Οι αναγνώστες του Rough Guide και οι διεθνείς τουρίστες έχουν ψηφίσει την Ελλάδα ως μία από τις δέκα ομορφότερες χώρες στον κόσμο.

Η ομορφιά είναι υποκειμενική, αν και η υποκειμενικότητα αυτή τείνει να γίνει αντικειμενικότητα για την Ελλάδα, εφόσον προτιμάται σταθερά από τόσο μεγάλο όγκο ταξιδιωτών.

Ωστόσο δεν είμαστε το νούμερο ένα. Στην κορυφή βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία, οι γείτονες Ιταλοί έρχονται δεύτεροι και τρίτος ο Καναδάς.

Η χώρα μας βρίσκεται στην ένατη θέση πάνω από τη Νότια Αφρική, κερδίζοντας μία θέση στην δεκάδα,. Ίσως η πιο περίεργη θέση, συγκριτικά πάντα με τις υπόλοιπες χώρες, είναι εκείνη του Ηνωμένου Βασιλείου που βρίσκεται στην έκτη θέση.

Ταξιδιωτικός Οδηγός της Ελλάδας

Ελλάδα

«Η Ελλάδα παραμένει ένας ταξιδιωτικός προορισμός πρώτης κατηγορίας, παρά το πλήγμα που έχει δεχθεί η οικονομία της τα τελευταία χρόνια. Επισκεφθείτε την Ελλάδα και θα ανακαλύψετε μια χώρα με απίστευτα ιστορικά μνημεία.

Η ελληνική ακτογραμμή χαρακτηρίζεται από υπέροχες παραλίες, ενώ το ορεινό εσωτερικό της σας προτρέπει να ξεσκονίσετε τις μπότες πεζοπορίας σας και να την εξερευνήσετε. Ωστόσο, ίσως ο μεγαλύτερος πλούτος της είναι τα ελληνικά νησιά», γράφει μεταξύ άλλων το Rough Guide.

Αναλυτικά η λίστα

Στην κορυφή της λίστας, ως το πιο όμορφο μέρος στη γη, βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία, ακολουθεί η Ιταλία και τρίτος έρχεται ο Καναδάς. Η Ελλάδα έρχεται ένατη στη λίστα πάνω από τη Νότια Αφρική.

1. Νέα Ζηλανδία
2. Ιταλία
3. Καναδάς
4. Ελβετία
5. Γαλλία
6. Ηνωμένο Βασίλειο
7. Νορβηγία
8. Αυστραλία
9. Ελλάδα
10. Νότια Αφρική