Το να έχεις στο σπίτι σου φυτά, είναι μια μεγάλη ευθύνη, καθώς πρέπει να διαμορφώνεις το πρόγραμμά σου με βάση την φροντίδα τους. Γι’ αυτό υπάρχον τα φυτά που χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα. Κάποια όμως έχουν τέτοιες απαιτήσεις, ώστε πρέπει να είσαι πιστός στο πρόγραμμα. Αυτά που έχουν τις απαιτήσεις, είναι συνήθως και αυτά με τις πιο ευεργετικές ιδιότητες.

Ο ύπνος είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στην ζωή. Και όπως είναι διαμορφωμένη η καθημερινότητα για τον άνθρωπο, ένας καλός ύπνος είναι δυσεύρετος για πολλούς ανθρώπους. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει το οχυρό της ηρεμίας του, να βάλει λίγη χαλαρωτική μουσική ή λευκούς ήχους, μπορεί όμως να χρησιμοποιήσει και τη βοήθεια της φύσης, τοποθετώντας στο δωμάτιό του τρία είδη φυτών που έχουν την ικανότητα να διευκολύνουν τον ύπνο.

Η σελίδα Easyplant στο Instagram, έχει αναρτήσει ένα βίντεο όπου δείχνει τα τρία ιδανικότερα φυτά να βάλεις στο σπίτι σου για να μπορείς να κοιμάσαι καλύτερα και πιο εύκολα.

3 φυτά που αν τα βάλεις στο σπίτι σου, θα σου διευκολύνουν τον ύπνο

Το ένα είναι το φυτό Αρέκα, που είναι πολύ ιδιαίτερο στη φροντίδα του και μπορεί να πάει μέχρι τα 3 μέτρα σε εξωτερικό χώρο. Όπως διαβάζουμε στο airplants.gr, η αρέκα δεν αντέχει πολύ στο φυσικό φως ή στο υπερβολικό σκοτάδι, προτιμά τη σκιά ή το λίγο φυσικό ή έμμεσο φως και λειτουργεί ιδανικά σε θερμοκρασίες 15-25 βαθμούς Κελσίου. Δεν αντέχει με τίποτα στους 10 βαθμούς Κελσίου. Χρειάζεται επίσης συχνά να είναι υγρή, οπότε αν το περιβάλλον της δεν έχει υγρασία, είναι απαραίτητο ανά τακτά διαστήματα να την ψεκάζεις στα φύλλα με νερό.

3 φυτά που αν τα βάλεις στο σπίτι σου, θα σου διευκολύνουν τον ύπνο

Επόμενο είναι το φυτό δράκαινα, ένα φυτό που απορροφά τις τοξικές ουσίες και καθαρίζει το περιβάλλον. Η δράκαινα δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε επίπεδο ποτίσματος, αφού το καλοκαίρι χρειάζεται κάθε 5 μέρες και τον χειμώνα κάθε 10 μέρες.

Τα φύλλα της σου δείχνουν αν θέλουν περισσότερο ή λιγότερο νερό, καθώς ξεραίνονται αν θέλουν παραπάνω και κιτρινίζουν αν θέλουν λιγότερο. Ιδανική θέση είναι σε ένα μέρος με ήρεμο φως και σκιά, μακριά από θερμαντικές συσκευές και κλιματιστικά. Θέλει επίσης κάθε δύο χρόνια μεταφύτευση, ενώ επειδή βάλλεται από ψευδόκοκκο και τετράνυχο, βοηθάει πολύ ένα ψέκασμα κάθε δύο βδομάδες με διάλυμμα τριμμένου σαπουνιού ή φυσικής πυρεθρίνης, όπως διαβάζουμε στο Mistikakipou.gr. Η δράκαινα έχει πολύ καλή παραγωγή καθαρού οξυγόνου μες στη νύχτα και προωθεί έναν βαθύ, υγιή ύπνο.

3 φυτά που αν τα βάλεις στο σπίτι σου, θα σου διευκολύνουν τον ύπνο

Τρίτο στη λίστα με τα φυτά που βοηθάνε στον ύπνο, είναι η ασπιδίστρα που θεωρείται από τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι αειθαλές φυτό που αντέχει και σε θερμοκρασίες 25 βαθμών, ιδανικά όμως βρίσκεται στους 10-15 βαθμούς. Χρειάζεται πότισμα κάθε 8-10 μέρες και ανανέωση με υγρό λίπασμα μια φορά το μήνα. Επίσης, χρειάζεται να κόβεις τα φύλλα που κιτρινίζουν και να καθαρίζεις με πανάκι τα υπόλοιπα που μαζεύουν σκόνη. Η ασπιδίστρα αφαιρεί την φορμαλδεΰδη από την ατμόσφαιρα και σου επιτρέπει έναν πιο καθαρό ύπνο.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως με εξαίρεση τη δράκαινα, τα άλλα δύο φυτά είναι και φιλικά προς τα κατοικίδια. Αν έχετε γάτες ή σκυλιά, μην προτιμήσετε με τίποτα τη δράκαινα.