννιά χρονών, σε αναζήτηση νέων ευκαιριών για την καριέρα της πάνω στο άθλημα.

Παλαιότερα, κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως θα έπρεπε να μετακομίσει στο Λος Άντζελες, στη Νέα Υόρκη ή ακόμα και στην Βαρκελώνη της Ισπανίας. Σήμερα όμως, η Carolina, παραμένει στη χώρα της, αφού οι ευκαιρίες πια είναι ίδιες στην πόλη του Μεξικό.

«Υπάρχουν πολλά πάρκα του skate πια εδώ. Η κοινότητα μας είναι πολύ ισχυρή. Αν συναντήσεις κάποιον άγνωστο που κρατάει κι εκείνος skateboard, θα σε χαιρετήσει και θα γνωριστείτε απευθείας»

Η κοινότητα του skateboarding, έχει επικεντρωθεί στο Mexico City. Η κοινωνική προοδευτικότητα αλλά και η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στην περιοχή, έχουν επιτρέψει στις γυναίκες να εξελιχθούν στον τομέα της επιλογής τους με τρόπο που δεν έχει ξαναυπάρξει στο παρελθόν της χώρας.

Η νέα αυτή πραγματικότητα, κερδήθηκε με πολλούς κόπους. Η Olga Aguilar, καταγράφει την ιστορία του skateboarding στην πόλη του Μεξικό από το 1980. Η ίδια δηλώνει πως παλαιότερα, η προσβασιμότητα για τις γυναίκες έφερε αρκετά εμπόδια. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε δυσκολία ακόμα και το να βρει κάποιος skateboard, αφού δεν υπήρχαν καν καταστήματα του είδους.

Αυτή τη στιγμή, το σκηνικό έχει αλλάξει για νέους επαγγελματίες του χώρου, όπως η δις Altamirano. Το άθλημα του skateboarding, αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και η κυβέρνηση υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες που γίνονται.

Πηγή: The New York Times