Τις τελευταίες εβδομάδες, δύο είναι οι σειρές που «κονταροχτυπιούνται» και έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού: το House of the Dragon, το prequel του Game of Thrones που προβάλλεται από το HBO και το Rings of Power, το prequel του Lord of the Rings, η πρώτη τεραστίων διαστάσεων παραγωγή του Amazon Prime.

Το Rings of Power, πριν ακόμη κάνει την πρεμιέρα του το πρώτο επεισόδιο, έσπασε το ρεκόρ της πιο ακριβής σειράς που έχει γυριστεί ποτέ, με budget $500.000.000. Έτσι, έθεσε ήδη πολύ υψηλά τον πήχη για τους φανατικούς θαυμαστές του Lord of the Rings, οι οποίοι περίμεναν υπερθέαμα αντίστοιχο με αυτό που μας χάρισε ο Peter Jackson στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα, παρά τα υπέρογκα ποσά που δαπάνησε ο Jeff Bezos για την παραγωγή της σειράς, ήταν στην καλύτερη μέτριο. Η σειρά δεν ήταν κακή -ειδικά το τελευταίο επεισόδιο, συγκεκριμένα, προσέφερε ένα πολύ καλό κλείσιμο για την πρώτη σεζόν, ωστόσο δεν συγκλόνισε. Σε μερικές εβδομάδες, θα έχουμε οι περισσότεροι από εμάς ξεχάσει ότι την είδαμε.

House of the Dragon Rings of Power

Ο Halbrand, ένα από τα πιο βασικά πρόσωπα «κλειδιά» για το Rings of Power.

Από την άλλη, το House of the Dragon, ήρθε με μηδενικές προσδοκίες και budget που δεν ξεπέρασε τα $20.000.000 ανά επεισόδιο και προκάλεσε ένα φαινόμενο που θύμησε τις ένδοξες εποχές του Game of Thrones.

Κατάφερε να μας κάνει να μιλάμε ξανά με πάθος για τις ίντριγκες, τους φόνους, τις σεξουαλικές σχέσεις την διαδοχή του σιδηρούν θρόνου, όπως κάναμε μέχρι το 2019, οπότε και «έριξε αυλαία» το GoT.

Τότε, που η 8η σεζόν της σειράς που «έφερε» στην μικρή οθόνη τον κόσμο που δημιούργησε ο συγγραφέας George R. R. Martin απογοήτευσε τους τηλεθεατές, πολλοί ορκίστηκαν ότι δεν θα ξανά ασχοληθούν με τον κόσμο του A Song of Ice and Fire.

Όταν ανακοινώθηκε ότι το House of the Dragon, θα κάνει την πρεμιέρα του κατά τα τέλη Αυγούστου, ελάχιστοι «συγκινήθηκαν» με την ανακοίνωση. Ξεκινήσαμε όλοι να το βλέπουμε -εμείς εδώ στην Ελλάδα μέσω Vodafone TV, με εξαιρετικά χαμηλές προσδοκίες και εκπλαγήκαμε.

Εκεί που ακούγαμε Game of Thrones και παθαίναμε μετατραυματικό στρες, πιάσαμε τους εαυτούς μας να ανυπομωνούν κάθε Κυριακή να βγει το κάθε νέο επεισόδιο για να δούμε τις νέες περιπέτειες της πριγκίπισσας Rhaenyra, του κατεργάρη Daemon, του στωικού Βασιλιά Viserys αλλά και των δράκων τους.

House of the Dragon Rings of Power

Ο Daemon Targaryen, ένας από τους αγαπημένους χαρακτήρες του κοινού, παρά το πόσο αμφιλεγόμενος είναι.

Ναι, το House of the Dragon (ω, τι έκπληξη) έχει πολλούς παραπάνω δράκους από το Game of Thrones και τους βλέπουμε και να έρχονται σε αναμέτρηση μεταξύ τους. Μάλιστα, όπως προμηνύει το τέλος της 1ης σεζόν -μην ανησυχείτε, spoiler δεν κάνουμε- αναμένονται πολλές επικές μάχες.

Δεν είναι όμως μόνο οι αυτοί οι δράκοι που μας δελεάζουν να συνεχίζουμε να βλέπουμε το House of the Dragon. Είναι και οι άλλοι δράκοι, τα μέλη του οίκου Targaryen που έχουν κερδίσει την προσοχή μας. Κάθε ένας τους έχει απίστευτα ενδιαφέροντες και αμφιλεγόμενους χαρακτήρες, η πολυπλοκότητα των οποίων αγγίζει σαιξπηρικά μεγέθη.

Ταυτόχρονα, οι δεύτεροι ρόλοι, όπως ο δολοπλόκος Otto Hightower και η απελπισμένη Alicent Hightower, ή ο αγαπημένος «κακός» Aemond Targaryen, έχουν αποκτήσει και οι ίδιοι το δικό τους φανατικό κοινό, για τους καλογραμμένους χαρακτήρες τους.

House of the Dragon Rings of Power

Οι επιλογές που έχουν γίνει στο cast του House of the Dragon είναι πολύ προσεγμένες.

Γενικά, το εάν και το σενάριο της πρώτης σεζόν «έτρεξε» για να προλάβει τα γεγονότα με τα χρονικά άλματα που έκανε, είχε ρυθμό αργό και έδωσε την πρέπουσα σημασία στις λεπτομέρειες ώστε να τεθούν οι βάσεις για τον επικό «Χορό των Δράκων», που θα ξεκινήσει στον επόμενο κύκλο της σειράς.

Το «στοίχημα» που πέτυχε το House of the Dragon το αποδεικνύουν και τα νούμερα, καθώς το φινάλε της πρώτη σεζόν σημείωσε τον μεγάλο αριθμό τηλεθέασης των σχεδόν 10 εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Ταυτόχρονα, σημείωσε και ένα νέο ρεκόρ, συγκεντρώνοντας την μεγαλύτερη ακροαματικότητα για το HBO Max, μεγαλύτερη ακόμη και από τότε που έπαιζε η τελευταία σεζόν του Game of Thrones. Φυσικά, το γεγονός αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι τρία χρόνια μετά, περισσότεροι Ευρωπαίοι χρήστες έχουν HBO σε σχέση με παλαιότερα, ωστόσο συνεχίζει να αντικατοπτρίζει την επιτυχία της σειράς.

Περιμένουμε με αγωνία να μάθουμε ποιες θα είναι οι νέες εξελίξεις για τον οίκο των Targaryen και των συμμάχων τους το 2024, οπότε και θα προβληθεί ο νέος κύκλος, ο οποίος θα ξεκινήσει να γυρίζεται μέσα στην επόμενη χρονιά. Από την άλλη, και να μην μάθουμε ποτέ πως θα συνεχιστούν οι περιπέτειες της Galandriel και των ξωτικών, δεν θα χάσουμε και τον ύπνο μας.