Αν έλεγες σε κάποιον πριν 2-3 χρόνια ότι θα πας σε αυτό το νησί των Κυκλάδων, θα σου έλεγε να μείνεις σε άλλο μέρος από αυτό που σε αφήνει το πλοίο. Εκεί βρισκόταν όλος ο κόσμος και η διασκέδαση. Όμως, σε αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα, έχουν γίνει αξιόλογες επενδύσεις στην εστίαση στο λιμάνι, με αποτέλεσμα η Χώρα του να είναι πια αυτό που θα έπρεπε να είναι από χρόνια.

Μιλάμε φυσικά για την Παροικιά στην Πάρο και τη Νάουσα, με τη δεύτερη να διατηρεί ακόμα τη φήμη του hotspot στο νησί, λόγω του Barbarossa και των λοιπών, αλλά πια η Παροικιά προσφέρει ένα πιο κλασάτο επίπεδο διασκέδασης, έχοντας βέβαια περισσότερο οικογενειακό χαρακτήρα και λιγότερο παρεΐστικό και νεολαία όπως η Νάουσα. Η Νάουσα όμως έχει αρχίσει να ξεφεύγει σε τιμές, όπως και συνολικά το νησί.

Μπορεί στην Παροικιά να βρεις πολλές καλές επιλογές για να φας ζυμαρικά, πίτσα, μεξικάνικο ή ελληνική κουζίνα, αλλά οι απαιτήσεις από την τσέπη έχουν αυξηθεί.

Και πώς να συμβεί διαφορετικά όταν το νησί βρισκόταν ούτως ή άλλως σε ένα μονοπάτι να πάρει τα σκήπτρα από Μύκονο και Σαντορίνη και ενώ είχε μια υψηλή επιτάχυνση, ήρθε η σειρά One Day στο Netflix να ωθήσει ακόμα περισσότερο.

Αν συνεχίσει έτσι θα το βλέπουμε μόνο με τηλεσκόπιο: Το νησί που προσελκύει διαρκώς ξένες παραγωγές φέτος θα γίνει άπιαστο

Το νησί κερδίζει διαρκώς σε προβολή

Σα να μην έφταναν λοιπόν όλα αυτά, μια παραγωγή της Amazon, η σειρά Malice, επέλεξε την Πάρο για να γυρίσει ένα μεγάλο κομμάτι των 6 επεισοδίων που θα αποτελούν την πρώτη σεζόν της σειράς, στην οποία είναι συμπαραγωγός η ελληνική εταιρεία Faliro House Productions.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, θα βρεθούν στο νησί 250 άτομα που αποτελούν τεχνικούς, καστ και λοιπούς συντελεστές, κάτι που σημαίνει ότι εκτός της διαμονής τους που πληρώνει η παραγωγή, θα υπάρξει και κατανάλωση σε φαγητό και άλλα προϊόντα, αφήνοντας ένα πολύ σημαντικό ποσό στους επιχειρηματίες του νησιού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα γυρίσματα θα γίνουν, μεταξύ άλλων, στα Ναυπηγεία Αλιπράντη στο Μοναστήρι, στη Νάουσα, στις Κολυμπήθρες, στον Άγιο Φωκά, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου στη Μάρπησσα, στο λιμάνι της Αλυκής, στην παραλία Αγίας Ειρήνης, στην πλατεία του Κώστου και στην Παροικιά.

Μπορεί το Amazon Prime να μην έχει τη δυναμική του Netflix και το Malice δύσκολα θα γίνει μια σειρά που θα κάνει τόσο μεγάλο ντόρο, ειδικά στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά δεν παύει να προσφέρει μια αναπαράσταση της Πάρου σε μια εποχή που οι έρευνες δείχνουν ότι το film tourism, δηλαδή ο τουρισμός λόγω σειρών και ταινιών, αυξάνεται πολύ.

Αν τα αθροίσουμε όλα, η Πάρος καθίσταται το νησί που αναλαμβάνει τα ηνία του τουρισμού φέτος, τουλάχιστον για τις Κυκλάδες, το καλοκαίρι και θα αφήσει πίσω της τα υπόλοιπα κραταιά ονόματα, με τον ανταγωνισμό της φέτος να βρίσκεται στη Μήλο, τη Νάξο και ίσως τη Σίφνο.