Μέχρι τώρα, ξέραμε ότι στο 99% των περιπτώσεων, όσοι κάνουμε δουλειά γραφείου, άρα καθόμαστε σε μια καρέκλα τουλάχιστον 8 ώρες τη μέρα, έχουμε λανθασμένη στάση σώματος. Δεν ξέρουμε πόσοι γνωρίζουν ότι και όταν είμαστε με το κινητό μας και κάνουμε διάφορα, κι εκεί ακόμα έχουμε λανθασμένη στάση με αποτέλεσμα να επιβαρύνουμε τον λαιμό και τη σπονδυλική μας στήλη.

Ευτυχώς, υπάρχουν τα βίντεο στα social media για να τα βλέπουμε και να τα…αγνοούμε, γιατί όλοι μας τα βλέπουμε, λέμε πως θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε το σωστό και μετά από μία φορά έχουμε βαρεθεί και λέμε μέσα μας «δεν πειράζει, ας πεθάνω».

Ως προς το κινητό, όταν καθόμαστε σε μια καρέκλα ή σε καναπέ και στέλνουμε μηνύματα, σκρολάρουμε σε εφαρμογές, παίζουμε, όλοι μας χρησιμοποιούμε τέσσερις στάσεις. Είτε κατεβάζουμε το κεφάλι προς τα κάτω με κλίση 15 μοιρών, είτε στις 30 μοίρες, είτε βυθιζόμαστε στη θέση, σηκώνουμε τους ώμους και το κεφάλι μας έχει κλίση 45 μοίρες, είτε, τέλος, είμαστε στητοί και έχουμε κατεβάσει το κεφάλι σε κλίση 60 μοιρών.

Μόνο έτσι πρέπει να κρατάς το κινητό σου

Οι 4 αυτές στάσεις προσθέτουν βάρος στον λαιμό. 12, 18, 22, 27. Τόσα είναι τα κιλά που νιώθει ως βάρος ο λαιμός όταν κρατάμε το κινητό σε μια από αυτές τις στάσεις.

Μόνο μία κρίνεται ως ιδανική, αυτή όπου το κεφάλι έχει μηδενική κλίση και κρατάμε το κινητό με τα χέρια σε ευθεία με τα μάτια. Εκεί το βάρος στον λαιμό είναι 5 κιλά. Πώς θα μπορέσουμε να κρατήσουμε βέβαια αυτή τη στάση για τόσες ώρες που χρησιμοποιούμε το κινητό, είναι μια άλλη υπόθεση, διότι η ιδανικότερη στάση θέλει και να έχουν αντοχή τα χέρια, αφού δε στηρίζονται κάπου.

Αυτό που στην ουσία λέει η στάση αυτή είναι πως θα πρέπει να χρησιμοποιούμε λιγότερο το κινητό μας. Εύκολο να το λες, πολύ δύσκολο να το κάνεις πια.

Όπως τις βλέπουμε τις 4 στάσεις, νιώθουμε σαν το επεισόδιο στα Φιλαράκια με τις ερωτογενείς ζώνες. «They ‘re four», λέμε όπως ο Τσάντλερ και μετά αραδιάζουμε τον συνδυασμό ανάλογα με τα κιλά. 12, 22, 18, 22, 12, 27, 18, 22, 12, 18, 22 και καταλήγουμε με ένα σερί από 22.