Η κατάκτηση του τίτλου της ομορφότερης πόλης του κόσμου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός καθώς τον τίτλο διεκδικούσαν πολλές μεγαλούπολεις, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Σικάγο.

Θα περίμενε κανείς να ψηφιστεί η ρομαντική Βενετία ή η κοσμοπολίτικη Βαρκελώνη, ωστόσο μια άλλη πόλη είναι αυτή που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες και τους «τραβάει» να την ανακαλύψουν. Ποια είναι αυτή; Η Πράγα – η πρωτεύουσα της Τσεχίας-.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν από το ταξιδιωτικό έντυπο Time Out αφού ζητήθηκαν από 27.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο να μοιραστούν τα χαρακτηριστικά των πόλεων καταγωγής τους.

Το 83 % των ψηφοφόρων στην Τσεχία ανέφεραν την ομορφιά της Πράγας ως το ξεχωριστό χαρακτηριστικό της πόλης, περισσότερο από τους κατοίκους οποιασδήποτε άλλης πόλης που συμπεριλήφθηκε στην έρευνα. Η χώρα που δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα αποτελεί εδώ και καιρό ένα δημοφιλές τουριστικό hotspot στην Ευρώπη, κυρίως χάρη σε μια καλά τεκμηριωμένη φήμη για εξαιρετική μπύρα με χαμηλό κόστος.

Τι μπορεί να δει κανείς στην Πράγα

Εκτός από αυτά που σου προσφέρει, στην πραγματικότητα είναι η εκπληκτική εμφάνιση της ιστορικής πόλης που ευθύνεται για την  διάκριση. Με εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά κτήρια όπως η Γέφυρα του Καρόλου (η δεύτερη παλαιότερη στη χώρα), το περίφημο Αστρονομικό Ρολόι 600 ετών με θέα στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης και το μεγαλύτερο συγκρότημα κάστρων στον κόσμο, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι ντόπιοι να είναι τόσο περήφανοι για το περιβάλλον τους.

Μερικά άλλα αξιοθέατα για κάθε επίσκεψη είναι η εντυπωσιακή θέα στην πλαγιά του Letná Park, το πρόσφατα ανακαλυφθέν Speculum Alchemiae – ένα θαυμάσιο άθικτο εργαστήριο του 16ου αιώνα – και το εντελώς παράξενο και μοντέρνο «Dancing House».

Οι όμορφες όχθες του ποταμού Μολδάβα, που είναι ο μεγαλύτερος στη χώρα, είναι επίσης ένα άλλο δημοφιλές σημείο τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ντόπιους. Πάντως, δεν ήταν μόνο η αισθητική της πόλης που κατέλαβε υψηλή θέση. Η Πράγα ήρθε επίσης δεύτερη στην έρευνα του Time Out για πόλεις που μπορείς να χαλαρώσεις.

Για όσους όλα αυτά ακούγονται ειδυλλιακά και θέλουν να την επισκεφθούν εδώ και τώρα, δεν έχουν να χάσουν τίποτα.

Φωτογραφία: Unsplash. com/ william-zhang