Το καλοκαίρι δεν είναι μακριά. Ορισμένοι ήδη έχουν κλείσει τις διακοπές τους (όχι, δεν είναι νωρίς), αν κρίνουμε από την πληρότητα που έχουν ήδη πολλά ξενοδοχεία και airbnb. Κι μιας και στο μυαλό μας περιτριγυρίζουν παραλίες, να πούμε πως δύο ελληνικές ψηφίστηκαν ως οι καλύτερες στην Ευρώπη.

Για την ακρίβεια, σε ψηφοφορία για τις 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, δύο της Ελλάδας φιγουράρουν. Πρόκειται για την παραλία Μονολιά στα Λιχαδονήσια της βόρειας Εύβοιας και το Ελαφονήσι της Κρήτης. Βρίσκονται στις θέσεις 6 και 8 αντίστοιχα. Η Μονολιά συχνά συγκρίνεται με εκείνες από τις Μαλδίβες και τις Σεϋχέλλες, μιας και διαθέτει τιρκουάζ νερά και χρυσή άμμο.

Το Ελαφονήσι είναι ένας παράδεισος 75 χλμ μακριά από τα Χανιά και η πιο ξακουστή παραλία της Κρήτης. Η προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 χωρίζεται από την κρητική ακτή με μια λιμνοθάλασσα, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι ένα ξεχωριστό νησί.

Η υπό εξαφάνιση θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα και αρκετά ακόμη σπάνια ζώα και φυτά βρίσκουν καταφύγιο στο νησί. Απαγορεύεται αυστηρά η απομάκρυνση φυτών, ζώων, κοχυλιών ή άμμου από την περιοχή. Εξωτικές παραλίες με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά, που θυμίζουν Καραϊβική, σχηματίζονται εκατέρωθεν της χερσονήσου. Η άμμος είναι ροζ σε πολλά σημεία ως αποτέλεσμα των εκατομμυρίων θρυμματισμένων κοχυλιών.

Οι 10 παραλίες της Ευρώπης όπως ψηφίστηκαν στο European Best Destination

1. Porto Santo Golden Beach, Madeira Islands, Πορτογαλία
2. Bolonia Beach, Cadiz, Ισπανία
3. Seixal Beach, Madeira Islands, Portugal
4. Cala Goloritze, Sardinia, Ιταλία
5. Mitjaneta Beach, Menorca, Ισπανία
6. Μανόλια, Λιχαδονήσια, Ελλάδα
7. Baia delle Zagare, Vieste, Apulia, Ιταλία
8. Ελαφονήσι, Κρήτη, Ελλάδα
9. Santa Giulia Beach, Corsica, Γαλλία
10. Hel Beach, Poland — ETX Studio

Με πληροφορίες από europeanbestdestinations

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Η Guardian προτείνει 6 «ανατρεπτικούς» προορισμούς στην Ελλάδα

Mega deal και ξενοδοχείο Nhotel στην Ψαρού της Μυκόνου