Από τότε που είδα το Newsroom, αγάπηα τον Τζεφ Ντάνιελς. Τον είδα διαφορετικά ως ηθοποιό, τον εκτίμησα. Ο Άαρον Σόρκιν φρόντισε με το σενάριό του να τον αναδείξει. Κι από τότε, ό,τι κάνει, το παρακολουθώ. Και δεν θυμάμαι να μη μου έχει αρέσει. Όπως το Godless στο Netflix πριν 6-7 χρόνια. Το ίδιο μου συνέβη και με το A Man In Full στο Netflix, μια σειρά που βγήκε στην πλατφόρμα την Μεγάλη Πέμπτη και δεν έχω δει να συζητιέται γενικότερα, παρόλο που βρίσκεται στο Νο2 των σειρών.

Το A Man In Full είναι μια μίνι σειρά 6 επεισοδίων στο Netflix που επικεντρώνεται στον Τσάρλι Κρόκερ, έναν μεγιστάνα του real estate στην Ατλάντα, που έχει φτιάξει μια τεράστια προσωπική περιουσία, με κάμποσα μεγάλα σπίτια, με προσωπικά αεροπλάνα, με σκάφος, με τα πάντα του.

Τι θα δεις στη μίνι σειρά του Netflix

Μόνο που αυτή η περιουσία δεν χτίζεται ποτέ κι από κανέναν με απλή δουλειά, με καλό όνομα και καλό μάρκετινγκ. Έχει και δανεισμούς, έχει και συζητήσεις κάτω από το τραπέζι, έχει και εκβιασμούς, έχει τα πάντα. Και ο Κρόκερ βλέπει την τράπεζα να του εξηγεί πως χρωστάει 800 εκατομμύρια δολάρια σε εκείνη και άλλα 400 εκατομμύρια σε άλλους δανειστές, οπότε σύντομα θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις προσωπικής περιουσίας, αφού η πτώχευση δεν τους συμφέρει.

Ίσως η πιο αδικημένη σειρά του Netflix το 2024: 6 επεισόδια, τα βλέπεις απνευστί, είναι ολοκληρωμένη ιστορία

Οπότε, στα 6 επεισόδια βλέπουμε πως ο Κρόκερ προσπαθεί να συντηρήσει την εικόνα του, να μην πανικοβληθεί και να τα βάλει με αυτούς που θέλουν να τον κατεδαφίσουν. Κι αν έχουν δίκαιη απαίτηση, δε σημαίνει πως και στην απέναντι πλευρά δεν υπάρχουν κίνητρα που ξεφέυγουν από το δίκαιο, που δεν ένεχουν προσωπικές αντιπαραθέσεις και φιλοδοξίες.

Σε αυτό το κάδρο, εκτός του Κρόκερ, υπάρχει η νεαρή σύντροφός του, η πρώην γυναίκα του που δεν έχει ιδέα για τα χρωστούμενα, η οποία τα μπλέκει με τον υπεύθυνο της τράπεζας που κυνηγάει να εξαφανίσει τον Τσάρλι, ο γιος τους, μια φίλη της πρώην γυναίκας, επιχειρηματίας, που ανταγωνίζεται τον Τσάρλι, οι δικηγόροι του, η γραμματέας του που βλέπει τον άντρα της να αντιμετωπίζει φυλάκιση για επίθεση σε αστυνομικό για μια κλήση παράνομου πάρκινγκ και το γόνατο του Τσάρλι, που είναι προβληματικό και πάει για κόψιμο.

Πάνω απ’ όλα όμως, υπάρχει αυτή η ενοχλητική περηφάνια που έχουν άνθρωποι τέτοιου οικονομικού μεγέθους, που δεν θέλουν να σπάσει ούτε πίξελ από την εικόνα τους, δεν θέλουν να δώσουν το δικαίωμα σε κανέναν αντίπαλο να μυρίσει αίμα. Ο Τσάρλι είναι γητευτής φιδιών, κλασικός λευκός Αμερικάνος κατακτητής, που δεν αφήνει ούτε έλεος στον αντίπαλο.

Είναι χαρακτηριστική μια σκηνή που βλέπει τηλεόραση, όπου ένας λευκός μεσήλικας υποστηρίζει πως πάνε να εξαφανίσουν το white male στις ΗΠΑ, πως αυτός βρίσκεται σε κίνδυνο και όχι οι γυναίκες, όχι οι μαύροι, όχι οι LGBTQ.

Ίσως η πιο αδικημένη σειρά του Netflix το 2024: 6 επεισόδια, τα βλέπεις απνευστί, είναι ολοκληρωμένη ιστορία

Κι ενώ η σειρά αποτυπώνεται με αυτή την οπτική, του white dominant male, σαν δεύτερο storyline έχει την δικαστική περιπέτεια ενός μαύρου, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την φυλάκιση για μια γροθιά σε θέση άμυνας που έδωσε σε αστυνομικό, δικάζεται από έναν γέρο, λευκό στην πολιτεία Τζόρτζια, που είναι από τις πιο ρατσιστικές και περνάει μερικές μέρες μέσα στη φυλακή, όπου καταφεύγει ξανά στη βία εις βάρος συγκρατούμενου, πάλι όμως για να προστατεύσει τον εαυτό του. Κι ο δικαστής που φαίνεται ακριβοδίκαιος, καλείται να κοιτάξει αν είναι ένοχος ένας άνθρωπος με δύο στιγμές βιαιοπραγίας, κάτω όμως από πολύ ειδικές περιστάσεις.

Για Νο2 σειρά του Netflix, δεν έχει πάρει την προσοχή που της αξίζει

Το A Man In Full στο Netflix είναι μια σειρά πολύ καλύτερη από αυτό που δείχνει η βαθμολογία της στο IMDB, δεν είναι για 6.5 με τίποτα, είναι ένα άνετο 7.5αρι, έχει πολύ άνετη ροή, δεν είναι καθόλου κουραστική, ο Τζεφ Ντάνιελς είναι φανταστικός με την προφορά που έχει, αποτυπώνει άψογα το μενταλιτέ του white male σε μια βαθιά συντηρητική ως και ρατσιστική πολιτεία, δηλαδή ακόμα και διά της απώθησης, είναι ένας χαρακτήρας πολύ καλά δομημένος από το σενάριο, κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνει.

Στα θετικά της σειράς και η συμπαρουσία των Ντάιαν Λέιν-Λούσι Λιου, δύο γυναικών ηθοποιών που είναι εξίσου αδικημένες με την σειρά του Netflix, διότι δεν έχουν εκτιμηθεί υποκριτικά. Επιπλέον, στα 59 και 55 τους, αντίστοιχα, παραμένουν γοητευτικές και αυτό το στοιχείο το τιθασεύουν και το ενσωματώνουν στους ρόλους τους.

Για όλα τα παραπάνω, συν ότι είναι στο Νο2 του top-10 σειρών στο Netflix, το A Man In Full ίσως αξίζει περισσότερης προσοχής και να μπει στη λίστα σου για να την δεις το ΠΣΚ που έρχεται.