Μοναχικός, σπασίκλας φοιτητής με εμμονή με την Ιστορία είναι το προφίλ του 24χρονου μακελάρη της Πράγας ο οποίος σκότωσε 13 άτομα όταν επιτέθηκε την Πέμπτη (21/12) στο πανεπιστήμιο του Καρόλου, ενώ προηγουμένως είχε σκοτώσει τον πατέρα του.

Ταυτόχρονα, ο 24χρονος μακελάρης είχε και μια ακόμη εμμονή, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail.  Είχε εμμονή με τα όπλα και είχε φτιάξει «μια αυτοσχέδια βόμβα» στο κελάρι του σπιτιού του.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος, Ντέιβιντ Κόζακ, ήταν πρότυπο φοιτητή, μεταπτυχιακός φοιτητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Καρόλου, είχε ολοκληρώσει την προπτυχιακή του διατριβή για την Πολωνική Ιστορία του 19ου αιώνα.

Πράγα

Ο ίδιος, πάντως, σκόρπισε τον θάνατο σε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε 25 κατά τη χθεσινή θανατηφόρα επίθεση κατά την οποία στόχευσε φοιτητές και τουρίστες από το μπαλκόνι του κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του πανεπιστημίου του Καρόλου. Πριν γίνει το μακελειό στο πανεπιστήμιο, ο φοιτητής Ιστορίας είχε δολοφονήσει τον πατέρα του ενώ έστειλε μήνυμα στη φίλη του για να πει ότι αυτοκτονούσε.

Για την κοινωνική συμπεριφορά του 24χρονου, άνθρωπος που σχετιζόταν με την οικογένεια του μακελάρη, μίλησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης λέγοντας: «Ήταν ένας εσωστρεφής τύπος, μάλλον περίεργος όπως κάθε άλλος σπασίκλας». «Η οικογένεια φαινόταν φυσιολογική. Πήγαμε στο εξοχικό τους πριν από χρόνια. Ο πατέρας του ήταν το αφεντικό μου και ήταν φίλοι εκτός δουλειάς, συμπεριλαμβανομένης της γυναίκας του», πρόσθεσε.

Τι είχε γράψει στο Telegram προαναγγέλλοντας το μακελειό

Έχοντας ως πρότυπό του την 14χρονη Αλίνα Αφανασκίνα. Το κορίτσι πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανθρώπους στο σχολείο της στη ρωσική πόλη Μπριάνσκ στις 7 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ο 24χρονος Ντέιβιντ Κόζακ στις 10 Δεκεμβρίου είχε γράψει στο Telegram «εμπνεύστηκε πολύ από την Αλίνα».

Ο ίδιος είχε παραπονεθεί για την «μίζερη ζωή» του και έγραψε, μεταξύ άλλων, ότι «πάντα ήθελε να σκοτώσει κάποιον».

Σε άλλη ανάρτησή του είχε γράψει: «Θέλω να κάνω επίθεση σε σχολείο και πιθανόν να αυτοκτονήσω. Η Alina Afanaskina με βοήθησε. Πάντα ήθελα να σκοτώνω, νόμιζα θα γίνω μανιακός στο μέλλον. Ήταν πιο επικερδές να κάνω μαζική επίθεση από κατά συρροήν. Κάθισα, περίμενα, ονειρεύτηκα».