Οι σειρές που θα βρει κανείς στο Netflix τα τελευταία είναι κυρίως είτε σειρές δικής του παραγωγής είτε σειρές που ξεκίνησαν σε άλλο δίκτυο και συνέχισε την παραγωγή τους η πλατφόρμα. Υπάρχει όμως και μια πλειάδα σειρών από άλλα δίκτυα που το Netflix έχει αγοράσει τα δικαίωματα τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν καλύτερες επιλογές. Δε μιλάμε φυσικά για το Manifest που ελλείψει άλλης σειράς, έγινε κόλλημα. Μιλάμε όμως για το Fargo, μια σειρά που κυκλοφόρησε το 2014 και ξανάβαλε στον χάρτη τον Billie Bob Thornton.

Το Fargo βασίζεται στα γεγονότα της ταινίας των αδελφών Coen του 1996. Είναι μια σειρά που υπογράφει ο Noah Hawley, σεναριογράφος και της σειράς Legion που κυκλοφόρησε μετά την 2η σεζόν του Fargo.

Ως προς τη σειρά, που στις ΗΠΑ κυκλοφόρησε από το δίκτυο FX, αποτελείται από 4 σεζόν, με το Netflix να έχει εξασφαλίσει τις 3 εξ αυτών. Η 4η με τον Chris Rock πρωταγωνιστή, προβλήθηκε πριν ένα χρόνο και δε θα λέγαμε ότι ανταποκρίθηκε στα υψηλά στάνταρ που είχαν θέσει οι πρώτες δύο σεζόν. Το ίδιο ισχύει και για την 3η σεζόν σε μικρότερο βαθμό, όπου πρωταγωνιστεί ο Ewan McGregor σε διπλό ρόλο.

Αντιθέτως, η 1η και η 2η σεζόν είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει γενικά σε σειρές. Κοντράρουν άνετα και ξεπερνούν την καλύτερη σεζόν του Homeland, του Walking Dead, την 1η σεζόν του True Detective και είναι γεμάτες από ατακάρες που θυμίζουν κάτι από Peaky Blinders.

Ειδικά η πρώτη σεζόν, με Billie Bob Thornton και Martin Freeman, έβαλε ξανά στον χάρτη τον πρώτο και του έφερε υποψηφιότητα για Emmy και στη συνέχεια τον ρόλο στη σειρά Goliath του Amazon, και επιβεβαίωσε το level up του δεύτερου εκείνη την εποχή, αφού είχε μόλις τελειώσει το Hobbit και παράλληλα συμμετείχε στο Sherlock.

Το Fargo είναι σειρά επιπέδου True Detective

Η πρώτη σεζόν του Fargo διαδραματίζεται το 2006 στο Ντουλούθ της Μινεζότα, όπου ο Lester Nygard βρίσκεται χτυπημένος σε ένα νοσοκομείο και εκνευρισμένος από τη γυναίκα του, καταλήγει σε μια κατά λάθος συμφωνία με τον Lorne Malvo για να την σκοτώσει. Όμως ο Lester το μετανιώνει και μετά το έγκλημα, προσπαθεί να βρει τρόπο να γλυτώσει από τον Malvo και τη χάρη που του χρωστάει και να τον δώσει στην αστυνομία. Όμως ο Lorne Malvo είναι ένας τύπος πολύ σκοτεινός και διατεθειμένος να σκοτώσει ξανά και ξανά.

Δείτε ατακάρα που λέει στον αστυνομικό και πώς του προκαλεί έναν εσωτερικό τρόμο, μια παράλυση.

Στη διάρκεια της πρώτης σεζόν, καθώς ολόκληρη η αστυνομία του Ντουλούθ προσπαθεί να τα βάλει με τον Lorne, κάποια στιγμή μοιράζεται μαζί του, χωρίς να γνωρίζει τι εγκληματίας είναι, ο αρχηγός της αστυνομίας μια ιστορία από το παρελθόν. Πάνω σε αυτή την ιστορία πατάει ο Hawley για να γράψει την δεύτερη σεζόν.

Εκεί, στο 1979, στο Fargo της Νότιας Ντακότας, ο Lou Solverson, ο αστυνομικός, θα κληθεί να τα βάλει με τη μαφία της οικογένειας Gerhardt που κυριαρχεί, η οποία όμως έχει απέναντι της έναν εισαγόμενο, με μεγαλύτερο κύκλωμα, αυτό του Kansas City, που θέλει να πάρει τα ηνία του εμπορίου ναρκωτικών και όπλων στην πολιτεία.

Με αιματηρά πιστολίδια κι έναν Ινδιάνο να είναι ο killer vigilante των Gerhardt, η δεύτερη σεζόν του Fargo είναι ακόμα πιο επική.

Το σαβββατοκύριακο σου λοιπόν, δες τα 10+10 επεισόδια κι αν προλάβεις, τσέκαρε και την 3η σεζόν όπου ο David Thewlis δίνει με τη σειρά του ένα σεμινάριο για το πώς ερμηνεύεις έναν παρανοϊκό κακό.

https://www.youtube.com/watch?v=D2QdmyUE-VI