Δύο trailer από διαφορετική οπτική, είναι το πρώτο ξυπνητήρι για να μπούμε σε θέση αναμονής για τη 2η σεζόν του House of the Dragon που θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο στο HBO (στην Ελλάδα στα κανάλια Nova Cinema).

Η παραγωγή θέλησε να αποτυπώσει τα όσα θα δούμε στη 2η σεζόν από την οπτική της Άλισεντ και από την οπτική της Ρενίρα, ενδεχομένως γιατί και τα επεισόδια θα τα δούμε να ξεδιπλώνονται με τον ίδιο τρόπο, βλέποντας δηλαδή τα γεγονότα εις διπλούν, πρώτα από την σκοπιά της Ρενίρα και μετά της Άλισεντ. Αυτό είναι δική μας εικασία, αλλά αν πραγματικά έχουν επιλέξει κάτι τέτοιο οι δημιουργοί του House of the Dragon, θα έχουν βρει τον τρόπο για να ανεβάσουν τον πήχη μιας σειράς που κατάφερε να σταθεί επάξια κάτω από το βάρος του Game of Thrones.

To House of the Dragon έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο του 2022 και σε αυτούς τους 19 μήνες έχουμε σχεδόν ξεχάσει τι συνέβη, ποιος είναι ποιος κτλ. Μια μικρή ανακεφαλαίωση. Βρισκόμαστε περίπου 200 χρόνια πίσω από τα γεγονότα του GoT, είμαστε στον Οίκο των Ταργκάρυεν, εκεί όπου ο βασιλιάς Βισέρις ανακοινώνει πως αναζητά τον διάδοχό του.

House of the Dragon: Τα 2 trailer της 2ης σεζόν ίσως αποκαλύπτουν το σκηνοθετικό εύρημα που θα απογειώσει τη σειρά

Πώς τελείωσε η πρώτη σεζόν του House of the Dragon

Η Ρενίρα μοιάζει να είναι η Εκλεκτή, αλλά δεν πρόκειται να πάρει αναίμακτα τον θρόνο, μιας και ο πόλεμος για την απόλυτη κυριαρχία στο King’s Landing. Εκείνος που μοιάζει ο πιο μοχθηρός και ο πιο ανίκητος, είναι ο θείος της, ο Ντέμον Ταργκάρυεν.

Στο φινάλε της 1ης σεζόν του House of the Dragon, η Ρενίρα βλέπει τον γιο της να σκοτώνεται σε μια μονομαχία με τον Έμοντ, καθώς καβαλάνε τους δράκους, κι έτσι, παρόλο που δεν το θέλει, θα αναγκαστεί να ξεκινήσει πόλεμο, έχοντας στο πλευρό της τον Ρένις και απέναντι της τον Έγκον Ταργκάρυεν, που προκρίνει η Άλισεντ για διάδοχο του θρόνου. Και στη μέση, ο δαιμόνιος Ντέμον.

Στα trailer της 2ης σεζόν του House of the Dragon, βλέπουμε και νέα πρόσωπα, όπως τον Κρέγκαν Σταρκ (τον υποδύεται ο Τομ Τέιλορ), τον Addam of Hull (Κλίντον Λίμπερτι), τον Σερ Άλφρεντ Μπρουμ (Τζέιμι Κένα), τον Χιου Χάμερ (Κίραν Μπου) και τον Σερ Ρίκαρντ Θορν (Βίνσεντ Ρέγκαν).

Η 2η σεζόν θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο και μέχρι τότε, μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας τη φράση του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν μετά την θέαση των δύο πρώτων επεισοδίων, για τα οποία είπε ότι ήταν «δυνατά, συναισθηματικά, κάνουν την καρδιά σου να χτυπά».