Στη νότια Ιταλία, κοντά στην πόλη με το πιο έντονο ταμπεραμέντο της χώρας, τη Νάπολη, και τη Καζέρτα, βρίσκεται το γραφικό χωριό Melizzano. Γνωστό για τα πέτρινα κτίρια του, έχει περίπου 1.830 κατοίκους, και αποτελεί πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες, τόσο για την ομορφιά του όσο και για τη μοναδική ηρεμία που προσφέρει. Σημειώνεται πως στην Καζέρτα, τα βασιλικά ανάκτορα και οι κήποι με τη σπάνια χλωριδα, αποτελούν κληρονομιά της UNESCO και αξιοθέατο που προσελκύει τουρίστες απ όλο τον κόσμο.

Γιατί αξίζει να επισκεφθείς το Melizzano;

Εκτός από το ότι είναι ένα όμορφο χωριό, εκεί υπάρχει και το ξενοδοχείο Mesogheo, εμπνευσμένο από την ελληνική λέξη Μεσόγειος, χαρίζοντας λίγο άρωμα Ελλάδας στην Ιταλία. Και δεν είναι μόνο η ονομασία, αλλά το ότι ιδιοκτήτρια του είναι η Νικολέττα, η οποία με το χαμόγελο στα χείλη και την ευγένειά της, υποδέχεται τους καλεσμένους της.

Mesogheo

Το Mesogheo βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, γιατί μπορείς να έχεις εύκολη πρόσβαση στα ομορφότερα αξιοθέατα υψηλού πολιτισμικού ενδιαφέροντος της νότιας Ιταλίας, όπως για παράδειγμα στην ακτή του Αμάλφι, την Πομπηία, το ενεργό ηφαίστειο Βεζούβιος, καθώς και το αγαπημένο νησί των Χολιγουντιανών σταρ, το elegant Κάπρι. Όταν κατά τη διάρκεια της ημέρας, γυρνάς στους δρόμους της Ιταλίας, τι καλύτερο από την επιστροφή στο ήρεμο Mesogheo, το οποίο είναι περιτριγυρισμένο από τη φύση.

Mesogheo

Στο εσωτερικό του Mesogheo

Για να καταλάβεις, βρίσκεται εντος της περιοχής του Εθνικού δρυμού του βουνού Ταμπουρνο. Το Mesogheo bed and breakfast ειναι παρατηρητήριο της άγριας φύσης και της μεσογειακής πανίδας. Το ξενοδοχείο διαθέτει 5 δωμάτια, όλα προσεγμένα και άριστα οργανωμένα. Φυσικά, η εξωτερική μαύρη πισίνα θα σε κερδίσει αμέσως και κάτι μου λέει ότι θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου σημεία, μιας και αντανακλά στα διάφανα νερά της το βαθύ πράσινο που τη περικυκλώνει.

Mesogheo

Mesogheo

Στο μεταξύ, αν είσαι λάτρης της αρχιτεκτονικής, το Mesogheo είναι το μέρος σου. Κι αυτό γιατί θα έχεις την ευκαιρία να μείνεις στους τρούλους του βραβευμένου αρχιτέκτονα Fabrizio Carola (1931-2019), ο οποίος δραστηριοποιήθηκε στο Μάλι της Αφρικής, κατασκευάζοντας χωριά και ανεγείροντας νοσοκομεία σε σχήμα τρούλου.

Και για να σε μεταφέρω λίγο στο εσωτερικό των δωματίων, όλα διαθέτουν κλιματισμό, τηλεόραση full HD, Netflix (για να μην χάσεις και επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς) και μίνιμαλ διακόσμηση. Σε κάθε ένα δωμάτιο υπάρχει τζάκι που το χειμώνα δημιουργεί ζέστη, ρομαντική ατμόσφαιρα.

Mesogheo

Mesogheo

Όσον αφορά το πρωινό, ούτε εδώ θα μείνεις παραπονεμένος/η. Διότι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από ένα πρωινό που να θυμίζει το σπίτι σου ή το χωριό σου, και το Mesogheo το προσφέρει απλόχερα. Επιπλέον, αν μία μέρα δεν θέλεις να εξερευνήσεις τα αξιοθέατα της Ιταλίας, μπορείς να απολαύσεις δραστηριότητες όπως μικρή βόλτα με άλογα ή βόλτα με κανό στο πάρκο Grassano.

Περισσότερες πληροφορίες στο mesogheo.it

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

https://www.intronews.gr/life/travel/6-santouitsares-ana-ton-kosmo-pou-tha-kanoun-ta-salia-sou-na-trexoun-san-ton-bolt/

Λιβόρνο, μια πόλη που «κρύβεται» πίσω από την ομορφιά της Τοσκάνης

Δεν υπάρχει ψυχή γύρω σου, μόνο εσύ και ο έναστρος ουρανός: 4 νησιά για να κάνεις τις πιο απομονωμένες διακοπές