Είναι ένα από τα νησιά που λόγω μεγέθους και πληθυσμού, ευνοείται σε κάθε περίπτωση. Ένα νησί με αεροδρόμιο, με λιμάνι-προορισμό για κρουαζιέρες, με πληθώρα ξενοδοχείων, ειδικά all inclusive, που το αγαπούν περισσότερο οι ξένοι τουρίστες από τους εγχώριους.

Δυστυχώς, η Ρόδος πέρσι υπέστη μια τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές και ευχή όλων είναι να μη βιώσει κανένα νησί τίποτα φέτος.

Αφήνοντας στην άκρη τα δυσοίωνα και εστιάζοντας στα ευοίωνα (αν μπορούν να θεωρηθούν ευοίωνα, γιατί δεν είμαστε ντόπιοι να ξέρουμε πώς το βλέπουν), η Ρόδος πάει ολοταχώς φέτος να βιώσει το μακρύτερο καλοκαίρι της δεκαετίας, ίσως και συνολικά, σε επίπεδο τουριστικών εισροών.

Σαρώνει ήδη: Το νησί που «βλέπει» πληρότητα από Μάη μήνα - Χαμός από πτήσεις τσάρτερ, πάει για 7μηνο καλοκαίρι

Η πρώτη βδομάδα του Απριλίου θα είναι το δυναμικό άνοιγμα της Ρόδου για τη φετινή τουριστική σεζόν, ιδίως από τη στιγμή που υπήρξε μια αναμονή τουριστικής κίνησης λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Μέχρι τις 7 Απριλίου θα υπάρξει διπλασιασμός στην πτήση τσάρτερ, όπως αναφέρουν αρμόδιοι των τουριστικών δομών στο ΑΠΕ, με 122 πτήσεις να καταφτάνουν στο νησί από διάφορες χώρες, με τα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού να ανοίγουν τις πόρτες τους ως και τις 10 του Απριλίου.

Το νησί έτοιμο για να κάνει ρεκόρ

Οι πτήσεις τσάρτερ σημαίνει πως μιλάμε για γκρουπ τουριστών με διάθεση να καταθέσουν σοβαρές ποσότητες χρημάτων, επιλέγοντας κατά βάση all inclusive resorts, άρα το ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν γίνεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Στο κάτω κάτω, δεν έχει σημασία πόσοι τουρίστες, αλλά ποιοι τουρίστες θα πάνε σε ένα νησί. Αν πάνε 1.000.000 και ξοδεύουν 100 ευρώ τη μέρα ο καθένας, τα έσοδα θα είναι 100.000.000. Αν πάνε 500.000 και ξοδεύουν 500 ευρώ τη μέρα, έχουμε 250.000.000 ευρώ.

Σαρώνει ήδη: Το νησί που «βλέπει» πληρότητα από Μάη μήνα - Χαμός από πτήσεις τσάρτερ, πάει για 7μηνο καλοκαίρι και νέο ρεκόρ

Όπως εξηγεί ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Προώθησης Τουρισμού της Ρόδου Διονύσιος Τσιλιγκίρης, όλες οι ξένες τουριστικές αγορές που μετρώνται, έχουν αυξημένο αριθμό κρατήσεων, ενώ η επταήμερη visa θα ανοίξει τον δρόμο για περισσότερους Τούρκους.

Εκτός της Τουρκίας, το νησί ποντάρει κλασικά σε Αγγλία και Σκανδιναβία, σε δεύτερο βαθμό σε Ιταλία και Πολωνία και μετά σε Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία και Τσεχία. Αστάθμητος παράγοντας είναι το Ισραήλ που πάντα πάει με φόρα μέχρι Ιούνιο και κάπου εκεί αρχίζει να σπάει. Φέτος, εκτιμάται πως θα υπάρξει μεγαλύτερο διάστημα μεγάλης εισροής Ισραηλινών τουριστών. Και δεν αναφέρεται στις παραπάνω αγορές η Γερμανία, όπου η ζήτηση είναι μειωμένη προς το παρόν.

Συνολικά, από τη στιγμή που στο νησί είναι έτοιμοι για μια σεζόν που θα κρατήσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, άρα για 7 μήνες ήτοι το μακρύτερο καλοκαίρι, η Ρόδος πάει για άνοδο 5% στις εισροές, άρα για νέο ρεκόρ. Μοναδικό πρόβλημα; Η προσφορά εργασίας σε όλα τα νησιά είναι απείρως μεγαλύτερη της ζήτησης ως τώρα και φαίνεται πως η άνοδος της εστίασης σε αριθμό καταστημάτων, αλλά και της φιλοξενίας, είναι μεγαλύτερη από αυτή που μπορούμε να απορροφήσουμε.