Το Modus & Amplio παρουσιάζει με περηφάνια το νεότερο της project, το Under the Linden Tree, ένα γαλήνιο καταφύγιο φωλιασμένο στο γραφικό παρθένο κυκλαδίτικο νησί της Τήνου. Σε μια μαγευτική κοιλάδα στην καρδιά του νησιού, το Under the Linden Tree προσφέρει ένα μοναδικό κρησφύγετο όπου οι επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν με την πλούσια ιστορία της Τήνου, ενώ μπορούν να νιώσουν την μοναδική ατμόσφαιρα μίας φάρμας του 18ου αιώνα, που έχει αναστηλωθεί με απόλυτο σεβασμό στην αισθητική και την ιστορία του και έχει μετατραπεί σε 5 ξεχωριστά, μοναδικά σπίτια – ησυχαστήρια διαμονής και αγρο-τουρισμού.

Η Τήνος είναι ένα μαγευτικό ελληνικό κυκλαδίτικο νησί στην καρδιά του Αιγαίου. Διαθέτει 40 γραφικά, γοητευτικά λευκά χωριά, πάνω από 900 εκκλησίες και μοναστήρια, παραδοσιακούς περιστεριώνες και πανέμορφες παραλίες με άμμο και βότσαλο και κρυστάλλινα νερά.

Παρά το γεγονός ότι παραμένει σχετικά άγνωστος προορισμός για τους ξένους τουρίστες, έχει τεράστια σημασία για τους Έλληνες προσκυνητές. Εκτός από θρησκευτικό καταφύγιο, η Τήνος είναι επίσης κόμβος τέχνης, καθώς αποτελεί τη γενέτειρα γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών και γλυπτών. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα γραφικά χωριά, οι όμορφες παραλίες και οι πλούσιες πολιτιστικές παραδόσεις κάνουν την Τήνο ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης, της αρχιτεκτονικής, της τέχνης και της παράδοσης.

Φημισμένη για την εξαιρετική ποιότητά της, η κουζίνα του νησιού χαρακτηρίζεται από φρέσκα, βιολογικά υλικά που προέρχονται από την εύφορη γη και τις γύρω θάλασσες. Η Τήνος φημίζεται ιδιαίτερα για τα πεντανόστιμα τυριά της, συμπεριλαμβανομένης της γευστικής γραβιέρας Τήνου. Οι λάτρεις των θαλασσινών μπορούν να απολαύσουν την ψαριά της ημέρας, ενώ το θυμαρίσιο μέλι του νησιού και τα μοναδικά αποστάγματα προσθέτουν διακριτικές νότες στις γαστρονομικές του προσφορές.

UNDER THE LINDEN TREE: Η Τήνος αποκτά ένα μέρος όπου ο τουρίστας έρχεται σε επαφή με τη γη

Το Under the Linden Tree στέκεται με χάρη στο νησί, αποτίνοντας φόρο τιμής στην υπεραιωνόβια φλαμουριά που ζει στο κέντρο του κτήματος, το μόνο δέντρο του είδους του στο νησί!

Περιτριγυρισμένο από έναν πορτοκαλεώνα, έναν ελαιώνα, έναν νεαρό αμπελώνα, ένα οινοποιείο και ένα περιβόλι με αγκινάρες, και λαχανόκηπο, το Under the Linden Tree είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος, ανάμεσα στα δέντρα, λιμνούλες με κρίνους και πηγές γλυκού νερού! Πέντε ονειρεμένες εξοχικές κατοικίες: το Orange Grove, Olive Grove, Morning Glory, Oak, και το Rock Cottage αντλούν τα ονόματα τους από τα γύρω δέντρα και λουλούδια της κοιλάδας.

Οι κατοικίες έχουν μετατραπεί από αγροικίες και στάβλους σε εξοχικές κατοικίες που προσφέρουν σύγχρονες ανέσεις, παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τοπική γοητεία. Το Under the Linden Tree Μπορεί να φιλοξενήσει έως 12 άτομα, διαθέτει δωρεάν WIFI σε όλους τους χώρους, πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, μια λιμνούλα με κρίνους, κοινόχρηστο πλυσταριό, ξυλόσομπες και τζάκια, προϊόντα από τους κήπους και τα περιβόλια του.

Ιστορία

Εμπνευσμένο από το μυστηριώδες ταξιδιωτικό μονοπάτι και την προέλευση της μοναδικής Φλαμουριάς που βρίσκεται στο νησί της Τήνου, το Under the Linden Tree αντηχεί στο ιστορικό παρελθόν της Τήνου. Βρίσκεται απέναντι από τον επιβλητικό γρανιτένιο λόφο του Εξωμβούργου, της ενετικής πρωτεύουσας του νησιού (1207-1715), ενισχύοντας μια σαφή σύνδεση με την αρχαία, την Ενετική και την Οθωμανική ιστορία του νησιού.

Οι Ουρσουλίνες Μοναχές ίδρυσαν το μοναστήρι τους στην περιοχή το 1862, και χρησιμοποίησαν τον κάμπο του Under the Linden, όπου καλλιέργησαν τη γη που προμήθευε με φρέσκα φρούτα και λαχανικά το περίφημο Σχολείο και Οικοτροφείο για κορίτσια των Ουρσουλίνων. Η σχολή φημιζόταν για τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές μεθόδους και ιδέες της και έφερε ακόμη και τον 1 ο Κι νηματογρ άφ ο στο νησί ειδικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Βιωσιμότητα

Το Under the Linden Tree δεσμεύεται να περιορίζει το αποτύπωμα άνθρακα του μέσω της βιολογικής γεωργίας, της χρήσης ηλιακής ενέργειας και της υπεύθυνης διαχείρισης του νερού. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν στρώματα COCO-MAT κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, βιολογικά και τοπικά σαπούνια, καθημερινή συγκομιδή από τα τοπικά προϊόντα του βιολογικού οπωρώνα μέσα στο αγρόκτημα και μια σειρά από Ελληνικά βιολογικά προϊόντα περιποίησης που ευθυγραμμίζονται με τη δέσμευση για βιωσιμότητα.

Retreats

Τα Retreat έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για να παρέχουν μια αναζωογονητική εμπειρία. Η αιωνόβια φλαμουριά, που στέκεται ως ο axis mundi του καταφυγίου, προσκαλεί τους επισκέπτες να συνδεθούν με την ιστορία του νησιού και να αφεθούν στη γαλήνη που εκπέμπει ο χώρος. Με το έντονο φυσικό του στοιχείο και την χαλαρωτική ενέργεια που περιβάλλει την ιδιοκτησία, το Under the Linden Tree αποτελεί ιδανική και αγαπημένη τοποθεσία για τη φιλοξενία yoga & nature retreats όπου οι επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν με τον εσωτερικό τους εαυτό και τη μητέρα γη.

Under the Linden Tree : Μεσσαριά, Τήνος, Κυκλάδες, Ελλάδα
https://underthelindentree.com/ | E: info@underthelindentree.com

SKY HOUSE VILLA: Τήνος θα πει απόλαυση και χαλάρωση

Χαλαρώστε και απολαύστε μία θέση πρώτης σειράς στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. To Sky House Villa είναι μια πολυτελής βίλα 4 υπνοδωματίων, που μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει έως και 8 άτομα. Χτισμένη στις πλαγιές του βουνού κατά μήκος της δυτικής ακτής του νησιού της Τήνου, προσφέρει απεριόριστη θέα προς στον Αιγαιοπελαγίτικο ορίζοντα, τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα και τα γειτονικά νησιά Σύρο, Κύθνο και Γυάρο. Αφεθείτε στις μαγευτικές πλαγιές του Sky House με φόντο τα λαμπερά κυκλαδίτικα νερά.

Το Sky House βρίσκεται σε έκταση 1,5 στρεμμάτων, όπου το σπίτι και οι κήποι συνδυάζονται με το τοπίο. Η διάταξη σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία με γενναιόδωρους χώρους κοινωνικοποίησης, διασφαλίζοντας παράλληλα την ιδιωτικότητα μέσω της ξεχωριστής πρόσβασης σε κάθε υπνοδωμάτιο.

Η βίλα διαθέτει 2 χώρους καθιστικού που ρέουν μεταξύ τους, βιβλιοθήκη, πλήρως εξοπλισμένη, ευρύχωρη κουζίνα, βιβλιοθήκη, πλήρως εξοπλισμένο γραφείο, 2 υπαίθριες τραπεζαρίες & μπάρμπεκιου, 4 υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, πλυσταριό, κεντρική θέρμανση & 2 τζάκια, δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους, προαιρετική καθημερινή υπηρεσία & οικονόμος στο σπίτι, κήπος & πισίνα, δωρεάν χώρος στάθμευσης & πανοραμική θέα στη θάλασσα.

Βιωσιμότητα

Το SKYHOUSE Tinos δεσμεύεται να περιορίζει το αποτύπωμα άνθρακα του μέσω της χρήσης ηλιακής ενέργειας και της υπεύθυνης διαχείρισης του νερού. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν στρώματα COCO-MAT κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, βιολογικά και τοπικά σαπούνια, καθημερινή συγκομιδή από τα τοπικά προϊόντα του βιολογικού οπωρώνα από το Under The Linden Tree, Ελληνικά βιολογικά προϊόντα περιποίησης που ευθυγραμμίζονται με τη δέσμευση για βιωσιμότητα, ακόμη και φορτιστή ηλεκτρικού οχήματος.

SKYHOUSE TINOS: Καρδιανή, Τήνος