Από ότι φαίνεται, παρά τον σάλο που είχε προκληθεί λίγους μήνες νωρίτερα, εξαιτίας των – όπως χαρακτηρίστηκαν – τρανσοφοβικών αναφορών του Dave Chappelle σε show του, ο γνωστός κωμικός, συνεχίζει να αποτελεί μέλος της οικογένειας του Netflix. Η γνωστή πλατφόρμα streaming, ανακοίνωσε την Παρασκευή όχι ένα, αλλά 4 νέα comedy specials, σε παραγωγή και παρουσίαση του ίδιου του Chappelle.

Η σειρά των επεισοδίων, βγαίνει από την Chappelle’s Home Team και στο καθένα θα συστήνεται ένας διαφορετικός κωμικός στο κοινό, από τον ίδιο τον Dave.

Ο πρώτος κωμικός που θα φιλοξενηθεί, είναι γνωστός ως Earthquake (κατά κόσμον Nathaniel Martin Stroman) και η ενότητα του λέγεται Earthquake: Legendary. Θα κάνει πρεμιέρα στις 28 Φεβρουαρίου. Ένα άλλο special θα ρίξει τα φώτα πάνω στον Donnell Rawlings. Ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των κωμικών που θα παρουσιαστούν, είναι πως βρίσκονται στον χώρο του stand-up comedy για τουλάχιστον 30 χρόνια.

Dave Chapelle: Αμετανόητος ο 48χρονος μετά τη σφοδρή κριτική – «Δεν πρόκειται να υποκύψω σε κανέναν»

Ο Chappelle, δήλωσε αναφορικά με την νέα σειρά που θα παρουσιάζει πως βρίσκεται και ο ίδιος στον χώρο για αρκετό χρονικό διάστημα και κωμικοί όπως ο Quake και ο Donnell, δεν είναι μόνο φίλοι του αλλά έχουν εμπνεύσει και την ίδια την καριέρα του. Ολοκλήρωσε λέγοντας πως είναι περήφανος που συμμετέχει στο συγκεκριμένο project.

O γνωστός stand up comedian, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην streaming πλατφόρμα, ωστόσο το τελευταίο του Netflix special, που προβλήθηκε τον Οκτώβριο με τίτλο The Closer, δέχτηκε σκληρή κριτική από τα media και από αρκετούς φαν του και προκάλεσε αντιδράσεις στην transgender κοινότητα, επειδή ορισμένα σημεία του, χαρακτηρίστηκαν ως τρανσοφοβικά.

Τέλος, ο Chappelle θα αποτελέσει κεντρικό πρόσωπο του Hollywood Bowl, για το φεστιβάλ κωμωδίας Netflix is a Joke, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου, στο Λος Άντζελες.