Για ακόμη μία φορά και πλέον δεν αποτελεί πρωτοτυπία το γεγονός ότι ελληνικό νησί βρίσκεται στους 5 ιδανικούς οικογενειακούς προορισμούς της Ελλάδας. Σύμφωνα με την «Daily Telegraph», η Νάξος είναι το ιδανικό νησί για οικογενειακές διακοπές.

Το διεθνές μέσο αναφέρει πως το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων αποτελεί «μια γαλήνια εναλλακτική σε σύγκριση με τα υπερτουριστικά νησιά που την περιτριγυρίζουν». Στο ίδιο πνεύμα, η αυστριακή εφημερίδα «Kurier» αποκαλεί την Νάξο «θησαυρό που ευτυχώς μοιάζει ακόμη ανεξερεύνητος» και προσκαλεί τους περιπατητές για να ανακαλύψουν τα μονοπάτια, να απολαύσουν την τοπική κουζίνα και να περιηγηθούν στα Κυκλαδίτικα και μεσαιωνικά σοκάκια.

Ποιο είναι το ελληνικό νησί που θα πας φέτος το καλοκαίρι με την οικογένειά σου

Παράλληλα με τα αφιερώματα σε Αυστρία και Αγγλία, η Νάξος βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών νησιών σε λίστα που ανακοίνωσε το Ισπανικό «Business Insider» με τα 10 καλύτερα μέρη του κόσμου. «Φύση, μυθολογία, γαστρονομία και δραστηριότητες, διαφοροποιούν τη Νάξο έναντι ανταγωνιστικών προορισμών. Το 2023 έκλεισε με θετικό πρόσημο και νέα ρεκόρ επισκεψιμότητας, ενώ το αφήγημα για τη νέα σεζόν εξαπλώνεται σε εύρος αγορών με αιχμή του δόρατος την αυθεντικότητα».

Ποιο είναι το ελληνικό νησί που θα πας φέτος το καλοκαίρι με την οικογένειά σου

Το διάστημα 15-17 Μαρτίου, ο δήμος διοργανώνει τριήμερο πρωτότυπων αποκριάτικων εκδηλώσεων γεμάτο χρώματα, μουσικές παραδόσεις και αναβιώσεις Διονυσιακών εθίμων, απευθύνοντας το πρώτο κάλεσμα σε κατοίκους και ταξιδιώτες, ενόψει της νέας σεζόν.

*Photo Credits: Shuttertsock