Αν αυτό δεν είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γονιού, τότε ποιο είναι. Ο Νίκος Υποφάντης μίλησε στην εκπομπή Happy Day για τη δύσκολη μάχη που έδωσε ο γιος του με τον καρκίνο βγαίνοντας τελικά νικητής, αλλά και για τη συνάντηση με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

«Τρεις φορές μας έφεραν το παιδί και μας είπαν ‘αν θέλει ο Θεός, θα ζήσει. Πρέπει να ξεπεράσουμε την επιπλοκή’. Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα για παιδιά που έχουν καρκίνο γιατί η αρρώστια αντιμετωπίζεται, αλλά το πρόβλημα είναι οι επιπλοκές.

Όλη αυτή ήταν μια περίοδος που επηρέασε την οικογένειά μας. Εύχομαι να μη ζήσει ποτέ κανείς κάτι τέτοιο. Συναντήσαμε τη Φώφη Γεννηματά και μου έδωσε κουράγιο, μου είπε ότι θα το ξεπεράσει. Η γυναίκα μου ήταν έγκυος στο τρίτο παιδί, η Φώφη την αγκάλιασε και της είπε ‘εγώ παλεύω δέκα χρόνια. Πώς με βλέπεις; Θα τα καταφέρετε’», είπε αρχικά ο συγκινημένος δημοσιογράφος και συνέχισε:

«Πόσο σημαντικό όταν καταφέρνει και το ξεπερνά όλο αυτό το παιδί και στέκεται στα πόδια του. Μετά από πέντε χρόνια, έφυγε πλέον και το θέμα της υποτροπής. Ο παιδικός καρκίνος αντιμετωπίζεται και σε όσους γονείς έτυχε να τους ανακοινώσουν και χάνεται εκείνη την ώρα το έδαφος κάτω από τα πόδια, όλα γίνονται… Δεν πρέπει να θεωρούμε τον παιδικό καρκίνο ταμπού»