Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε, την Τρίτη (07/03), η ΕΣΗΕΑ καλώντας «τους “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και στον συμψηφισμό των ευθυνών», «φωτογραφίζοντας» – μεταξύ άλλων – τον παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα», Αντώνη Κανάκη, ο οποίος αναφέρθηκε απαξιωτικά σε ορισμένους δημοσιογράφους στη χθεσινή (06/03) εκπομπή του, στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει: «Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις. Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών. Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους».

Ακόμα, η ΕΣΗΕΑ προσθέτει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών. Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και στον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».

Τι είχε πει ο Αντώνης Κανάκης για τους δημοσιογράφους

από το στόχαστρο της κριτικής του Αντώνη Κανάκη, του Γιάννη Σερβετά και του Χρήστου Κιούση, πέρα από τους πολιτικούς, δεν ξέφυγαν ούτε οι δημοσιογράφοι. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Άρη Πορτοσάλτε. Εκείνος είχε δηλώσει πως τα δυστυχήματα αποτελούν, αλλά και αποτέλεσαν, ευκαιρία για βελτίωση των υποδομών.

Μετά την προβολή του σχετικού βίντεο, ο Αντώνης Κανάκης είπε: «Αυτό που είναι χυδαίο είναι ότι τολμάς να κάνεις αυτούς τους συμψηφισμούς αυτήν την ώρα (σ.σ. για το Μάτι), ξεκινάς να λες ότι δεν είναι της στιγμής, αλλά το λες. Αν δεν είναι της στιγμής, βούλωσέ το, μην το λες. […] Επικοινωνούν αυτοί οι άνθρωποι με τον εγκέφαλό τους; Δηλαδή γ…ώ τις γραβάτες σας, τα σακάκια σας, τα πτυχία σας, τις θέσεις σας, την μούρη που πουλάτε οι δημοσιογράφοι οι έγκριτοι και σκ…ά στα μούτρα σας. Καταλάβατε; Γι’ αυτό δεν θέλουμε να βγαίνουμε!».