Τίτλοι τέλους πέφτουν στην εφημερίδα «Documento», με τον εκδότη της Κώστα Βαξεβάνη να αποδίδει την ευθύνη στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, όπως αναφέρεται σε επιστολή που της απέστειλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο φύλλο θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 25 Ιουνίου, ανήμερα των εκλογών. Ο, δε, Βαξεβάνης, αποδίδει στην Ένωση Συντακτών υπόγειες μεθοδεύσεις για το κλείσιμο του «Documento» όπως ανέφερε στη χθεσινοβραδινή συνέλευση των εργαζομένων όπου ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις. Ο εκδότης υποστήριξε πως η ΕΣΗΕΑ «έκανε θέμα μια νόμιμη καταγγελία σύμβασης (σ.σ. απόλυση) εργαζόμενου η οποία μάλιστα δεν γίνεται στο πλαίσιο περικοπών αλλά αντικαθίσταται από άλλον εργαζόμενο». Η απόλυση για την οποία γίνεται λόγος είναι της Αφροδίτης Ερμίδη, συντάκτριας από το πολιτιστικό ρεπορτάζ.

Χωρίς καν να τον ρωτήσουν, ως είπε, τον κατηγορούν για μη αποδεκτή απόλυση. «Σκοπός τους είναι να μου αφαιρέσουν το δικαίωμα να διοικώ την εταιρεία μου, πράγμα το οποίο δεν μπορώ να αποδεχτώ». Και τους αποδίδει την ευθύνη για το «τέλος» όπως, γράφει, χαρακτηριστικά.

Εξ όσων μάθαμε, το site θα συνεχιστεί κανονικά…

Η επιστολή Βαξεβάνη προς την ΕΣΗΕΑ:

«Αγαπητή Μαρία, όπως καλά γνωρίζεις έκανα χρήση του Διευθυντικού δικαιώματος (όπως το αποκαλεί επί δεκαετίες η ΕΣΗΕΑ) αλλά και του νόμου για να προβώ στην καταγγελία σύμβασης μίας συναδέλφου, η οποία κατά τις εκτιμήσεις της εταιρείας και των στελεχών της, δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις. Στη θέση της προσλαμβάνεται άλλο άτομο που κατά την άποψή μας πληροί τα επαγγελματικά κριτήρια. Άρα δεν υπάρχει καμία δυσμενής μεταβολή για την εφημερίδα ούτε προκύπτουν απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους (περικοπές κτλ)», αναφέρει αρχικά στην επιστολή του ο Κώστας Βαξεβάνης και υπογραμμίζει ότι «στο επάγγελμα αυτό αλλά και σε όλες τις εργασίες όλοι έχουμε προσληφθεί ή απολυθεί κατά καιρούς. Ισόβιοι είναι μόνο οι Μητροπολίτες.

Επειδή στην απόφαση της ΕΣΗΕΑ αφήνετε να εννοηθεί, χωρίς να ισχύει, ότι διαταράσσεται η εργασιακή νομιμότητα και οι συνθήκες εργασίας, θα ήθελα απλώς να σας ενημερώσω ότι η επαγγελματική και δημοσιογραφική επένδυση που έχω κάνει, είναι μια προσωπική επιλογή και φτάνει σε καλά αποτελέσματα με τη συμμετοχή των συναδέλφων», υπογραμμίζει ο εκδότης της εφημερίδας και καταλήγει:

Η Διοίκηση της Εφημερίδας όπως είναι αυτονόητο ανήκει σε μένα και από τη στιγμή που δεν διαταράσσεται το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, φέρεις αποκλειστικά την ευθύνη για τη χρήση και εκμετάλλευση μιας ψευδούς εικόνας που θέτει σε κίνδυνο την εργασία και το μέλλον άνω των 50 εργαζομένων».

Documento