Ένα ένα τα κανάλια ετοιμάζουν πυρετωδώς το νέο τους πρόγραμμα για την επόμενη σεζόν με τους υπεύθυνους των σταθμών να ψάχνουν τα project που θα εκτοξεύσουν την τηλεθέαση και τα έσοδά τους. Πολλές φορές μάλιστα όχι κοιτώντας μόνο νέες ιδέες αλλά αναβιώνοντας παλιές και δοκιμασμένες συνταγές μιας παλιάς τηλεόρασης που αγαπήθηκε από όλους.

Μία τέτοια συνταγή επιτυχίας θέλει να αναβιώσει το Open το οποίο διαπραγματεύεται την επιστροφή των θρυλικών «Τετράγωνων των αστέρων», ένα από τα τηλεπαιχνίδια που έχουν περάσει στη σφαίρα του μύθου της ασπρόμαυρης τηλεόρασης, πριν τα ριάλιτι κάθε τύπου.

Πέρασαν 42 ολόκληρα χρόνια από το φινάλε τους με παρουσιάστρια τη Μαρία Αλιφέρη ενώ άλλα 20 χρόνια πέρασαν από την πρώτη αναβίωσή τους στο Mega το 2003 με παρουσιαστή τον Γιώργο Μαρίνο.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Μελά και το «Χαμογέλα και πάλι», οι πρώτες συζητήσεις για τα δικαιώματα του πρώτου έγχρωμου ελληνικού τηλεπαιχνιδιού στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, έχουν γίνει αλλά δεν υπάρχει κάποια συμφωνία για το αν το πρότζεκτ θα πάρει το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν.