Η έκτη σεζόν «Rick and Morty» επιβεβαιώθηκε και ήδη οι φανατικοί θαυμαστές της σειράς ετοιμάζονται να την υποδεχτούν. Θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Σεπτεμβρίου στο Adult Swim, με νέα επεισόδια να βγαίνουν κάθε εβδομάδα, όπως συνέβη με τις προηγούμενες σεζόν. Έχουμε μείνει στο τέλος της πέμπτης σεζόν, όταν ο Evil Morty είχε καταφέρει να δραπετεύσει μέσω της κεντρικής πεπερασμένης καμπύλης στα άπειρα σύμπαντα όπου ο Rick δεν ήταν το πιο έξυπνο ον που υπήρχε.

Κατά την έξοδο του κατέστρεψε το Citadel of Ricks, σκοτώνοντας τεράστιες ποσότητες εναλλακτικών Ricks και Mortys στη διαδικασία. Αυτό είχε τεράστιες συνέπειες, καθώς μέρος του σχεδίου του Evil Morty περιλάμβανε τη σφαγή μιας ολόκληρης ομάδας εφεδρικών Ricks και Mortys, που σημαίνει ότι ο θάνατος για τους ήρωές είναι μια πολύ πιο τρομακτική προοπτική. Ενώ, λοιπόν, ο Rick μπορούσε προηγουμένως να σκοτωθείς επανειλημμένες φορές και να επιστρέψει στη ζωή σαν γαρίδα ή εξωγήινος, τώρα θα πρέπει να φυλάσσεται περισσότερο.

Αν και το Rick and Morty αποτελεί μια πρωτοποριακή sitcom σειρά και ξεχώρισε από άλλες παρόμοιες σειρές κινουμένων σχεδίων με μαύρο χιούμορ, ίσως ήρθε η ώρα να «αποσυρθεί». Δεν έχει κάτι νέο να προσφέρει και το μόνο που γίνεται από εδώ και πέρα είναι να περιπλέκονται τα πράγματα, πράγμα που χαλάει το χιούμορ της σειράς. Κάποια από τα αστεία θα νιώσεις ότι επαναλαμβάνονται και ότι δεν δίνεται κάτι καινούργιο.

Yπάρχουν κενά στην πλοκή, όπως η αναζήτηση του Birdperson για την κόρη του, και ο τρόπος με τον οποίο η φιλία του με τον Rick φαίνεται να χαλάει δεδομένου του αμήχανου χωρισμού τους. Γενικά μερικά κενά που δημιουργήθηκαν στην πέμπτη σεζόν θα μπορούσαν να καλυφθούν με μερικά έξτρα επεισόδια. Ο Rick φαίνεται να αλλάζει χαρακτήρα και να νιώθει ότι ασκεί κακή επιρροή στον εγγονό του και στην οικογένειά του. Το μελόδραμα δεν είναι χαρακτηριστικό της σειράς, οπότε η εστίαση στην μεταξύ τους διαταραγμένη σχέση είναι ανούσια.

Τι σε ξενερώνει στο Rick and Morty

Για να γίνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα, ο Rick μπορεί να είναι χωρίς το εμβληματικό portal gun του, αφού φαινόταν να έχει ξεμείνει από ρευστό στο φινάλε της πέμπτης σεζόν, ενώ ο Evil Morty μπορεί να είχε χρησιμοποιήσει όλο το υπόλοιπο ρευστό πύλης για να περάσει την κεντρική πεπερασμένη καμπύλη. Γιατί να χάσει την δύναμη του ο Rick; Σε αυτόν δεν βασίζεται όλη η ουσία της σειράς; Πάντως ο Evil Morty με την σκοτεινή επιρροή, που φαίνεται να ξεπερνά τα σύμπαντα, έχει αγαπηθεί από το κοινό, καθιστώντας τον μια υποβόσκουσα απειλή για το δίδυμο.

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ξενερώσει με την σειρά, η οποία έχει κουράσει λίγο από όταν κυκλοφόρησε το 2013. Οι πρώτες σεζόν ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και γεμάτες από αναπάντεχα. Η περιπλάνηση στο multiverse (που θυμίζει παρωδία των ταινιών της Marvel) και οι αναποδιές που αντιμετώπιζε ο Morty, αλλά σωζόταν πάντα από τον πολυμήχανο παππού του, ήταν κάτι που σου κέντριζε το ενδιαφέρον. Ακόμα κι αν δεν σου άρεσαν σειρές επιστημονικής φαντασίας, θα το έβλεπες και θα γελούσες. Πλέον μοιάζει σαν να έχει ξεμείνει από ιδέες. Πόσο sci-fi να αντέξει κιόλας το κοινό. Ορισμένα επεισόδια από την πέμπτη σεζόν δεν ήταν καν αστεία.

Ο Rick σχολιάζει ότι μπορούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή σε ένα νέο σύμπαν τόσες φορές, κάτι που, με ατελείωτες μεταθέσεις συμπάντων στη διάθεσή τους, δεν έχει νόημα. Στην πραγματικότητα, το “Never Ricking Morty” φαινόταν να κοροϊδεύει τους θαυμαστές επειδή περίμεναν πάρα πολλά από την σειρά. Οι δύο τους μπορούν απλώς να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε κάθε τρελά σύμπαντα, αλλά δυστυχώς γίνεται κουραστικό. Δεν είναι απαραίτητα κακές οι νέες σεζόν, αλλά σε σύγκριση με τα υψηλά στάνταρ που έθεσαν με τις τρεις πρώτες, δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις ότι έχει κάνει ξεκάθαρα «κοιλιά».

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

House of the Dragon: To νέο extended trailer είναι ακόμα πιο συναρπαστικό – Δράκοι, ίντριγκες και μια αναπόφευκτη καταστροφή

Από το Black Panther 2 και μετά: Το μέλλον του MCU ως το 2025 ανακοινώθηκε στην ComicCon του Σαν Ντιέγκο

Netflix: Η μεγαλύτερη απώλεια συνδρομητών του 2022 – Η κίνηση που μπορεί να εκτοξεύσει ή να του σκάψει τον λάκκο