Από τις περιπτώσεις που κοιτάς τις φωτογραφίες και… λιγώνεσαι. Θες με κάποιο μαγικό τρόπο να είχες τα λεφτά και το χρόνο να μείνεις εκεί για λίγες μέρες, να νιώσεις τι σημαίνει «ευ ζην». Η Airbnb αποκάλυψε τη λίστα με τα πιο περιζήτητα σπίτια της σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή και μας έπεσε το σαγόνι από το συνδυασμό ομορφιάς και πολυτέλειας…

Πόσο μάλλον που ένα εξ αυτών βρίσκεται δίπλα μας. Μια ανάσα, που λέμε. Τόσο δεν είναι το 1,5 ώρα από την Αθήνα (ή 1 ώρα από το «Ελ. Βενιζέλος»); Τόσο είναι, απαντάμε μετά λόγου γνώσεως. Και δεν χρειάζεται καν να μπεις σε καράβι.  Στο Βασιλικό Ευβοίας είναι αυτό το «αντικείμενο του πόθου». Ναι κάθε άλλο παρά ο in ταξιδιωτικός προορισμός που ενδεχομένως να φανταζόσουν.

Αλλά δεν χρειάζεται να είναι όλα «Μύκονος και Σαντορίνη». Ίσα ίσα. Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος, είμαστε γεμάτοι από παραδεισένιες γωνιές, από μέρη που περιμένουν καρτερικά να τα ανακαλύψουμε.

Κάπως έτσι, τα Βασιλικά γίνονται «πρώτη μούρη» στην πλατφόρμα της Airbnb. Με μια πολυτελέστατη, μοντέρνα και άκρως λειτουργική βίλα. Η οποία φιλοξενεί με άνεση μέχρι και 8 άτομα, ενώ έχει θέα πιάτο τη θάλασσα και ηχώ τη γαλήνη…

Ο (τυχερός) επισκέπτης δεν θα θέλει να… φύγει από εκεί, αλλά αν το κάνει, κάθε άλλο παρά θα το μετανιώσει, καθώς τριγύρω συναντάμε πολλές και καλές παραλίες. Βασικά έχει και δικιά του, ιδιωτική, 2 λεπτά περπάτημα θέλει μόνο.

Το πολυτελέστατο παραθαλάσσιο οίκημα έχει ωραίο όνομα (Meraki Beach House 2), αποτελείται από  4 υπνοδωμάτια και 3 μπάνια), είναι ολοκαίνουργιο (κατασκευής 2021), επαγγελματικά σχεδιασμένο και διακοσμημένο. Με σύγχρονο μοντέρνο σχεδιασμό, συνδυάζει άνεση και κομψότητα.

Δες φωτογραφίες και ταξίδεψε νοερά μαζί μας (οι φωτό είναι από το Airbnb)

Airbnb
Airbnb
Airbnb
Airbnb
Airbnb

Ποια είναι όμως τα άλλα σπίτια που τρεντάρουν σε ζήτηση αυτή τη στιγμή στην Airbnb ανά τον κόσμο; Δες και… κλάψε

Sicilian Mountain Oasis, Νικοζία, Ιταλία

Αυτή η εξοχική κατοικία στη Σικελία βρίσκεται στα βουνά Νεμπρόντι και έχει επίκεντρο τη φιλική προς το περιβάλλον φιλοξενία.

airbnb

Private Paradise, Φλόριντα, ΗΠΑ

Όπως πολλά σπίτια στη Φλόριντα διαθέτει μικρή πισίνα, ενώ περιλαμβάνει επίσης μπάρμπεκιου, καλύβα tiki και υδρομασάζ, όλα τα απαραίτητα τουτέστιν για το καλοκαίρι.

Airbnb

Πολυτελής βίλα στο Σκόκις, Τενεσί, ΗΠΑ

Η θέα που έχει αυτό το μέρος είναι από μόνη της αρκετή. Η εκθαμβωτική βεράντα, η αίθουσα θεάτρου και το τζακούζι το κάνουν ακόμα καλύτερο.

Airbnb

Στούντιο με απέραντη θέα, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Στούντιο διαμέρισμα το οποίο προσφέρει μια υπέροχη θέα στο Κέιπ Τάουν, στα βουνά Χέλντερμπεργκ.

Airbnb

Micro Chalet στην κορυφή του βουνού, Λακ-Μποπόρ, Καναδάς

Το Κεμπέκ μπορεί να μην είναι συνδυασμένο με καλοκαιρινές διακοπές, αλλά αυτό το εντυπωσιακά κομψό σπίτι κάνει πολλούς να αλλάζουν γνώμη.

Airbnb

Βίλα που κόβει την ανάσα, Τουλούμ, Μεξικό

Με την πλωτή σκάλα της, τη διακόσμηση σε στιλ boho και μια από τις μοναδικές πισίνες στην περιοχή, αυτή η ινσταγκραμική βίλα ανταποκρίνεται στο όνομά της.

Airbnb

Jungle Oasis, Ακουμάλ, Μεξικό

Οι διακοπές στη ζούγκλα μπορεί να ακούγονται επικίνδυνες, αλλά όχι σε αυτό το μέρος. Μόλις 20 λεπτά από την Πλάγια Ντελ Κάρμεν, αυτό το σπίτι είναι φωλιασμένο στη δική του μικρή ζούγκλα.

Airbnb

Βίλα με ιδιωτική πισίνα, Ουμπούντ, Ινδονησία

Το ηλιοβασίλεμα είναι must το καλοκαίρι, σκέψου να το βλέπεις ενώ κολυμπάς στη δική σου ιδιωτική πισίνα. Απλώς σκέψου…

Airbnb

Photo Credits: Airbnb