Οι περισσότεροι πάμε στο σουπερμάρκετ με μια λίστα πραγμάτων, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που πάνε στα τυφλά και ό,τι δουν μπροστά τους το αγοράζουν. Οι πιο οργανωμένοι, αυτοί που ξέρουν πώς θα πάρουν τα πιο ποιοτικά και ωφέλιμα υλικά, οι πιο λίγοι, ακολουθούν τον κανόνα του 6 προς 1.

Έξι λαχανικά, πέντε φρούτα, τέσσερις πρωτεΐνες, τρία άμυλα, δύο σάλτσες και ένα διασκεδαστικό πράγμα – αν αυτή είναι η λίστα με τα ψώνια σας αυτή την εβδομάδα, πιθανότατα είστε θαυμαστής του Γουίλ Κόλεμαν, ενός σεφ με έδρα τη Νέα Υόρκη, τηλεοπτική προσωπικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργό περιεχομένου.

Ο Κόλεμαν έγινε viral στο TikTok αφού μοιράστηκε τη μέθοδο «6 προς 1» που λέει ότι θα σας βοηθήσει να «περάσετε λιγότερο χρόνο στο σουπερμάρκετ και να κρατήσετε περισσότερα χρήματα στις τσέπες σας».

«Μειώνετε επίσης τη σπατάλη τροφίμων, επειδή δεν αγοράζετε τυχαία πράγματα που δεν χρειάζεστε πραγματικά», λέει.

Ποια είναι η μέθοδος 6 προς 1;

Ο Κόλεμαν δημοσίευσε αρχικά για τη φιλοσοφία των αγορών του τον Μάρτιο του 2022.

@chefwillco My 6 to 1 grocery method makes shopping cheaper and easier! Let me know how you like this grocery shopping method. #6to1method ♬ original sound – Chef Will Coleman

«Προσωπικά ξόδευα πολλά χρήματα σε σουπερμάρκετ, διασκεδάζοντας με φίλους», είπε ο Κόλεμαν, ένας προγραμματιστής συνταγών που λέει ότι αυτή η μέθοδος άλλαξε τη ζωή του.

Αυτή η εβδομαδιαία τεχνική κάνει τις αγορές πιο αποτελεσματικές και προσιτές και μας επιτρέπει να προσθέσετε περισσότερη ποικιλία, φρεσκάδα και κατεύθυνση στο μενού μας, σύμφωνα με τον Κόλεμαν.

Μας βοηθά επίσης να προσθέσουμε ό,τι πραγματικά χρειαζόμαστε στο καλάθι μας – αντί να αποσπάμε την προσοχή μας διάφορα προϊόντα του σουπερμάρκετ που δε χρειαζόμαστε.

Αυτή είναι η αποστολή του «6 προς 1», εάν επιλέξουμε να την αποδεχτούμε: Αναζητάμε έξι φρέσκα, κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα λαχανικά, πέντε φρέσκα, κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα φρούτα, τέσσερις πρωτεΐνες, τρία άμυλα, δύο σάλτσες και μια μικρή πολυτέλεια ανά ταξίδι στο σουπερμάρκετ.

Ο κανόνας του «6 προς 1» στο σουπερμάρκετ είναι το απόλυτο lifehack για να παίρνεις λαχανικά: Λίγοι τον γνωρίζουν

Ανεξάρτητα από το πού ψωνίζουμε, αυτό θα μας βοηθήσει να ενσωματώσουμε περισσότερη ποικιλία και να εμπλουτίσουμε τα βασικά προϊόντα της κουζίνας μας χωρίς να αισθανόμαστε άσχημα από όλες τις επιλογές μας. (Ο Κόλεμαν έχει εξηγεί το πώς έχει εφαρμόσει τη μέθοδο «6 προς 1» στην εφαρμογή Whole Foods Market , Trader Joe’s και Publix .)

Ενώ η στρατηγική ήταν αρχικά χρήσιμη για τον Κόλεμαν και τον σύντροφό του, είπε ότι η μέθοδος «6 προς 1» «είναι για όλους». Ακόμα και οι άνθρωποι που μαγειρεύουν μόνο για τον εαυτό τους.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία στην λαϊκή αγορά, στο σουπερμάρκετ ή στο αγαπημένο μας παντοπωλείο με βάση το πόσα χρήματα θέλουμε να διαθέσουμε.

Τα οφέλη της μεθόδου «6 προς 1» στο σουπερμάρκετ

Η διαιτολόγος Φράνσες Λάργκμαν- Ροθ, με έδρα τη Νέα Υόρκη, μητέρα τριών παιδιών και συγγραφέας του βιβλίου «Everyday Snack Tray: Easy Ideas and Recipes for Boards That Nourish for Moments Big and Small», δοκίμασε τη μέθοδο «6 προς 1» και το ανέφερε δούλεψε.

«Η αλλαγή του τι αγοράζουμε συνήθως θα μπορούσε να μας βοηθήσει να καταναλώνουμε περισσότερα θρεπτικά συστατικά», είπε η Λάργκμαν- Ροθ. «Επιπλέον, το να είμαστε ευέλικτοι με τις αγορές είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι αν θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα».

«Όλοι πρέπει να τρώμε περισσότερα από αυτά, οπότε είναι μέσα στις προτεραιότητές μου. Και σίγουρα μπορείτε να φτιάξετε πολλά γεύματα από τέσσερις πρωτεΐνες», είπε η Λάργκμαν- Ροθ.

Πώς να κάνετε τη μέθοδο «6 προς 1» να λειτουργήσει για εσάς

Αυτό το στυλ αγορών απαιτεί ακόμα κάποιο προγραμματισμό γευμάτων πριν πάμε στο σουπερμάρκετ.

Ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό μας, τους διατροφικούς μας στόχους ή το μέγεθος του νοικοκυριού μας, «δεν μπορείτε απλά να πάτε στο σουπερμάρκετ χωρίς σχέδιο και να πιστεύετε ότι 6 λαχανικά και 4 πρωτεΐνες θα σας βοηθήσουν μέσα στην εβδομάδα», είπε η Λάργκμαν – Ροθ.

«Πρέπει να σκεφτείς αν θα βάλεις το στήθος κοτόπουλου με σπαράγγια και αν χρειάζεσαι τορτίγιες για τη γαλοπούλα που μόλις αγοράσατε. Ακόμη και ένα πρόχειρο σχέδιο είναι σημαντικό για να βγείτε από το σουπερμάρκετ με το σωστό συνδυασμό προϊόντων για να κάνετε τα σωστά γεύματα.

Ρίχνουμε μια ματιά στο ντουλάπι, το ψυγείο και τον καταψύκτη μας. Επιλέγουμε πρώτα τις συνταγές με βάση αυτό που λαχταράμε, συνέστησε ο Κόλεμαν.

Έχοντας αυτές τις υποδείξεις υπόψη, η Λάργκμαν- Ροθ κατέληξε στο:

-6 λαχανικά : λαχανάκια Βρυξελλών, σπαράγγια, κολοκύθα βουτύρου, σέλινο και δύο διαφορετικά σετ σαλάτας

-5 φρούτα: μήλα, μπανάνες, σταφύλια, πόμελο και φράουλες

-4 πρωτεΐνες: αυγά, κεφτεδάκια, sliders και γαρίδες

-3 άμυλα: σκορδόψωμο, ζυμαρικά και τορτίγιες

-2 σάλτσες: Τις παρέλειψε από τη λίστα της, αλλά σημείωσε ότι λατρεύει τη σάλσα ντομάτας και την κρέμα γάλακτος .

-1 διασκεδαστικό στοιχείο: μείγμα μπράουνι

Εάν αισθάνεστε άνετα στην κουζίνα, ο Κόλεμαν είπε «μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα αυτά τα συστατικά για να φτιάξετε αυθόρμητα γεύματα. συνδυάστε τα με τροφές που έχετε ήδη στο ντουλάπι σας πριν πάτε στο σουπερμάρκετ.

Πηγή: CNN

Photo Credit: Shutterstock