Η πρώτη σεζόν του House of the Dragon έγινε στα μέσα Αυγούστου του 2022. Από τότε πέρασαν 15 μήνες σχεδόν και δεν υπήρξε ούτε φωνή ούτε ακρόαση για την 2η σεζόν. Το τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν μάλιστα, είχε προβληθεί στις 23 Οκτωβρίου πέρσι.

Η αλήθεια είναι πως δε θα μπορούσε να υπάρξει, ενόσω μαινόταν μια απεργία από τα μέσα Ιουλίου, η οποία ολοκληρώθηκε πριν μερικές εβδομάδες ως προς το σωματείο των σεναριογράφων, αλλά δεν έχει τελειώσει ως προς το σωματείο των ηθοποιών και των ανθρώπων στις παραστατικές τέχνες στην τηλεόραση.

Τα πράγματα πάντως φαίνεται να έχουν μπει σε μια σειρά και τα τηλεοπτικά δίκτυα αναθεωρούν τον αρχικό τους προγραμματισμό για να δουν πώς θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τα δυνατά τους brands και να ενδυναμώσουν τις τηλεθεάσεις τους.

Το House of the Dragon είναι ένα βαρύ χαρτί για το HBO και φάνηκε από την απήχησή του στην πρώτη σεζόν. Προφανώς, τίποτα δεν θα μπορέσει να είναι όπως το Game of Thrones και να γίνει ένα φαινόμενο της εποχής, αφού το κοινό δεν έχει πια χώρο για κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα το House of the Dragon μπόρεσε να χωρέσει στα παπούτσια του προγόνου του.

Ο CEO του HBO, ο Κέισι Μπλόις, μίλησε στα μίντια για το πώς θα κινηθούν οι σειρές του δικτύου από δω και πέρα και ενημέρωσε πως το House of the Dragon θα ολοκληρώσει σύντομα τα γυρίσματα σε συγκεκριμένα σημεία της Βρετανίας, όπου υπήρξαν περιορισμοί διαφορετικοί σε σχέση με αυτούς που προκάλεσε η απεργία των σωματείων και θα είναι έτοιμο για πρεμιέρα κοντά στο καλοκαίρι.

Το Game of Thrones έκανε συνήθως πρεμιέρα γύρω στο Πάσχα, αλλά επειδή πολλά συμβαίνουν και πηγαίνουν πίσω τον προγραμματισμό, οι πιθανότητες οδηγούν στο συμπέρασμα πως η 2η σεζόν θα κάνει πρεμιέρα κάπου στις αρχές Ιουνίου, πάλι για 10 επεισόδια