Ένας ικανότατος μεταπτυχιακός φοιτητής που μόλις τον περασμένο Μάιο είχε βραβευθεί για εργασία του, αλλά κι ένας νεαρός με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που «μισούσε τους ανθρώπους» και πάντα ήθελε «να σκοτώσει κάποιον». Αυτός ήταν ο Ντέβιντ Κόζακ που σκόρπισε τον θάνατο χθες στην Πράγα αφαιρώντας τουλάχιστον 15 ζωές αφού προηγουμένως είχε αφαιρέσει κι αυτή του πατέρα του.

Οι Αρχές αναζητούσαν από νωρίς χθες τον 24χρονο θεωρώντας τον ως βασικό ύποπτο για τη δολοφονία του πατέρα του στο Χοστούν, ένα μικρό χωριό λίγο έξω από την Πράγα.

Πράγα φοιτητής

Επρόκειτο να παρακολουθήσει μια διάλεξη στη Σχολή Καλών Τεχνών και τον έψαχναν εκεί, ωστόσο δεν τον βρήκαν. Κι αυτό διότι εκείνη την ώρα βρισκόταν καθ’ οδόν για τη Φιλοσοφική, όπου λίγο αργότερα θα άνοιγε πυρ σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 25, πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά και μετά από έρευνα των αρχών διαπιστώνεται ότι πρόκειται για ένα βαθιά προβληματικό άτομο που σε πρόσφατο μήνυμά του έγραφε ότι τον ενέπνευσε πολύ η Αλίνα. Αναφέρεται στην Αλίνα Αφανασκίνα, μια 14χρονη στη Ρωσία που μπήκε με όπλο στο σχολείο της και σκότωσε δύο ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει και η ίδια.

Πράγα, φοιτητής

Τσεχικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα τον Κόζακ να βοήθησε να υλοποιήσει το σχέδιό του η σύντροφός του. Η κοπέλα δεν κατονομάζεται, ωστόσο αυτό που τονίζεται σε ρεπορτάζ είναι ότι αναζητείται και ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι προσπάθησε να διαφύγει ή έχει ήδη διαφύγει στο εξωτερικό.

Ένα άλλο, πολύ σοβαρό σενάριο που εξετάζει η αστυνομία είναι ο Κόζακ να συνδέεται και με μια διπλή δολοφονία που έγινε την περασμένη εβδομάδα. Τότε ένας 32χρονος άνδρας και η μόλις δύο μηνών κορούλα του είχαν βρεθεί νεκροί σε δάσος κοντά στην Πράγα με τραύματα από σφαίρες. Κι οι Αρχές εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται δράστης και αυτού του εγκλήματος να ήταν ο άνθρωπος που έγινε χθες πρώτη είδηση σε όλο τον κόσμο για τον χειρότερο δυνατό λόγο.