Πώς γίνεται αυτή η σειρά να μην βρέθηκε ούτε καν στο top-5 του Netflix, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Βασισμένη σε πολύ πετυχημένη ταινία από τα 90s, με πρωταγωνιστή που βρίσκεται στο limit up και έχει πολλή πέραση στο ελληνικό κοινό λόγω της ταινίας All Of Us Strangers, ασπρόμαυρη, με μπόλικη Ιταλία μέσα και δη Αμάλφι και Παλέρμο, κι όμως πήγε μέχρι 6η θέση και τώρα είναι στην 10η.

Ο λόγος για το Ripley, σειρά που προέρχεται από την ταινία Talented Mr. Ripley με τον Ματ Ντέιμον, στην οποία σειρά πρωταγωνιστεί ο Άντριου Σκοτ.

Η σειρά του Netflix που συζητήθηκε περισσότερο το ΠΣΚ παρόλο που δεν βρέθηκε ούτε στο top-5: Το κραυγαλέο λάθος στο 7ο επεισόδιο

Ο Σκοτ υποδύεται τον Τόμας Ρίπλεϊ, στον οποίο ανατίθεται από κάποιον να πάει στην Ιταλία να βρει τον γιο του, τον Ντίκι Γκρίνλιφ, και να τον πείσει να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Ο Ρίπλεϊ είναι πολύ ικανός στο να ανακαλύπτει, αλλά και να καλύπτει και πολύ γρήγορα φτάνει στο Ατράνι, ένα χωριό κοντά στο Αμάλφι, όπου μένει ο Ντίκι με την Μαρτζ, τη σύντροφό του. Ο Ντίκι θέλει να γίνει ζωγράφος, η Μαρτζ είναι φωτογράφος και συγγραφέας και ο Ρίπλεϊ τους προσεγγίζει χωρίς να αποκαλύψει την πραγματική του πρόθεση, αλλά το κάνει με στόχο να εκμεταλλευτεί την χαλαρότητα του Ντίκι και να ζήσει τρίφυλλη ζωή στην Ιταλία χωρίς να πληρώσει ούτε ιταλική λίρα.

Η μεταξύ τους σχέση δεν έχει την διαδρομή που ο Ρίπλεϊ προσβλέπει, οπότε αναγκάζεται να τον σκοτώσει και να αρχίσει να υφαίνει έναν ιστό από ψέματα και δολοπλοκίες για να ζήσει ο ίδιος ως Ντίκι Γκρίνλιφ και να απολαύσει τις ανέσεις και τα χρήματα που έχει λαμβάνειν ο νεκρός. Στην πορεία, κι ενώ έχει φύγει στη Ρώμη για να μπορεί να παρουσιάζει στην Μαρτζ ζωντανό τον Ντίκι, αναγκάζεται να σκοτώσει και δεύτερη φορά κι εκεί ο κλοιός στενεύει, χωρίς όμως να σημαίνει πως δεν έχει τον τρόπο να ξεφύγει.

Καθώς ο επιθεωρητής της αστυνομίας στη Ρώμη τον ερευνά και δείχνει να θέλει να βρει ποιος σκότωσε τον Μάιλς, φίλο του Γκρίνλιφ που είχε καταλάβει τι συνέβη, και εν συνεχεία να βρει και αν είναι νεκρός ο «Τόμας Ρίπλεϊ», δηλαδή ο Ντίκι Γκρίνλιφ, στον οποίο ο αληθινός Ρίπλεϊ έχει δώσει την ταυτότητα του.

Η σειρά του Netflix που συζητήθηκε περισσότερο το ΠΣΚ παρόλο που δεν βρέθηκε ούτε στο top-5: Το κραυγαλέο λάθος στο 7ο επεισόδιο

Σε αυτό το σημείο είναι που έρχεται η αστεία σκηνή της σειράς του Netflix, σε βαθμό όμως που λες «αν είναι δυνατόν ρε παιδιά, κοτζάμ Netflix, δεν κάνατε καμία παραπάνω προσπάθεια;». Γιατί η Μαρτζ σε μια συζήτηση με τον επιθεωρητή, του λέει πως συνάντησε τον Ρίπλεϊ στη Ρώμη και εκείνος τον αναζήτησε και κατέληξε στο σπίτι όπου μένει στο Παλέρμο. Κι ο Ρίπλεϊ που είχε συστηθεί ως Γκρίνλιφ στον επιθεωρητή, έπρεπε να καμουφλαριστεί.

Οπότε, πήρε μια περούκα, έβαλε λίγο μούσι και γένι και με ίδια χαρακτηριστικά προσώπου και φωνή, ο επιθεωρητής πίστεψε ότι είναι ο Ρίπλεϊ κι όχι ο Ρίπλεϊ που του είχε συστηθεί ως Γκρίνλιφ. Κι ενώ λίγο νωρίτερα, είχαμε δει τον Ρίπλεϊ να παρουσιάζεται στον επιθεωρητή του Παλέρμο, να του αφήνει το διαβατήριό του. Είναι μια σκηνή στο 7ο επεισόδιο που σε κάνει να ξενερώνεις πολύ με τη σειρά του Netflix, παρά το ότι είναι συνολικά αρκετά καλή σε όλα τα στοιχεία της κινηματογράφησης και ο Άντριου Σκοτ είναι άψογος στον ρόλο που υποδύεται. Του δίνει παραπάνω σκοτάδι σε σχέση με τον Ματ Ντέιμον και αποτυπώνει πιο έντονα την τρέλα στο βλέμμα.

Είναι γενικώς πολύ σαγηνευτική η Ιταλία στα 50s-60s, όταν και διαδραματίζεται η ιστορία, το ασπρόμαυρο χρώμα δεν της αφαιρεί, αλλά της προσθέτει ομορφιά, υπάρχει μια χαρακτηριστική ελεγεία στον συνδυασμό εικόνας και ήχου, με την θάλασσα να «σπάει» αυτή την ένωση.

Netflix

Το τέλος στη σειρά του Netflix είναι επίσης ιδανικό διότι σε αφήνει να φαντάζεσαι πως τα τερτίπια του Ρίπλεϊ φτάνουν στο τέλος τους, αλλά δεν στο κάνει και σίγουρο για να μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς ότι θα βρει τρόπο να ξεφύγει και να συνεχίσει την bon vivant περιπλάνησή του στην Ιταλία.

Αν δηλαδή δεν υπήρχε αυτή η σκηνή, θα μπορούσαμε με ευκολία να μιλήσουμε για μια σειρά στο Netflix που κάνει την συνδρομή μας να αξίζει, ιδίως σε έναν Απρίλιο που φαίνεται πολύ καλός σε επίπεδο σειρών στο Netflix, μαζί με το Anthracite και το Baby Reindeer.