Τα επόμενα δύο χρόνια του Marvel Cinematic Universe αποκαλύφθηκαν στο Σαν Ντιέγκο, εκεί που διεξήχθη το Comic Con. Παράλληλα, δόθηκε και teaser για την ταινία Black Panther: Wakanda Forever, που προκάλεσε τη συγκίνηση αφού από αυτή λείπει ο πρωταγωνιστής Chadwick Boseman, που έφυγε από τη ζωή το 2020.

Σε αυτό το teaser, δεν αποκαλύπτεται το τι ακριβώς συνέβη στον βασιλιά του φουτουριστικού αφρικανικού έθνους, αλλά ξεκινά με τις γυναίκες στη ζωή του να θρηνούν την απουσία του. Μετά τον θάνατο του Boseman, η Marvel Studios ανακοίνωσε πως δεν έχει σκοπό να «αναστήσει» τον ρόλο του T’Challa.

Αντ’αυτού, βλέπουμε μια τοιχογραφία του στην πρωτεύουσα της Wakanda. Η φράση δεν φαίνεται ολόκληρηση, αλλά σύμφωνα με την μετάφραση από το αλφάβητο Wakandan λέει: Ο Βασιλιάς Πάνθηρας ζει για πάντα σε εμάς και αναπαύεται…».

Black Panther: Wakanda Forever

Η μητέρα του, η βασίλισσα Ramonda (Angela Bassett) ξεσπά σε μια κραυγή αγωνίας: «Είμαι η βασίλισσα του πιο ισχυρού έθνους στον κόσμο και ολόκληρη η οικογένειά μου έχει φύγει». Τι σημαίνει αυτό για την κόρη της, την ιδιοφυΐα Shur ( Letitia Wright ) είναι κάπως ασαφές.

Εκτός από την εξήγηση της απώλειας του T’Challa, το Wakanda Forever θα φέρει επίσης ένα άλλο φανταστικό προηγμένο έθνος στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel, με τον Tenoch Huerta να υποδύεται τον Namor, γνωστό και ως Sub-Mariner, τον κυβερνήτη της Ατλαντίδας. Το Atlantis και η Wakanda έχουν μια μακροχρόνια αντιπαλότητα στα κόμικ.

Με το No Woman No Cry του Bob Marley, ξεκινάε το teaser, ενώ τελειώνει με το Alright, του Kendrick Lamar.  Κατά την παρουσίαση του trailer για την ταινία, ο σκηνοθέτης Ryan Coogler θυμήθηκε ότι παρακολούθησε το αρχικό teaser του Black Panther στο Comic Con με τον Boseman. «Ήταν ακριβώς δίπλα μου και ήταν ενθουσιασμένος. Και έπιασε τον αριστερό μου ώμο με το χέρι του. Απλώς έσφιγγε τον ώμο μου όλη την ώρα», λέει ο Coogler, σημειώνοντας ότι ο ηθοποιός ήταν τόσο δυνατός που «ένιωθε το χέρι του την υπόλοιπη μέρα για μερικές ώρες».

Ενώ το Black Panther: Wakanda Forever ξεκινά με θλίψη και ανάμνηση, τελικά προχωρά προς τον θρίαμβο. Η ταινία αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της στους κινηματογράφους στις 11 Νοεμβρίου 2022.

Το μέλλον του MCU

Όσον αφορά το μέλλον του MCU, ξεκινάβμε το Ant-Man and the Wasp: Quantumania. στις 17 Φεβρουαρίου 2023. Στη συνέχεια, θα έρθει η σειρά Secret Invasion, την άνοιξη του 2023, πριν όμως από το Guardians of the Galaxy Vol. 3, που θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, στις 5 Μαΐου 2023.

Στη Disney+ θα σκάσει μύτη το καλοκαίρι του 2023, η 2η σεζόν Echo and Loki, ενώ την ίδια περίοδο και συγκεκριμένα στις 28 Ιουλίου θα βγει στους κινηματογράφους το The Marvels.

Το φθινόπωρο του 2023 θα έρθει στην online streaming πλατφόρμα το Ironheart, ενώ το Blade θα βγει στους κινηματογράφους στις 3 Νοεμβρίου 2023. Το Agatha Harkness: Coven of Chaos θα είναι διαθέσιμο στο Disney Plus τον χειμώνα του 2023 ή του 2024. Το Captain America: New World Order θα έρθει στους κινηματογράφους στις 3 Μαΐου 2024, το Daredevil: Born Again στο Disney+ την άνοιξη του 2024 και το Thunderbolts θα ολοκληρώσει τη Φάση 5 όταν βγει στους κινηματογράφους, στις 26 Ιουλίου 2024.

Η Marvel έδωσε και τις πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με το Fantastic Four, που θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Νοεμβρίου 2024, το Avengers: Kang Dynasty που θα βγει στις 2 Μαΐου 2025 και το Avengers: Secret Wars που θα φτάσει στις 7 Νοεμβρίου 2025.

Να πέσει το trailer του Black Panther: Wakanda Forever:

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Secret Wars: Το επόμενο «Endgame» που προμηνύουν τα γεγονότα του Doctor Strange in the Multiverse of Madness

The Gray Man: Η καλύτερη ταινία του Netflix εδώ και πολύ καιρό, ο Σίσυφος και ο αγνώριστος «Εσκομπάρ»

The Bear: Γιατί μιλάνε όλοι γι΄αυτή τη σειρά και την αποκαλούν «την καλύτερη της σεζόν»;