Νέα επίθεση έγινε πριν από λίγο σε δημοσιογράφο και οπερατέρ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης υπήρξαν βιαιοπραγίες, ενώ έσπασαν και κάμερα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Άξιο αναφοράς είναι ότι για τις 18:30 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη η επιμνημόσυνη δέηση του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη.

Ανάλογη επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι και έξω από το σπίτι του 29χρονου δολοφονημένου φιλάθλου της ΑΕΚ στην Ελευσίνα. Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα αγνώστων προπηλάκισε τους δημοσιογράφους, ζητώντας τους να αποχωρήσουν από το σημείο. Δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, καθώς έσπασαν τις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων.

Με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκαν νωρίτερα τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι από οπαδούς.

«Η σημερινή ημέρα θα έπρεπε να είναι μέρα πένθους και περισυλλογής. Δυστυχώς, η νέα θλιβερή απώλεια στον κύκλο της οπαδικής βίας δεν φαίνεται να συνετίζει κανέναν.

Αντίθετα, η βία σήμερα στρέφεται κατά των εργαζομένων που καλύπτουν τα γεγονότα. Τονίζουμε ότι, οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι, να ενημερώνουν τους πολίτες από το μέρος του συμβάντος αντιμετωπίζοντας βέβαια με διακριτικότητα και ενσυναίσθηση συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους ή ψυχικής πίεσης.

Οι συνάδελφοι βρίσκονταν έξω από το γήπεδο ασκώντας το λειτούργημά τους χωρίς να ενοχλούν ή να προκαλούν. Η επίθεση εναντίον τους δεν έχει καμία δικαιολογία», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ για τη δολοφονία του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ.