Αν είσαι από αυτούς που θα περάσουν το 4ημερο του Πάσχα στην Αθήνα, τότε υπάρχει τρόπος να νιώσεις ευτυχής. Μια παραλία αρκεί. Οποιαδήποτε παραλία. Άλλωστε, τόσο επειδή είναι ακόμα νωρίς, όσο και γιατί θα λείπουν πολλοί, οι παραλίες της Αθήνας και αρκετές της Αττικής θα είναι άδειες. Και ζεστές αφού εδώ και περίπου ένα μήνα έχουμε θερμοκρασίες καλοκαιριού.

Είτε έχεις το ταίρι σου είτε φίλους, σας αρκεί ένα αυτοκίνητο και μπορείτε να βρεθείτε σε μια παραλία που είναι ιδανική γιατί δεν περιλαμβάνει πάνω από 40-50 λεπτά οδήγηση, έχει πάρκινγκ, άρα δε χρειάζεται να ψάχνεσαι και είναι πολύ ήσυχη από κόσμο.

Επειδή έχει τη φήμη της οικογενειακής, δεν πάνε εκεί οι νέοι. Και οι οικογένειες συρρέουν εκεί πιο μετά, οπότε τώρα ζήτημα να βρεις συνολικά 5-10 ανθρώπους. Εξάλλου, η Λομβάρδα ή Λουμπάρδα δεν είναι και γνωστή ως όνομα.

Όσα ψάχνεις σε μια παραλία-ησυχαστήριο

Έχοντας εμφανείς φραγκολεβαντίνικες επιρροές, το όνομα της θυμίζει Λομβαρδία, αλλά η εικόνα της θυμίζει κάποιο μικρό νησάκι στο νότιο Αιγαίο όπου πας μόνο με ημερήσια κρουαζιέρα και σε φεύγεις το απόγευμα, γιατί δεν έχει κάπου να μείνεις.

Τα θετικά της δεν τελειώνουν εκεί. Έχει άμμο, είναι απάνεμη, δεν έχει ξαπλώστρες, άρα αν πας οργανωμένος, θα βρεις το ησυχαστήριό σου και θα έχεις σε απόσταση κάθε ίχνος ανθρώπου.

Τα νερά σε αυτή την παραλία είναι πολύ ρηχά, δεν βαθαίνουν ιδιαίτερα, οπότε αν είσα λάτρης της κολύμβησης και θες να πας στα βαθιά, ίσως να μην ξετρελαθείς. Αλλά όλα τα υπόλοιπα επισκιάζουν αυτή τη λεπτομέρεια. Με τέτοια νερά, τέτοιο χρώμα, είναι δύσκολο να μη γοητευτείς και να μην περάσεις αρκετή ώρα στο νερό.

Η παραλία αυτή βρίσκεται στη Βάρκιζα, στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας, στο 33ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από το κανάλι Greece With My Camera που έχει διαρκώς τέτοια υπέροχα βίντεο για να παίρνεις ιδέες.